Remontti-sarja: Aula ennen ja jälkeen

remppa lattia3

Viimeinen sisäremppa-rutistus meillä oli noin vuosi sitten, kun valmistui meidän aula. Juuri sopivasti ennen kuin avasin puodin.

Onneksi valmistui, sillä mä vihasin tuota aulaa! Meillä on usein käynyt vieraita ihmisiä, joista monet saattaa jäädä vain ovelle tuomaan tavaraa tms. On ollut todella noloa ottaa niitä vastaan tähän kamalaan koiran repimään näkyyn… Vaihtoehtoja ei kuitenkaan ollut, koska tärkeysjärjestyksessä tuo oli viimeinen huone, joten oli vain kestettävä.

Huonehan oli muutoin ihan suht siisti. Tunkkainen väreiltään kyllä, mutta sotkematon. Kunnes tuli Unto ja koiran yksinolo-ongelmat. Tuo aula oli ainut tila mihin koiran pystyi jättämään yksin, muutoin olisi koira repinyt kaiken. Se myös aulassa näkyi, että koiralla oli vuosia todella paha eroahdistus. Seinät oli revitty aivan puhki, samoin listat ja väliovi. Aulaa ei olisi edes voinut rempata aiemmin, tai kaikki uusi olisi revitty heti rikki.

Nyt koira on suht hyvin vihdoin rauhoittunut, ja oleskelee miehen työhuoneessa.

remppa-sarja aula2 Aula oli ainut tila jossa jouduimme purkamaan vähän lattiaa. Lattiassa oli pieni kynnys keskellä lattiaa, ja ikävät aukot viemäröinnille ym. Joten lattiaa piti keskeltä hiukan nostaa samaan tasoon ja tuo yksi nurkka korjata kokonaan. Tilasimme Helsingin erikoishöyläyksestä teetettynä yhtä paksuja lankkuja, niitä kun ei valmiina saa.

Katto oli myös hiukan ikävän näköinen, joten menimme tuttuun tahtiin: Katon raaputus ja maalaus, seinille tapetit ja puolipaneelit, muuriseinien maalaus ja lattian muovimaton poisto,  kunnostus, hiominen ja maalaus. Tällä kertaa maalasin lattiaan myös ruutukuvion, mikä oli oikeasti yllättävän nopeaa ja kivaa puuhaa!

Isoin työ ruudukon maalaamisessa oli ruutujen laskeminen. Varsinkin kun huone ei ole neliö, joten jouduin hiukan kikkailemaan. Vietin illan lattialla laskien, ja pari-kolme iltaa maalaten. Ensin pari kerrosta pohjaväriä ja sitten reunat ja ruudukko.

Paneeleihin kokeilin ensimmäistä kertaa kalkkimaalia, ja tykkään tosi paljon. Tekisi mieli maalata kaikki talon paneelit tuolla kauniin himmeällä maalilla. Varsinkin kun se oli kaikista nopein ja helpoin maali maalata.

Nyt aula on kotimme kruunu, käyntikortti ja suuri ihailun kohde. Olen niin ylpeä siitä!

Tapetti: William Morris: Golden lily

Lattia: Uulan puulattiamaali, puolihimmeä

Paneelit: Annie Sloan wallpaint

-Henna-

 

Kommentit (6)
 1. Todella kaunista ja harmonisen näköistä! Pakko kysäistä, kun nyt suunnittelemme oman vanhan talomme eteisaulan remonttia, että kuinka korkeat puolipaneelit teillä on kodissanne? Ovatko kaikissa huoneissa saman korkuiset? Meillä aulassa katto on laskettu, mutta haaveilen sinne silti puolipaneelista, vähän kuitenkin tavanomaista korkeammasta… Epäröin kuitenkin korkeuden kanssa ja sopiiko matalampaan huoneeseen. Korkeaan huonekorkeuteenhan ne sopivat erittäin hyvin!

  1. hennaasemalta
   8.6.2017, 00:27

   Moikka,
   Meidän paneelit on 1,3 metriä ja katon korkeus 3,3 m.
   Ja kaikkialla on sama korkeus kyllä.
   Eiköhän ne ihan hyvin sovi matalampaankin tilaan. Tuo meidän korkeus on vähän käytännön syistäkin, ettei lapset pääse sotkemaan ym. 🙂

 2. Teija Pesonen
  7.6.2017, 16:47

  Hei,
  Kiitos, että vihdoin saitte maalatuksi talonne myös aseman puolelta. Siellä päivittäin aamuisin seisoneena olen seurannut urakkaanne ja jo tuskastunutkin välillä.

  Vasta tänään minulle selvisi, että olet avannut puodin. Ja, että se on ollut auki jo vuoden verran. Parempi myöhään kuin ei ollenkaan. Onnea ja menestystä vaan jatkossakin!

  1. hennaasemalta
   8.6.2017, 00:31

   Tuskastunut? Miksi tuskastunut? Talo maalattiin kyllä jo viime kesänä, että on ollut valmiina jo tovin.
   Joo viime vuoden heinäkuussa avasin, mutta alkuun lähinnä nettipuotina ja ilman katukylttejä tms. Tervetuloa vaan käymään joskus! 🙂
   Kiitoksia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *