Remontti-sarja: Mun työhuone ennen ja jälkeen

remppa tapetit2 Niin se vappu vaan tuli ja meni. Olin todella ahdistunut siitä lumisateesta viikonloppuna. Tuli kauhea olo että mitä jos kesä ei tulekaan kunnolla ollenkaan. Mitä jos kesä, se muutenkin lyhyt vuodenaika, lyhenee vaan koko ajan lisää ja lisää. Miten me sitten jaksetaan synkkä ja pimeä talvi jos ei palkaksi saa kesää? Ihan ihme ajatuksia pyöritin päässäni, kunnes eilen tuli pelastus ja ihana sää! Voin vaan kuvitella miten joka puolella on nautittu! Me itse ei oltu missään piknikeillä, mutta nautittiin omalla pihalla lämmöstä. Vihdoin mäkin pääsin aloittamaan pihaprojekteja. Niistä kuitenkin joku toinen kerta, nyt vuorossa remppa-asiaa.

remppa vesipisteet1remppa työhuone4Kaksi vuotta sitten se taisi olla suunnilleen kun mun oma huone valmistui. Varmaan arvata saattaa että odotin sitä niin innolla. Mun omaa tilaa jonka saisin tehdä omanlaiseksi, täyttää mun käsityöjutuilla ja pitää siistinä rauhassa, kun muilla perheenjäsenillä ei ole sinne asiaa. Enpä silloin vielä tiennyt että siitä tulee mun puoti.

Jälleen tehtiin remppa entisen kaavan mukaan, mutta tällä kertaa päänvaivaa tuotti lattia. Oltiin nimittäin ensimmäistä kertaa tilanteessa jossa muovimaton alta löytyi levytetty lattia. Siinä kohtaa oli tosi iso pelko ettei levyjen alta löytyisi lankkuja. Onneksi kuitenkin löytyi, ja ihan hyvässä kunnossakin. Tosin yhdellä seinustalla oli kaksi noin 10-15 sentin leveää koloa, nähtävästi jotkut putket mennyt siitä ennen. Lattiassa oli myös jälleen yhdessä nurkassa betonia, entisen puuhellan vuoksi. Me ei kuitenkaan moisista välitetty, ja itseasiassa ne kolot odottaa edelleen paikkaamista. Upsis…

remppa lattia8 remppa tapetit3Mun työhuoneeseen tuli kahta eriväristä Sandbergin Liljekonvälj-tapettia. Huoneessa on pieni syvennys tms läpikulku-tila johon tuli mustaa liljaa, ja muutoin huoneseen tuli ikuinen kesä ja vaaleanharmaa lilja. Ai että rakastan tuota tapettia edelleen, ja se saakin usein asiakkailta kehuja. Katto maalattiin valkoiseksi, samoin muuriseinä ja jopa lattia. Olin jo aiemmin päättänyt ettei meille tule muotiväri-valkoista lattiaan, mutta liljan kanssa se sopi niiiiin hyvin.

Huoneeseen tehtiin myös valkoisista kaakeleista pieni seinämä pesuallasta varten, mutta sitä allasta ei olla kyllä vieläkään laitettu paikalleen. Ehkä vielä joskus laitetaan.

Kummempaa kerrottavaa mulla ei ole huoneesta, niin vanhan kaavan mukaan sitä taas mentiin. Joten nautitaan vaan kuvista. Kuvissa keskeneräisyys-vaiheita, työhuone käsityöhuoneena ja puotina. Tykkään itse tosi paljon ja menee varmaan tosi kauan ennen kuin kyllästyn noihin tapetteihin. Ainoa vaan että hiukan kaipaan sitä, kun huone oli vaan mun oma käsityötila… Uskon kyllä että mun puoti tuleekin vielä joskus tuosta siirtymään, mutta sen aika ei ole vielä. Nyt se on söpö ja viihtyisä näin ja muutkin saavat siitä nauttia.

-Henna-

Kommentit (2)
 1. irkku Tanhis
  5.7.2017, 11:18

  Kyllä olette saaneet asemamme kauniisti remontoitua. Miten suhtaudutte tornitalon tuloon?
  Sieltähän asukkaat voivat nähdä suoraan kotiinne. Kaikkea hyvää toivon teille!

  1. hennaasemalta
   5.7.2017, 13:00

   Kiitoksia!
   No tornitalo ei tosiaan ollut mitenkään kiva yllätys… Se tulee aivan meidän viereen ja on tosiaan korkea. Tähän asti olemme saaneet olla tässä ihan omassa rauhassa, nyt tornitalosta näkyy suoraan pihaamme… Eikä se kyllä kovin kauniskaan ole.
   Onneksi isot puumme suojaa pihaa ihan kivasti, ja toisaalta, yritän ajatella positiivisesti. Ehkä saan talosta paljon uusia asiakkaita puotiini. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *