Remontti-sarja: Lastenhuone ennen ja jälkeen

remppa-lastenhuone2remppa-nepanhuone9Mä tiedän että ennen ja jälkeen kuvista tykätään, tykkään niistä itsekin tosi paljon. On huikeeta miten joku tila saattaa muuttua aivan täysin. Tulen tässä remontti-sarjassa näyttämään varmaankin joka huoneesta ennen ja jälkeen-kuvia, sekä myös vaiheita tässä vuosien varrella. Vaikkei ne vaiheet liitykään remppaan vaan enemmän sisustukseen. Ennen ja jälkeen-kuvat olivat toki jännempiä silloin kun täällä huoneet valmistui, mutta kivaa on myös katsoa menneeseen.

Joka tapauksessa, aloitan Nestorin huoneesta, joka oli ensimmäinen täällä valmistunut huone. Meidän kun piti ensimmäiseksi saada lapsille joku leikkitila jossa olla, kun itse remontoimme vieressä. Vaikka pienempi huoneisto olikin asumiskunnossa, niin välillä oli kiva rempata yhdessäkin tällä puolella. Lisäksi Nestorin huone on kaikista pienin, joten siitä oli senkin takia helpoin aloittaa.

remppa-nepanhuone11 remppa-nepanhuone6Alunperinhän huone tehtiin hoitolapsillemme. Värien piti olla sellaisia jotka sopivat sekä tytöille että pojille. Ajattelimme myös sitä, että huoneen käyttötarkoitus ehkä muuttuu ajan kanssa, joten sen pitäisi sopia moneen käyttöön. Toki tapetteja voi vaihtaa, mutta on niin kallista ja aikaavievää puuhaa, ettei ihan joka vuosi viitsi niitä vaihdella. Ehkä joka kymmenes vuosi, jos edes sitäkään.

Valitsin Pihlgren & Ritolan Hyasintti-tapetin oranssina. Todella erikoinen valinta multa, oranssi! Joku siinä silti viehätti, eikä väristään huolimatta ole niin hirveän retro, sellaisesta kun en tykkää yhtään. Seinän alaosaan oli pakko laittaa puolipaneeli seinää lapsilta suojaamaan, ja siitä tuli vaaleanvihreä. Lattiaan sama väri kuin keittiöön, Uulan kaakao.

remppa-nepanhuone10 remppa-nepanhuone5Ennen meitä huone oli eläinklinikan jonkinlainen toimenpidehuone. Sieltä löytyi metallinen toimenpidepöytä/pesupiste, pistorasiat katosta jne. Meillä se oli ensin hoitolasten ja Mikin huone, sitten hoitolasten huone (välillä kahden isomman tytön, välillä pienen tytön ja pojan, jne.) Sitten lähti hoitolapset ja huone oli melko vähällä käytöllä jonkin aikaa. Se lähinnä toimi Nestori-vauvan hoitohuoneena ja nyt se on Nestorin oma huone. Pursuaa leluista, ja vaatteet kuivaa uunin edessä, joten täyttä on. Lasten jälkeen se voisi olla vaikka kiva kirjastohuone, jos se tuollaiseksi jää.

Huoneeseen jäi pieni pesuallas, joka on ollut tosi kätevä lasten oma hammaspesupaikka ja vauvan pepun pesupaikka. Huoneesta löytyy toimiva pönttöuuni jota tosin käytetään vain kovilla pakkasilla. Pieni huone kun pysyy hyvin lämpimänä ilmankin. Ikkunassa on vain pimentävä rullaverho, muuta se ei kaipaa kun tapetit ovat niin kirjavat. Huonekalut ovat vaihtuneet tuhat kertaa lasten ja tilanteiden myötä.

remppa-nepanhuone4

remppa-lastenhuoneNestorin huone oli suht nopea remontoida, tosin ensimmäiset tapetit oli melko kamalaa laittaa kun ei vielä ollut kokemusta ja seinät ovat vinot. Huone on myös niitä harvoja jossa ei maalattu kattoa uudelleen (Vaikka jälkikäteen ajatellen, olisi pitänyt…)

Ikkunaseinällä kulki aiemmin matala paneeli johtojen kotelona, joten täytyi vähän pohtia miten johdot sai jatkossakin piiloon. Teimme sitten uudetkin paneelit koteloksi, joka tarkoitti vähän pohtimista mutta on toiminut oikein hyvin.

Huoneesta tuli ihana, ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Huone on mun mielestä ajaton, ja siitä saa tavallaan huonekaluilla ym suht nykyaikaisen vaikka tapetti onkin ns vanhanaikainen. Vai mitä ootte mieltä?

-Henna-

 

Kommentit (2)
  1. Remontti-sarja: Keittiön ennen ja jälkeen-kuvat - Koti asemalla
    14.2.2017, 10:08

    […] viikkoa sitten tein postauksen toisen lastenhuoneen ennen ja jälkeen-kuvista. Aikoinaan kun lastenhuone valmistui ensimmäisenä. Seuraavana, aikalailla samaan aikaan valmistui […]

  2. Remontti-sarja: Olohuone ennen ja jälkeen - Koti asemalla
    7.3.2017, 10:08

    […] on käyty Remppa-sarjassa läpi lastenhuone, keittiö ja seuraavana vuorossa on […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *