Remontti-sarja: Vessat ennen ja jälkeen

remppa wc2 remppa wc3Remppa-postaus on valitettavasti päivän myöhässä. Avasin eilen pop up-puodin Koivukylään, ja se vei kyllä koko päivän. Mä olin sielä eilen 6 tuntia töissä, ja kuvittelin että hyvin ehdin siinä postauksen kirjoittaa. No en ehtinyt. Aika meni hujauksessa hintalappuja ja tuotteita laitellessa esiin. Olikin kyllä hurjan kiva päivä! Parasta oli kyllä varmaan se, että sai kerrankin rauhassa tehdä töitä ilman perheen keskeytyksiä. Huomaan että yhdeksän kotiäiti-vuoden jälkeen olen vähän kaivannut tällaista. Varsinkin kun nyt viime päivät koko perhe on TAAS sairastellut…

Nyt kuitenkin itse asiaan.

Meidän kodissa ikuinen vitsi on se, että meillä on iso talo mutta maailman pienimmät vessat. Mikä ei myöskään ole kovin kätevää lapsiperheessä. Me kuitenkin päätettiin jättää vessat nyt näin, koska seiniä täällä ei saa edes kaataa. Lisäksi lastenhuoneiden pesualtaat helpottaa sitä lapsiperhearkea riittävästi. Peppu- ja hammaspesut sujuu lastenhuoneissa.

Meillä on siis kaksi pienen pientä vessaa. Toinen löytyy aulasta, toinen makuuhuoneesta. Vessat oli suht siistit kun tänne tultiin, mutta rumathan ne oli. Mihinkään isoon projektiin ei todellakaan niiden suhteen ehditty lähteä, joten tyydyin tekemään pikatuunaukset. Ennen-kuva aulan vessasta postauksen ekana. Makkarin vessasta ei ole ennen-kuvaa mutta se oli samanlainen.

Aulan wc sai ensin vaalean merihenkisen tyylin. Ostettiin aika pikana merihenkiset tapetit sinne, ekat jotka päätimme valita ihan hetken mielijohteesta. Merihenkiset tapetit seinän yläosiin, ruskeisiin kaakeleihin valkoinen kaakelimaali. Siinähän se oikeastaan oli. No peilinvaihto ja muuta pientä siihen päälle. Ihan kiva, mutta jotenkin mä en sitten ikinä siitä tykännyt. Se ei sopinut yhtään tähän muuhun talon henkeen.

Joten myöhemmin, taas hetken mielijohteesta, revin tapetit pois. Olin nähnyt Pinterestissä ihania boheemeja kylpyhuonekuvia, ja siitähän se ajatus sitten lähti. Maalasin seinät petroolinsinisellä maalilla tummaksi. Lämpöpatterin maalasin mattamustaksi. Peilin vaihto taas uudelleen, uusia tauluja ja tyyli oli taas uusi. Nyt tykkään paljon enemmän!

remppa-wc7Makuuhuoneen vessasta tulikin sitten ihan erilainen. Tilasin vessaan rullan Sandbergin Amelie- tapettia, sellaista joka vähän kestää roiskeita. Taas tapettia seinien yläosaan ja kaakelit valkoiseksi. Takaseinälle hyllyjä ja Ikeasta uusi peili jossa pari hyllyä. Ihana kesäinen kukkameri on nyt vessassa! Siitä olen tykännyt alusta asti ja tykkään edelleen. Kyllä sitä vaan saa suht edullisesti uutta ilmettä pieneenkin vessaan.

remppa-wc8Toki haaveilen että vessat ja varsinkin suihku (jolle ei olla tehty mitään… ) joskus räjäytettäis ja laitettaisiin uusiksi. Kaakelimaalitkaan ei ole meillä kestänyt kovin kauniina ja vessojen lattia on edelleen kamala. Pitkään olen haaveillut marokkolaisista laatoista jotka ovat olleet muodissa jo jonkin aikaa. Jos kuitenkin nyt kaiken uusisin, tekisin ehkä jotain muuta. Tai vessoihin laittaisin ehkä ranskalaista tunnelmaa valkoisella ja ripauksella mustaa. Suihku saisi olla itämaisempi. Olisihan se ihanaa, mutta toisaalta, noin pieniä tiloja ei jaksa kauheasti alkaa laittamaan. Ehkä me joskus lasten muutettua pois, rakennetaan tänne kunnon kylpyhuone ammeineen.

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *