Blogit
Koti asemalla

Pojan huoneessa

Tällä kertaa ollaan sitten meidän 7-vuotiaan Mikin huoneessa.

Kerroin tuossa aiemmin, että siirsin Mikin huoneesta punaisen sohvan olohuoneeseen, ja olohuoneesta siirtyi divaani sen paikalle Mikin huoneeseen. Näkymä taas muuttui, mutta oikeastaan olen ihan tyytyväinen. (Täältä näet miltä huone ennen näytti.) Tuo divaani on nyt kiva lueskelu/pelailupaikka. Kaiken lisäksi tuossa viihtyy itsekin tosi hyvin, koska tuo on talomme lämpimin paikka. Mikin huoneen pönttöuuni on ollut nyt kovilla pakkasilla joka ilta päällä, ja lämmittää todella kivasti huoneen, sekä viereisen makuuhuoneen.

Koitin katsella divaanille uutta päällistä, koin tuon valkoisen liian tylsäksi tuonne. Olikin käynyt niin, että Ikea ei myy tuota divaania enää, eikä siis päällisiäkään ole enää saatavilla. Myös käytettynä koitin niitä katsoa, mutta ei löytynyt mitään kivaa väriä. Jotain piti kuitenkin keksiä tuohon valkeuteen. Valkoista paneelia vasten kun divaani oli niiiiiin valkoinen.

Päätin tehdä divaanille raikkaan peiton, ja se valmistuikin yllättävän helposti, pienellä tuunauksella. Kirjoitan peitosta vielä lisää toisella kertaa. Mikin vanhat tyynyt, ja peitto teki valkoisesta divaanista kivan raikkaan koululaisen löhöilypaikan.

Myös Eamesin keinutuoli siirtyi pönttöuunin viereen. Siitä sen voi siirtää lähemmäksi telkkaria pelituoliksi. Tuo keinuhan onkin melko pieni, joten sopii koon puolesta hyvin lapsille.

Vähän mua vielä mietityttää tämä huonekalu-vaihto, tykkäsin niin tuosta sohvasta Mikin huoneessa. Onneksi ne saa aina takaisin. Mikistä itsestä ei oikein ota selvää että kumpi on/oli parempi. Katsotaan nyt kuitenkin hetki näin. Poika on itse toivonut että hänen sänkynsä venytettäisiin jo pidemmäksi. Se tietäisi sitten sitä, että kaikki kalusteet pitäisi taas järjestellä uudelleen, joten ei vielä. Sitäpaitsi tässä jossain vaiheessa pitäisi muutenkin ostaa hänelle jo isomman pojan sänky. Ehkä vähän leveämpikin.

Nyt kuitenkin taas vähän aikaa näin. On kyllä kivaa, ja ilmaista, tämä huonekalushakki! Sen takia sitä varmaan tuleekin tehtyä melko usein. Mä olen tehnyt tätä itseasiassa ihan lapsesta jo. Oli niin hauskaa omassa huoneessa järjestellä huonekaluja. Se oli kuin pieni sekkailu, kun seuraavana aamuna heräsi ”uudessa huoneessa”. Kaikenlaisia järjestyksiä sitä pystyikin tekemään pienessä tilassa.

Vaihteletko itse herkästi huonekalujen paikkaa?

Nyt mä siirryn kyllä keittiöön. Tein eilen laskiaispullia siskon toiveesta, joten nyt täytyy tehdä keittoa vieraille, sekä alkaa täyttämään pullia.

Mukavaa keskiviikkoa!

-Henna-

Kommentit (8)

 1. Marika

  Tulipa siitä reipas ja raikas huone! Musta väri tekee ryhdikkään ilmeen kun sitä ei ole liikaa 🙂 Tykkään!

  • hennaasemalta

   Kiitos!:) Joo kyllä, musta on kiva lisä vähän joka huoneessa. Varsinkin raidoissa tykkään minäkin. 🙂

 2. Tuulevi

  Eikös Bemz:stä saa noihin vanhempiinkin malleihin tilattua päällisiä? 🙂

  • hennaasemalta

   Joo saa, pitikin mainita tuossa tekstissä mutta unohtui. Sielä ne on vaan niin kalliita että sillä hinnalla saa koko sohvan…:( Mä olisin halunnut sieltä Mikille sellaisen vihertävän neonkeltaisen päällisen, olisi ollut hauska. Mutta hinta oli yli 200 €…

 3. naurispelto

  Kiva, että kirjoitat lisää tuosta peitosta, se kun otti huoneessa eniten kiinnostavana silmään tällä kertaa 🙂

  Minä olen aika laiska vaihtelemaan huonekalujen paikkoja. Yleensä vaihdan niitä vain, jos tulee jokin uusi huonekalu. Sen verran on huonekaluja kertynyt, että uusi ei useimmiten tule tyhjälle paikalle vaan vaatii vähän valssia 😉 Välillä kyllä tekisi mieli vaihdella, mutta inspis yleensä laskee siitä, että suurin osa huonekaluistamme on täyspuisia tm. painavia enkä saa niitä yksin siirrettyä. Mies taas ei ole niin innostunut siirtelyhuommista, että täytyy olla varma suunnitelma kaikille ennenkuin sen saa touhuun puhuttua.

  • hennaasemalta

   Joo mä laitan siitä vielä diy-ohjeet. 🙂

   Ei noi miehet vissiin ketkään oikein innostu noista huonekalujen siirtely-hommista. 😀 Parasta olisi vaan että kaikki on muutettu sillä aikaa kun toinen poissa. 😀
   En mäkään mitään kirjahyllyja tms uskalla yksin siirtää, mutta nuo pienemmät jutut liikkuu hyvin maton/pyyhkeen avulla.

 4. marika

  Hei,
  Mikin sängyssä on upea peitto! Mistä se on hankittu ts. minkä valmistajan (en saa näppiksestä kysymysmerkkejä)
  Vai onko se täkki, jonka päällä on pussilakana.
  Mikin huone on upea!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *