Rakastan viherkasveja

Katselin tuossa viikonloppuna youtubesta videota, jossa näytettiin miten viherkasveista saa jaettua pistokkaita. Tämä oli osittain ihan tuttua hommaa, mutta inspiroiduin silti itsekin. Sunnuntai menikin hyvin pitkälti viherkasveja hoitaen, sekä kesäkukkien taimiakin ruukuttaen.

Rakastan viherkasveja, mutta olen hiukan huono hoitamaan niitä. Oma suosikkini on kultaköynnös, joka on tosi helppo ja ihanan rönsyilevä. Lisäksi tykkään kultapalmusta, peikonlehdistä ja palmuvehkasta. Helppoja kasveja jotka pärjää jopa minunkin hoidolla. Puodilla mulla on amppelissa myös rönsyliljaa, joka on myös todella helppo ja joka tekee uutta rönsylilja-vauvaa todella nopeasti. Jos muistaisin useammin kastella ja lannoittaa näitä, mulla olisi täällä varmaan jo aikamoinen viidakko. Nyt viherkasvit pysyy hengissä, mutta ei kasva ihan niin nopeasti.

Kaikesta huolimatta sain leikattua kultaköynnöksestä pitkiä osioita pois, ja laitoin ne veteen juurtumaan. Juurtuva viherkasvin pistokas näyttää myös kivalta vedessä, joten ei ole kiire saada sitä multaan. Osan pistokkaista laitoin amppeliin vesilasiin.

Myös peikonlehteä laitoin veteen juurtumaan, vaikka siinä oli ilmajuuriakin sen verran että olisin saanut ne varmaan suoraan multaankin. Peikonlehtien miinuspuoli on mielestäni se, että niistä tulee aika rumia käppyröitä ikääntyessä. Olen saanut äidiltäni valtavan peikonlehden, joka meinaa kokoajan kaatua, on niin etupainoinen. Leikkelin sitä nyt, jos paino vähän helpottaisi. Aiemmin en ole osannut sitä leikata.

Joka puolella kasvaa

Minulla on tänä keväänä ekaa kertaa melko runsaasti kesäkukkien ja tomaattien taimia. Nyt keittiön ikkunalauta on täynnä erilaisia ruukkuja, ja lisää tarvitsisi. On valjastettu sikin sokin puodin kauniit ruukut, vanhat pikkuruukut, lasten koristelemat ruukut, omat askarrellut ruukut jne. Kaikki mitä löysin. Seuraavaksi täytyy varmaan ottaa kahvikupitkin käyttöön. Mielenkiinnolla odotan minkä kaiken saan pidettyä hengissä, ja kasvatettua ihan valmiiksi. Mutta hitsin kivaa ja palkitsevaa puuhaa. Kesäkukatkin kun maksaa oikeasti yllättävän paljon. Säästän pitkän pennin jos nämä onnistuu. Ainakin viime vuoden pelargonini voi hienosti, ja näyttää siltä että aitoelämänlanka on hyvässä kasvussa, ainakin vielä. Tsinniaa on tulossa myös, mutta kelloköynnös ja salvia eivät näytä kovin lupaavilta…. Katsotaan.

Vappuna

Me ollaan taas ainakin vähän aikaa omaan perheen kesken. Edelliset hoitolapset lähti viime viikolla, ja oli kyllä aika tyhjä olo pari päivää… Veikkaan että tuo korona, ja ihan jatkuva yhdessäolo vaikutti myös tunteisiin. Viimeiset viikot on tuntunut paljon pidemmältä ajalta, ja perheen kanssa on joutunut olemaan todella tiiviisti. Nyt hetki hengähdetään, ja odotetaan seuraavia lapsia.

Vapuksi tilasin paikallisesta lounasravintolasta vappubrunssin, ja me pidetään pihalla piknik oman perheen kesken, jos sää sen suo. Serpenttiiniä ja vappupallo nuoremmalle täytyy myös hakea, jotta saa lapsille edes vähän vappufiilistä vaikkei päästäkään vapputorille.

Ihanaa uutta viikkoa, ja hauskaa vappua!

-Henna-

 

sisustus huonekasvit
Kommentit (1)
  1. Laita kuvaa peikonlehdestä ei sitä tarvitse leikata vaan tukea kunnolla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *