Puhdas koti ja pojan synttärit

 Tämä viikko onkin mennyt pitkälti siivotessa ja Mikin 6-vuotis synttäreitä järkätessä. Kotia on puunattu kuistista alkaen, ja mulla on onneksi ollut äiti paljon apuna näissä hommissa.
Korituolinkin kannoin jo pihalle, vaikka tällä hetkellä tuolla ei paljon huvitakaan vesisateessa istuskella. Pääosin siinä nukkuukin meidän kuratassuiset kissat.

Sohvalle vaihtui kesätyynyt, väriä riittää siis taas! Nykyään koira on saanut sohvakiellon, joten raaskin tuon minun tekemäni viltinkin siihen heittää. Alkoi niin mennä hermo niiden koirankarvojen nyppimiseen, että Unto-parka sai nyt täysin sohvakiellon. Aika hyvin se on siihen oppinutkin.

Eilen sitten vietimme vihdoin Mikin 6-vuotispäiviä. Porukkaa oli paljon vähemmän kuin esim viime vuonna, ja tarjoiluun panostin todella vähän. Ei vaan ole jaksanut, enkä edes leiponut mitään. Tarjolla oli sensijaan jäätelökakkua, sämpylöitä, sulhaspiirakoita, shipsiä, keksiä, karkkeja. Koska teemana oli Angry birds, oli todella helppoa tänä vuonna ostaa synttäriteemaan sopivia juttuja. Pöydästä löytyikin lintujen limua, karkkia, keksejä, servetit, kertakäyttöastiat, mehut jne.

Vaikka paljoa en tehnytkään niin tarjoilu oli menestys, ja kaikki kelpasi kaikille. Kerrankin ei jäänyt hirveää määrää ruokaa kaappiin pyörimään. Kyllä taas huomasi että tuollainen yksinkertainen ja edullinen jäätelökakkukinn uppoaa paremmin vieraisiin kuin perinteinen kermakakku tms.
Miki itse oli onnensa kukkuloilla. Oli vissiin kiva päivä jälleen! Lahjaksi poika sai spiderman-puvun, Tamagotchin, pleikkapelin, vaatteita, Angry birds-ongen, lautapelin ja lippiksen. Meidän lahja on vielä ostamatta, annetaan se vasta ensi keskiviikkona kun pojalla on oikea syntymäpäivä. Eipä poika itse tainnut välittää siitä pätkääkään että paljonko äiti vietti aikaa keittiössä hellan äärellä. Tuskin se tekisi poikaa sen iloisemmaksi vaikka olisin leiponut viisi päivää putkeen. Näin oli oikein hyvä.

Nyt meillä hyppii kotona itse Spiderman, pelaa pleikkaa ja just ja just malttoi olla nukkumatta uusi sankariasunsa päällään. Omien sanojensa mukaan hän on keskikokoinen poika. Poika joka ei ole enää pieni muttei halua olla isokaan. Isot kun joutuu itse tekemään kaikkea, ja nukkumaan omassa sängyssä ja syömään lautasen tyhjäksi. Hän ei ole kuulemma vielä niin iso. Ehkä sitten 10-vuotiaana.

-Henna-

Kommentit (10)
 1. Kotinne näyttää niin keväisen kauniilta! Synttäritarjoilut näyttävät hyviltä. Meilläkin on monena vuonna tarjottu lasten synttäreillä jätskikakkua, se kun uppoaa niin paljon paremmin kuin perinteinen täytekakku. Minä olen jo sen verran monet synttärit järjestänyt etten jaksa enää päiväkausia panostaa leipomisiin. Yksinkertaiset ja helpot tarjoilut ja sitten jää aikaa ja voimia nauttia myös juhlista.

  1. hennaasemalta
   15.4.2014, 19:30

   Niinpä! ja joo, kyllä uppoaa jäätelökakku nopsaan, tosin siinä on aina se sulamisongelma, että heti pitää syödä…

 2. Irmastiina Ruusukummusta
  13.4.2014, 13:50

  Paljon onnea 6-vuotiaalle..:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *