Blogit
Koti asemalla

Rautatie-mainoksesta talon väriin

”Rautateiden rengasmatkat-Selostuslehtisiä asemilta ja matkatoimistoista”.

Näin lukee meidän seinässä. Näin tuon mainoksen eräässä pikkukaupassa ihan ohimennen, juuri muuton aikoihin. Oli niin meille sopiva että lähti mukaan. Hauska, vaikka ei olekaan oikeasti vanha mainos.

Huutonetistä olen myös huutanut vanhoja postikortteja Korson asemasta, niitä odottelen, ja laitan kaikki kehyksiin. Lisäksi täytyy kyllä nuo omat lehtijutut laittaa kehyksiin. Eli asema-aiheisia juttuja tulee seinille ihan vahingossakin, mutta se on vain kiva!

Tykkään muutenkin todella paljon täyttää seinät tauluilla ja kuvilla. Taas kannoin kotoa erästä isoa julistetta joka minulla on ollut mukana ensimmäisestä asunnosta lähtien. Se on muuttanut 9 kertaa, on ihan ryppyinen ja kulunut koska en vieläkään ole saanut sitä kehyksiin. Se on rakas, niin rakas että lähti aikoinaan espanjaankin mukaan, kun muutin sinne hetkeksi. Nyt se pääsee seinälle vasta kun on vihdoin niissä kehyksissä. Muuten se hajoaa. Uutta vastaavaa en tietenkään halua, eihän se olisi sama.
Lisäksi seinillä on paljon valokuvia, varsinkin pojasta, mummini maalaamia tauluja, itseni 13-vuotiaana maalaamia tauluja, pappani maalaama ikoni jne. Kaikki nämä on esitelty toisessa blogissani joskus, ovat niin tärkeitä. Vielä ne täälläkin näkyy joku päivä.
Lastenhuoneet kaipaa vielä paria isoa julistetta. On mulla vähän ideaa mielessä. Tai sitten teen itse. Katsotaan.

(Meni taas tämä aihe jännästi ihan muualle kuin oli tarkoitus. En kyllä ikinä juuri suunnittele mitä kirjoitan, Se juttu vaan tulee. (ja sen kyllä varmaan huomaa joo…))

Sitä PITI kirjoittaa, että suuri kiitos kaikille mielenkiinnosta blogiani kohtaan! Katselin tilastoja, että sunnuntain lehtijutun jälkeen oli kunnon hyppy ylöspäin klo 11 aikoihin tilastotaulukossa. Ihmiset syöneet juuri aamupalan ja lukeneet lehden, ja siitä koneelle. Veikkaisin…:D Sunnuntaina kävi tuhansia ihmisiä. Yhdessä päivässä yhtä paljon kuin viime kuussa yhteensä! Tällaisesta tavallisesta tytöstä se tuntuu hassulle. Ihana kun kaikki ovat olleet niin kannustavia, Korsolaisetkin toivottaneet tervetulleeksi! Lämmittää meidän sydäntä tämä.:)
Joskus ajattelin että olisipa mullakin joskus 50 lukijaa. Kirjoitin vanhaa blogiani, ja tuntui välillä turhauttavalta kirjoittaa kun tuntui ettei kukaan lue sitä. Silloin ajattelin että jos mulla olisi 50 lukijaa, tietäisin että joku tosiaan lukee, ja silloin kyllä järjestän ensimmäisen arvonnan.

No, tänään täyttyi se 50 lukijaa. Paljon nopeammin kuin odotin. Arvontaa en kyllä voi luvata tässä vaiheessa, varmaan ymmärrätte… Lupaan sen kyllä joskus pitää. Kunhan saan ompelukoneen esille ja innostun aloittamaan taas ompeluhommat. (Jotain itsetehtyähän palkinnon täytyy olla) Se voi tulla yllättävän piankin, tai sitten ei. Katsotaan koska se ompelukärpänen puree.:)

Niin sitäkin vielä piti kirjoittaa, että ollaan nyt lasten kanssa parin päivän sisään matkusteltu junalla oikein urakalla. Mä olen tietysti siinä alkanut bongailemaan muita vanhoja asemia. Esimerkiksi Oulunkylän vanha asema on mun mielestä hieno. Lisäksi tänään käytiin työasioilla Turussa. Seistiin hetki Salon asemalla kun hoitopoika sanoi:”Katso, ihan kuin meidän talo”. No niin oli! Todellakin! Aseman viereinen talo, sama väri, samat ikkunat, sama malli ja koristekuvio! Mutta paljon pienempi! Ihan mahtavaa!
Lisäksi muuallakin näin samaa tyyliä, samat koristeet mutta värinä keltainen talo ja valkoiset ikkunanpielet. Katsoin että tämä meidänkin talo on ollut samanvärinen 70-luvulla ainakin. Itse tykkäisin siitä väristä enemmän, on jotenkin raikkaampi. Mutta mikä sitten on ollut se tämän talon alkuperäinen väri? Se pitäisi selvittää ennen kuin kesällä alkaa ulkokunnostus…
Talon on suunnitellut Bruno Granholm, kuten monet muutkin asemat. Se ollaan sentään saatu selville.
Mutta se väri….Rehellisesti toivoisin että väri olisi ollut kivempi kuin nykyinen…ja miksi itse asemarakennus saa nykyään olla nätin harmaa? Se on ennen ollut ainakin punainen. Jos kerta museovirasto vaatii että väri pitää olla se oikea, niin miten aseman kanssa on käynyt?
Vitsi, se taitaa selvitä vain itse museovirastosta…
Alla vielä kuva Salon asemasta. Tämä ei ole se talo mitä tarkoitan, en läytänyt netistä kuvia siitä asuinrakennuksesta, mutta tyyli on tässäkin hyvin samaa kuin meillä. Samaa Granholmia siis.

Olipa taas asiaa! Oikein laidasta laitaan!:D

Kommentit (10)

 1. huopahattutehtailija

  Siis se on sellanen pieni seinäke (ei sitä oikeesti ihan näyttelyksi voi sanoa;), jossa vaihtuu kuvat kai koko ajan.. siellä Lumossa on melkein aina jotain kuvia korson historiasta näytteillä. ..mutta siis joku viikko sitten viimeksi siellä kävin.

  Joo juttelin meidän isän kanssa tuosta korson asema-alueesta, kun hän on syntynyt ja elänyt koko elämänsä myös korsossa. Hän oli sitä mieltä, että ei varmaan 15 vuotta vanhempi ole tuo nykyinen harmaa väri ja muisteli, että ei punainenkaan se alkuperäinen väri ollut.. eli hyvinhän voi olla, että tuo asema on palautettu siihen ihan alkuperäiseen väriinsä kun sai harmahtavan pinnan.
  Teidän kodista ei kyllä muistanut..mutta arveli, ettei tuokaan sitten välttämättä se alkuperäinen väri ole.

  Joo varmasti on paljon taustalla kurkistelijoita! ..itsekin luen monia blogeja ilman, että olen lukijaksi ilmoittautunut.

 2. Seija

  Vantaan kaupungin museon www-sivuilla kannattaa pistäytyä ja tietysti itse näyttelykin Tikkurilan vanhassa asemassa on kiinnostava :).
  Suosittelen…

 3. hennaasemalta

  Huopis: Joo ,täytyy kyllä käydä vilkaisemassa sielä Lumossa heti kun ollaan taas terveenä. Tossa se on kuitenkin tien toisella puolella, niin ei hirveästi ole siitä vaivaa.:D
  Niinpä, se alkuperäinen väri voikin olla ihan positiivinen yllätys!:)
  Seija:Kiitos, käynpä vilkaisemassa nettisivut!

 4. Anonyymi

  Kyselijälle vinkiksi, että vanhat värit saa selville maalinpoistoaineella. Nitromors ja vastaavat pehmittävät yhden maalikalvon kerrallaan, joten kun ottaa pienen n.5×30 cm suorakaiteen muotoisen alueen, jota lähtee työstämään, voi rapsuttaa tähän "värisuoraan" esille palasen talon jokaista maalikerrosta. Trikloorimetaaniin perustuvat maalinpoistoaineet ovat parhaita, mutta taitavat olla aika harvassa nykyään, kun kyseessä on hermomyrkky. Hyvä tuuletus ja kumihanskat toki riittävät sitäkin vastaan. Yleensä tämä "värisuora" jätetään entistettyyn pintaan esille johonkin sivuun.

 5. hennaasemalta

  Niin, noin ne taisi tuossa perinnemestarit kirjassakin tehdä, en vaan ollut asiaan vielä sen tarkemmin perehtynyt.
  Hemmetti kun se kesä tulisi ja pääsisi sinne ulos hommiin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *