Remontti-sarja: Koululaisen huone

remppa-mikinhuone4No joo, ei nyt voi kyllä sanoa että tämä olisi vain koululaisen huone. Mikille huone valmistui kun poika oli 5- vuotias. Suunnittelin sen myös niin, että siinä voisi olla minkäikäinen lapsi vain, tai aikuinenkin. Jotta ei tarvitse tapetteja vaihtaa 2 vuoden välein.

Mikin huoneen aloitimme siis vuonna 2013 meidän makuuhuoneen valmistuttua sen viereen. Alkuun teimme Mikinhuoneen remonttia ihan näkyvästi, Miki itsekin auttoi. Repi vanhoja tapetteja seinistä jne. Kun aloitimme tapetoinnin ja muut näkyvät vaiheet, koitimme tehdä työtä vähän piilossa. Mikinhuoneen ovi kun oli aina kiinni turvallisuus-syistä. Esitimme että työ olisi mukamas vielä iiiihan täysin kesken, kun loppu jo alkoi häämöttää. Kun remppa oli tehty, aloitimme sisustamisen salaa illalla myöhään. Lopuksi Miki vietiin elokuviin, ja sillä aikaa kiireellä viimeistelimme huoneen porukalla. Taisi olla edellinen päivä kun haimme vielä voimistelurenkaat viime hetken ideana. Pitihän huoneessa oli jotain ihan erityisen jännää.

Kun Miki tuli leffasta, oli kotona jännittävä yllätys. Oma huone olikin valmis! Miki on aika rauhallinen tyyppi joka vähän tarvitsee sellaista valmistautumisaikaa kaikkeen uuteen. Joten emme saaneet riemunkiljahduksia, mutta selkeästi poika oli innoissaan. Hänellä oli vihdoin oma huone! Joten osa tuon huoneen rempan viehätystä olikin tämä yllättäminen.

Mikinhuoneen remontti eteni hyvinkin samanlailla kuin muissa huoneissa. Mikinhuoneessa vain isoin ongelma oli, että huoneessa oli kovaääninen huriseva ilmastointilaite. Mikä lie iso laatikko, en osaa kertoa tuon asian nimeä. Joka tapauksessa se oli huoneen nurkassa pienen oven takana, ja piti inhottavaa hurinaa. Jonkinaikaa sai miettiä mitä sille teemme. Lopulta koko laatikko lattiasta kattoon koteloitiin helmiponttipaneelilla, jolla kaikki huoneet on paneloitu. Saimme selvästi eristettyä tällä konstilla ääntä, ilman muita eristeitä. Sama panelointi jatkui muualla huoneessa puolipaneelina.

Toinen ongelma oli alussa huoneen tyhjennys. Niinkuin toisen yläkuvan oikealta laidalta näkyy, huoneessa oli iso lasinleikkauspöytä. Tässä huoneessa mies korjasi nimittäin talomme ikkunat. Työkaluja riitti joka nurkassa, ja se leikkauspöytä oli todellakin massiivinen! Joten huoneen rempan aloitus ei oikein houkutellut…

remppa-mikinhuone6Olin päättänyt että huoneen väritys tulisi olemaan raikas, keltaista, mustaa, valkoista ja vähän punaista. Etsin ja etsin keltaista paperitapettia joka olisi raikas. Melkein kaikki keltaiset tapetit kun oli kovin retroa, ei sitä mitä hain. Tai sitten löysin kukallista tapettia joka ei ollut yhtään poikamaista. Lopulta löysin pienikuvioisen mutta simppelin karpalonkukka-tapetin.  Siinäkin on kukkaa, mutta kukat on niin pieniä ja simppeleitä ettei niitä yleisesti katsoen edes huomaa. Olin tosi tyytyväinen. Miki olisi kaivannut jotain autotapettia silloin, mutta pidin pääni. Autotapettihan olisi jo nyt pitänyt repiä pois. Ymmärrän että halutaan lapsen päättävän itse huoneensa sisustamisesta. Silti mielestäni meidän aikuisten tehtävänä on olla mukana järjenäänenä, miettimässä mikä on järkevää ja kestävää.

remppa vesipisteet2Mikinkin huoneeseen jäi pesuallas. Huone oli ollut eläinklinikan taukotila, ja sieltä löytyi pieni keittiö. Purimme keittiön ja tilalle jäi pesuallas. Mikin hampaidenpesupaikka. Pesuallas ja allaskaappi haettiin Ikeasta, harmaa kiiltävä kaappi ja suht moderni allas. Taakse musta-valkoruutuinen kaakeliseinä. Poikamainen, reipas ja ajaton, oli tässäkin ajatuksena.

Lattialle päätyi Uulan harmaa puulattiamaali, paneelit Uulan into-maalilla raikkaan valkoisiksi. Samoin pönttöuunikin maalattiin myös täällä valkoiseksi, sekä muuriseinä. Kattokin raikastui uudella maalilla, täälläkin piti edellinen kattomaali raapia työläästi pois…

remppa-mikinhuone5Huoneeseen olin löytänyt jo paljon aiemmin vanhan vaatekaapin, jonka poikkeuksellisesti maalasin valkoiseksi. Yleensä kun vähän vierastan valkoista vanhoissa huonekaluissa. Kaapissa ollut väritys ei ollut mielestäni kaunis, joten maalia se kaipasi ja päätyi raikkaan valkoiseksi. Muutoin huonekalut olikin valmiina, vanha sohva vielä löytyi nettikirppikseltä.

Mielestäni huone on toiminut hyvin. Kalusteet välillä vaihtaa paikkaa, mutta värimaailma on edelleen kiva. Tämäkin huone poikkeaa tyyliltään muista huoneista. Jotenkin koen että se on värimaailmaltaan modernein, vaikka sieläkin on tuo vanha tapetti.

Lattia on kärsinyt jo paljon lasten remuamisesta ja mm. sisä-sählystä. Naarmuistaan huolimatta se on kuitenkin vielä kaunis. Huone on todella tilava ja valoisa, ja sinne mahtuu isompikin lauma Mikin kavereita, ja niitähän riittää. Aika harvassa on päivät kun täällä ei kavereita olisi. Siihen se on kuitenkin suunniteltukin, joten kiva jos kaveritkin meillä viihtyy.

-Henna-

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *