Rauhallista joulua

Tiedättekö sen tunteen kun just ennen joulua on hirveä härdelli ja stressi, vaikka sitä yrittää niin kovasti välttää? Itse saan yleensä jouluhommat suht ajoissa tehtyä, mutta sitten siinä on monta muuta tekijää myös. Kuten tänään. Olin toissapäivänä jo siivonnut täällä, ja on tosi nättiä ja ihana tunnelma. Aamuisin on ihana herätä kun joulukuusi ja muut joulun valot on päällä.

No, tänään pienellä jännityksellä nousin taas ylös, että mikäs ikävä ylläri mua tänään odottaa. Ja odottihan se. Ensin Nestorin huoneen aamukaaos. Kun pikkumies aamuisin askartelee ym ennen kuin nousen. Tänään ei tosin kovin paha. Sitten jatkan eteenpäin. Keittiön pöytäliina on missä sattuu, ja pöydän hyasintti ja mullat pöydällä ja lattialla. (Kissat prkl….) Siirryn seuraavaan huoneeseen, ja sielä odottaa kissan yrjöt. (Tällä kertaa ei ihme kyllä sentään matolla. ) Kauheen kiva…

Sitten lähden asioille. Kierrätysastioihin ei mahdu pahvit joita autoni on täynnä. Kierrätyslaatikoiden lisäksi roskisten edustoilla on vuori pahvia. En todellakaan jätä omia pahvejani siihen, vaan lähden kauppaan ryysimään. Kun vihdoin pääsen kotiin painavien ostosten ja 5-vuotiaan kanssa aivan väsyneenä, kotona odottaa vaatenaulakko nurin lattialla, ja kissa takkien päällä nukkumassa tyytyväisenä. (Minni prkl taas….) Kiireellä naulakko pystyyn, ruoat kaappiin ja haudoille.

Nyt illalla olen kuitenkin jo rennosti sohvalla. Kuopuksen kanssa katsottiin just Klaus-elokuvaa ja juotiin glögiä lämpöpeiton alla. Pari pientä puuhaa on vielä tehtävänä, mutta muutoin kaikki hyvin. Huomenna sitten perinteisesti ajoissa ylös ja kynttilät päälle ja joulupukin kuumalinta päälle, ennen kuin muut herää. (Jännityksellä ensin nousten että mikä on rikki/kuusi nurin/missä on yrjöt tms.) Sitten mummille joulupuurolle, ja meille syömään illaksi. Perinteisesti siis, ja nyt jo oikeasti vähän rennommalla fiiliksellä. Tosin yleensä siihen jouluaattoonkin kuuluu jotain säätöä johonkin kohtaan. Lapset hyppii hermostuksissaan seinillä, eläimet on jotain sotkenut, jollain sukulaisista on pinna kireällä tms. Mutta sellaista se elämä on. Täydellistä ei ole olemassakaan.

Kaikkea en edes ehtinyt tehdä mitä piti, esim joulukukat jäi kauppaan, mutta ehkä se joulu tulee ilmankin. Se tulee vaikka aamulla olisi pieni riita tai ne kissan yrjöt taas lattialla. Pääasia on, että ne ihanat ja rasittavat läheiset on siinä vieressä. Ja että mahan saa täyteen jouluherkkuja ja koti on lämmin ja viihtyisä. Muistetaan se, kun ryysitään jouluruuhkissa tai piparit palaa.

Nyt ihanaa joulua kaikille! Nauttikaa, ottakaa rennosti edes hetki päivästä. Kaikki hoituu kyllä. <3

-Henna-

sisustus joulukoristeet joulusisustus
Kommentit (2)
 1. Ihanan elämänmakuinen kuvaus joulusta <3 Juuri näillä mennään ja tajusin kuinka paljon sainkaan ihania asioita hoidettua kun päätin lokakuussa että tänä vuonna en ressaile. Joulukuun alussa oli kaikki asiat hoidettu! Huominen aatto ja sen 15 ihmistä (osa enemmän rasittavia kuin toiset ;D ) ei aiheuta paniikkia vaan ilolla odotan ja leivon täällä vielä jälkkärikakkua.
  Nautinnollisia hetkiä, joulu on todentotta mielentila <3

  1. hennaasemalta
   31.12.2019, 17:34

   Niinpä! Ihan hyvinhän se joulu meilläkin meni, tai hyvin perinteisesti, ja sehän se on tarkoituskin. 🙂
   Ihanaa uuttavuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *