Remontti-sarja: Keittiön ennen ja jälkeen-kuvat

Remppa_keittio1 remppa keittiö ennenPari viikkoa sitten tein postauksen toisen lastenhuoneen ennen ja jälkeen-kuvista. Aikoinaan kun lastenhuone valmistui ensimmäisenä. Seuraavana, aikalailla samaan aikaan valmistui lastenhuoneen vieressä oleva olohuone ja sen jälkeinen huone: keittiö.

Keittiössä on mun mielestä ihan parhaat ennen-kuvat, ja isoin muutos ulkonäöllisesti. Toki keittiö oli myös isotöisin koska itse keittiö piti suunnitella ja rakentaa. Ei riittänyt vain pintojen uudistus. Huoneessa oli sentään viemäriputket ja sähköt, joten sinänsä se oli hyvä pohja aloittaa.

remppa_keittio8 remppa_keittio3Mä olisin alunperin halunnut keittiön meidän pihanpuolen huoneisiin, jotta voisin lasten touhuja katsella samalla kun teen ruokaa. Sekä siksi että kesäisin olisi lyhyt matka viedä ruokaa ulos. Tämä huone johon keittiö lopulta päätyi, oli kuitenkin selkeästi paras. Se on iso ja niitä harvoja huoneita joissa on yksi kokonainen seinä ilman ikkuna-tai oviaukkoja. Joten keittiön paikka oli nopsaan päätetty. Radan puolelle se tuli, mutta oikein hyvä paikka on. Kesäaamuisin huone kylpee auringonvalossa, koska ikkunat ovat itään.

Halusin huoneeseen neutraalit tapetit, ja Kalastajan vaimo-blogissa ihailemani Lukko-tapetti oli suosikkini. Väriksi valikoitui beigen värinen Lukko. Kaakeleiksi ehdottomasti tuo valkoinen metro-kaakeli, joka taisi siihen aikaan olla just tulossa muotiin. Sen jälkeen sitä onkin näkynyt paljon sisustuksissa. Eikä ihme, onhan se kauniin simppeli ja klassinen. Valkoinen jatkui vielä seinien paneeleissa, jotka suojaavat hyvin seiniä lialta ja lasten touhuilta.

remppa_keittio9
Ikkunat oli levytetty, joten huone oli aivan pimeä ja ankea alkuun. Huoneessa oli myös epämiellyttävä muovimaton ja jonkin metallisen haju.

remppa_keittio4 remppa_kettio2Hyvin pian päädyttiin hinnan vuoksi Ikean keittiöön, vaikka toki puinen keittiö olisi ollut meille paras. Ikean oli kuitenkin halvin, kehuttu ja helpoin. Silloin tosin tuntui etten ikinä osaa suunnitella keittiötä itse. Aikamoista millimetrien kanssa pelaamista se olikin, mutta lopulta onnistui keittiöosaston henkilökunnan pienellä loppuviilauksella.

remppa_keittio7 remppa_keittio5Keittiöstä ollaan kyllä tykätty, tosin muutaman asian olisin tehnyt toisin. Vaikka en tiedä, olisiko muutokset olleet edes mahdollisia. Uunia en laittaisi seinän viereen ja ruokapöydän taakse. Hankala paikka silloin kun ihmiset istuu pöydässä. Pesukonetta en laittaisi noin reunaan, hankala tyhjentää. Ottaisin pienemmän pesualtaan, tuo on turhan iso ja hankala pitää puhtaana.

Väreihin, avohyllyihin ja keittiön kokoon ollaan oltu myös tosi tyytyväisiä. Ei myöskään haittaa että jääkaappi jäi toiselle seinustalle, vaikka mies valittikin että ”liian pitkä matka”. Lattiassa on Uulan puulattiamaali, sävyssä kaakao. Oikein kiva, mutta kolhuineen näyttää vähän likaiselta.

Kaikenlainen pieni on muuttunut keittiössäkin vuosien varrella. Väriä ei ole niin paljon enää, keittiön värikkäät koukut ovat vaihtuneet mustiin ja matot harmaisiin. Tuolejakin olen maalannut uudelleen.

Pieniä muutoksia tulee varmasti jatkossakin, mutta pääosin olen edelleen ihan tyytyväinen. Voi olla että avohyllyt maalaan joskus, ja uuden pöydän haluaisin. Olen myös pohtinut vetimien vaihtoa, joka myös toisi uutta ilmettä tilaan. Itse pohja pysyy kuitenkin samana vielä pitkään.

Nyt ei muuta kuin oikein ihanaa ystävänpäivää kaikille! Miten olisi vaikka iltateet tänään ystävän kanssa keittiössä rupatellen?

-Henna-

 

Kommentit (2)
  1. Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja nyt on vaan pakko kommentoida että teillä on siellä niin ihana koti! Sydämmellä rakennettu! Rakastan ennen ja jälkeen kuvia ihan ylikaiken koska silloin vasta tajuaa minkä homman on kotinsa eteen tehnyt! Mukavaa kevään odotusta teille sinne!

    1. hennaasemalta
      20.2.2017, 16:18

      Kiitos paljon! Onhan tässä iso työ tehty, mutta kaikki on ollut sen arvoista. 🙂 Samoin sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *