Remontti-sarja: Olohuone ennen ja jälkeen

remppa_oloh5 Remppa_oloh14 remppa_oloh4Nyt on käyty Remppa-sarjassa läpi lastenhuone, keittiö ja seuraavana vuorossa on olohuone.

Meillä on olohuone, keittiö ja pienempi lastenhuone vierekkäin, joten oli luonnollista ne rempata ensimmäisenä, jotta pääsimme muuttamaan sisään. Lapset muuttivat lastenhuoneeseen ja meidän sänky tuotiin hetkeksi olohuoneeseen. Makkari valmistuisi vasta seuraavaksi.

Olohuonetta ja keittiötä rakensimme melko samaan tahtiin. Kun toisessa huoneessa hommat seisoi, teimme toista. Jälleen kerran tehtävänä oli irroittaa muovimatot ja rapsuttaa vanhat maalit lattiasta ja katosta. Sen jälkeen maalausta ja uudet tapetit. Olohuoneen remppa oli sinänsä simppeli koska lankkulattia oli ihan hyvässä kunnossa eikä huoneessa ollut mitään ihmeellistä. Ainut ongelma oli taas toimistomainen sähköjohto-ratkaisu. Johdot ja pistorasiat kulki ikkunan alla seinässä ruman metalliputken sisällä. Siitä ne jatkui sähkökaappiin ja siitä ylös ja alas metalliputkea. Sähköasioista teen erillisen postauksen mutta me peitimme johdot ikkunalaudalla. Pitkän ikkunaudan alle teimme kauniista listasta puisen koteloinnin ja johdot jäi nätisti piiloon ilman suurempia töitä.

Remppa_oloh12 remppa_oloh9 remppa_oloh7Olohuoneen seinien tapetointi oli myös alkuun melko haasteellista. Olohuoneeseen kun tuli kerrankin kokopitkät tapetit. 3,3 metriä vuotaa, vinot seinät, sähkökaapit ja johdot toivat oman haasteensa. Mies kiroili seinällä märkien vuotien kanssa ja minä kannustin lattiatasolta. No ehkä paremminkin koitin rauhoitella, jottei toisella palaisi pinna, ja kalliit tapetit heitettäisi kiukuspäissään mäkeen. Nykyäänhän mies on ihan super tapetoimaan, kun kokemusta enemmän kertynyt!

Seiniin päätyi Pihlgren & Ritolan Oratuomi-tapetti ja lattiaan Betoluxin kiiltävä vaalean roosa-lattiamaali. Olohuoneeseen halusin neutraalit tapetit jotta voisin sitten tekstiileillä muokkailla tilaa fiiliksen mukaan. Se oli hyvä päätös. Panelointia ei laitettu koska mielestäni se olisi ollut vähän maalaismainen olohuoneessa. Jos nyt tekisin remontin, laittaisin seiniin ranskalaisen peilipaneloinnin. Toki senhän voi vielä lisätä jos joskus innostuu.

remppa_oloh10
Väliovista lähti tagit ihmesienellä ja Universal Stonella!

remppa_oloh11 remppa_oloh6Vuosien varrella olohuone on vaihtanut järjestystään ihan älyttömän monta kertaa. Myös tekstiilit vaihtuu monta kertaa vuodessa. Joten neutraali värimaailma seinissä oli hyvä päätös. Alkuun meillä oli valtava divaanisohva edellisestä asunnosta, ja haaveilin pitkään uudesta sohvasta. Nykyään huoneessa on kevyempi, ja tilaan mainiosti sopiva Ikean pienempi sohva.

Huone on pitkän mallinen ja joka seinässä on oviaukkoja tai ikkunat, joten sisustaminen on vähän haastavaa. Toisaalta, upeat isot ikkunat ovat niin ihana kruunu huoneelle, että mikään muu ei haittaa.

-Henna-

 

Kommentit (8)
 1. Hei! Bongasin kuvistasi, että sinulla on Trysil-sänky IKEAsta. Onko sänky ollut hyvä? 🙂 Itsellä on ostoslistalla suht. minimalistinen sängynrunko ja tuohon olin itse päätymässä tällä hetkellä. Harmillisen vähän ylipäänsä sängynrunkoja kaupoissa – ainakin kohtuuhintaisia. Ilmeisesti se on metallia ja puuta? Onko nitissyt? Onko jämerä ja tukeva?

  Kävin Sotkassa yhtä katsomassa ja jessus se heilui joka suuntaan. En usko, että olisi kannatellut edes yhtä ihmistä 😀

  Patjojakin olen miettinyt, mutta en oikein tiedä kannattaisiko ostaa joustinpatja vai vaahtomuovipatja. Oma vanha runkosänky on kamala, joten jousiin on jäänyt jonkunlaiset traumat 😀

  1. hennaasemalta
   12.3.2017, 21:25

   ANTEEKSI! On jäänyt vastaamatta tähän! Täytyy myöntää että sänky ei ole ollut mikään paras. Runko on aika heppoinen ja nitisee kun vähänkin kääntää kylkeä… Varsinkin kun edellinen sänkky oli jenkkisänky niin olihan se supertukeva. En tiedä millainen runko muissa vastaavissa säbgyissä on, mutta tässä kaikki kiinnikkeet on metallia ja siksi nitisee metalliosat.
   Sänky oli kyllä tosi edullinen ja ulkoisesti tykkään siitä. Se on metallia ja jotain puumassaa, mitä nyt onkaan. Me laitettiin vanhasta jenkkisängystä tuohon joustinpatjat ja ne kyllä toimii tuossa hyvin.
   Mutta kyllähän tässä taas näkee että halvalla ei saa superhyvää laatua, ellei käy tuuri. Ajaa tuo asiansa kyllä, että hintalaatusuhde on ihan ok mutta ei tietty mikään markkinoiden paras peti.

 2. Westend Mum
  8.3.2017, 11:57

  Upeat ikkunat!
  http://westendmum.fi

  1. hennaasemalta
   12.3.2017, 21:26

   No niin on! Kyllä ne ennen vanhaan osasi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *