Radan puolella

Tuossa ennen mun sairastelua, säiden ollessa parempia, tuli aloiteltua pihahommia. Leikkelimme radanpuolelta vanhoja syreeneja. Mähän olen siis aivan onneton puutarhuri ja pitkään mietin että mitä niillekin uskaltaa tehdä. Vai pitääkö leikata kokonaan pois. Oli niin huonossa kunnossa pensaat. Saa nyt nähdä miten ne lähtee parturoinnin jälkeen kasvamaan.

Samalla sielä kun hommia teimme, ihailin meidän taloa. Sen verran harvoin tulee tuolla radan puolella oleskeltua, että meiltä menee melkein hukkaan tuo mun mielestä talon kauniimpi puoli. Tiiliseinä, upeat korkeat seinät. Maalaus on vielä kesken radanpuolella mutta nyt jo näkee että talosta on tullut ja tulee, aina vain upeampi kun työ etenee. Varsinkin kun vielä joskus saamme pihankin kunnolla siistittyä.
Yläkuvasta näkee että meillä on radankin puolella ihan kivasti pihaa, se on vaan vähän hukkaan menevää aluetta. Ei tuolla tule oltua. Tarkoitus on siistiä syreenit loppuun ja mietin tuonne takanurkkaan syreenien väliin ihan vain jotain kaunista maanpeitekasvia. Tuosta ekasta syreenistä tännepäin tulee luultavasti nurmikkoalue jossa voi pelailla ja jonne tulee pieni istuskelualue aamu-aurinkoon.

Tottakai tuo kaunis tiiliseinäkin on pitänyt joskus aikoinaan sotkea tagein, enkä tiedä miten niitä saadaan puhtaaksi. Pitäisi olla joku järeä soodapuhallin tms käytössä. Tuolla radan puolella on myös musta ovi joka vie talon alle konehuoneeseen. Sekin on sotkettu ja kaipaa maalia.
Koiraa tuonne ei myöskään saa päästää ollenkaan, piha on täynnä lasinsirua rikkoutuneista ikkunoista ja pihaan heitetyistä lasipulloista. Siruja saa kaivaa maasta vielä pitkään ennen kuin kaiken saa pois. Jos saa koskaan.

Tekemistä siis riittää. Lisäksi tuolla radan puolella nurkassa kasvaa jotain ihmeellistä puskaa jossa on todella punaiset oksat. Se puska kasvaa nopeasti, kietoutuu kaikkeen ja tukahduttaa kaiken muun jos sitä ei leikkaa. Sanoinkin että se on kuin joku kauhuelokuvien tappajakasvi joka tuhoaa kaiken. Siitäkin siis pitäisi päästä eroon.

Koska mulla on hirmuinen tarve päästä laittamaan edes jotain kukkaa maahan, meinaan kaivaa kukkapenkin tuohon yläkuvan kallion eteen. Tuo on siis pääoven edessä oleva alue. Siinä onkin vähän kaivamista, aloitinkin sen viime viikolla mutta sitten iski tämä loputon flunssa. Katsotaan nyt miten mun käy tuon kanssa. Kuoleeko kaikki kukat tuossa kallion vieressä auringossa vai mitä.
Nämä kuvat on otettu joskus yli viikko sitten, nythän tuolla on jo paljon vihreämpää.

Desenion julistearvonta on ollut hitti, niinkuin arvelinkin. Ihastuin itsekin niin kyseiseen nettikauppaan. Sinne on vissiin tullut uusia juttuja munkin tilauksen jälkeen, esim sellaisia jossa on kultaista tekstiä tai kuvia. Sellainen olisi aika makea kanssa…
Huomiseen iltaan siis aikaa vielä osallistua arvontaan!

Nyt oikein hauskaa vappua kaikille, mä yritän loppuviikosta arpoa sen voittajan. Me suunnataan huomenna Tikkurilan vapputorille jos ei sada ja viikonloppu on täynnä synttäreitä.

Nyt puuron keittoon,

-Henna-

Kommentit (6)
 1. Heips! Näyttää kyllä niin ihanalle tuo tiiliseinä! <3

  Syreeni ei varsinaisesti kaipaa juuri leikkaamista, mutta ränsistyneet oksat voi tietysti leikata pois. Kerralla ei kannata leikata kaikkea alas, saattaa alkaa kasvaa sen jälkeen turhankin tiheää ohutta oksaa. Ja nuoret oksat eivät kuki, joten senkin takia kannattaa leikata maltilla, jottei menetä kevään syreenintuoksuja! 🙂

  1. hennaasemalta
   29.4.2015, 20:00

   Joo niissä on sellaisia oksia jotka ei kuki enää ollenkaan, eikä tule oikein edes lehtiä enää niin piti leikata pois. Näyttivät tosi vanhoilta ja rumilta. Lisäksi monet oksat hankas ikävästi toisiinsa ja muutama oksa oli osittain poikki. Jospa nyt pääsisi uusi paremmin kasvamaan. Luinkin ettei kokonaan kannata alasajaa kun menee sitten pitkään kun kasvaa uutta, ja varsinkaan ennen kuin kukkii… Saa nyt nähdä miten ne tänä vuonna kasvaa. 🙂 Nuo kun eivät juuri kukkineen ennenkään niin tuskin tänäkään vuonna, harmi.. Olisi niin ihanaa jos syreeni tuoksuisi keittiön ikkunan alla!

  2. Voi olla että syreenisi innostuu kasvamaan aikaisempaa innokkaammin kun leikkasit huonto pois! <3

 2. Se tappajakasvi on varmaan kanukkaa. Jos mulla olis kanukkaa pihalla, niin en hävittäisi sitä, vaan antaisin sille ensin mahdollisuuden 🙂 Yrittäisin leikata siitä kiemuraisen ja melko vähäoksaisen pensaan niin, että hieno väri tulis esille keväisin. Lopputulos olis vähän sellainen japanilaistyylinen. Sitten jos ei onnistu, niin saattaisin hankkiutua puskista eroon. Yhdellä pihalla oli hieno leikattu kanukka, mutta sitten se kasvoi liian isoksi ja piti hävittää. Siinä taisi käydä niin, että paksu oksa piti leikata poikki ja kasvi alkoi tehdä vesiverso oksia "vääriin" paikkoihin. Eli siis, leikkaaminen täytyisi Ehkä tehdä niin, ettei oksia leikata poikki vaan niin, että haarasta otetaan toinen(toiset) oksa pois. Vuosittain keväällä leikkaisin puskaa melko rankastikin. Tämä ei siis perustu muuhun kuin "musta tuntuu" ja "saattais olla kiva" näkökantoihin. Punaisista oksista saa muuten hienoja kimppuja tai nippuja koristeiksi. Onnea vaan tappajapensaan kesyttämiseen 🙂

  Niina

  1. hennaasemalta
   29.4.2015, 20:03

   No niin, iso kiitos vinkistä! Googlettamalla näytti siltä että tuo se voisi olla! Harmi vaan että se on myös todella typerällä paikalla. Tontin reunassa syreenien ja vadelmapuskien seassa, en tiedä saisiko sitä edes mitenkään kivasti esiin… Täytyy seurailla. mutta upean väriset oksat!
   Hienoa hienoa, nyt tietää edes että ketä vastaan tässä taistelee! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *