Blogit
Koti asemalla

Pohjakuva ja suunnitelmia

Mä askartelin teidän ja omaksi iloksi eilen tällaisen suunnitelman. Koittakaa saada selvää mun raapustuksista…
Tämähän on siis ihan ensihetken suunnitelmaa, kaikki varmaan tulee vielä muuttumaan isolla puolella…
Ensinnäkin, tuo keltainen alue on nyt se mihin muutetaan ensin. Sielä on jo keittiö, tosin ei vielä tiedetä toimiiko se, vai onko sekin rikottu…Ainakin puuhellan (sielä on puuhella!!!:):):) ) luukku on revitty irti sekä sähköhellan luukussa on se uloin ”seinä” tms rikki, eli tuskin pitää lämpöä kovin hyvin, jos edes toimii… No,mutta kunhan olisi edes toimiva jääkaappi…
Sielä on myös ihan ok vessa/suihkutila, kunhan se ensin putsataan.

Isolla puolella tulee olemaan keittiö/ruokahuone samassa. Sielä on pari pientä vessaa ja hyvin pieni suihkutila joka tulee olemaan ongelma, mutta on ok kunnes keksitään parempi ratkaisu.
Nuo tyhjät huoneet ovat makuuhuoneita, en tiedä vielä tulee lapsille yksi huone ja toisesta vierahuone, vai mikille oma ja hoitolapsille oma, vai kaikille lapsille yhteinen makuuhuone ja toinen leikkihuoneeksi, vai miten, katsotaan.
Mä saan toivottavasti vihdoin mulle oman ”ateljeen”/käsityöhuoneen jollaisesta olen haaveillut lapsesta asti. Sinne iso pöytä jossa voin ommella, nojatuoli kutomista ja haaveilua varten, sielä on myös oma vesipiste jos haluan vaikka pienen altaan siihen, vettä kun tarvii aina (keittö on niiiin kaukana, jep jep…)
Siitä huoneesta haaveilen kyllä eniten, mun oma suloinen pesä!:)

Sami on myös aivan innoissaan omasta puuhailuhuoneestaan joka tulee täyteen pieniä ja isoja lokeroita, iso pöytä jne johon voi levittää tietokoneosansa. Se on tietty siinä mielessä hyvä että herra voi rojujensa kanssa sulkeutua sinne, eikä mun tarvii nähdä niitä enää ikinä! Siis niitä rojuja…(Ei kyllä varmaan sitten enää Samiakaan kun se sinne linnottautuu….:D )
Pääovi on tuo alin ovi, siitä pääsee isoon aulaan johon saa hyvin takkeja ym mahtumaan. Toinen ovi voi sitten olla vaikka arkikäytössä, sellainen lasten ”kurasaapas”-ovi joka on sitten vähän, no, ei niin siisti…:)
Noi pallukat on muuten pönttöuuneja, voi kun ne saisi toimimaan…Niitä on aika monta!

Tällaisia alkusuunnitelmia olisi siis, kattoo nyt sitten miten niitä pystyy käytännössä toteuttamaan.:)


Ps. Vitsi toi ilma on niiin ihana, kun aurinko paistaa! Heti aamulla heräsi virkeämpänä kuin kertaakaan moneen viikkoon, Ihanaa!:)

Kommentit (4)

 1. Tiitu

  Ei teiltä rohkeutta puutu!!! Mä niin niin ihailen teitä. Mua uuvuttaa ja stressaa ajatuskin mistään noin suuritöisestä. MUTTA ihanaa et oman unelmanne löysitte ja saitte. Susta siihen ainakin on. Kriisilapset ja remontti sulassa sovussa 🙂

 2. Anonyymi

  Seurasin blogiasi kiinnostuksesta kriisiperhetoimintaan, nyt näköjään jatkan kiinnostuksesta talokunnostukseen :). Hauskan näköinen asemakoti! Varmasti pitkä tie remontoidessa, mutta antoisaa.

  Vinkkinä, oletko nähnyt blogia Hullunkauppa? Hieman pidemmällä oleva vanhan talon kunnostus projekti. http://www.hullunkauppa.blogspot.com/

  T:Iris

 3. Anonyymi

  =) Ihania ideoita. Aivan upeeta että saitte ton paikan, kun se kuitenkin oli iso haave! Niin niitä haaveita vaan toteutetaan, sinnikkyydellä ja pala kerrallaa. Onnea! Jännittävää on seurata täältä omasta olkkarista, miten projekti etenee, kiva kun jaksat/ehdit tännekin päivitellä.
  Itse ollaan siis "perusoktalo" tehty pari vuotta sitten, me toimimme myös sijaisperheenä joten näiden kahden syynkin takia on blogiasi/blogejasi ollut/on mukava seurata.

 4. hennaasemalta

  Vitsi on kiva kun teiltä ihmiset tulee niin kannustavaa palautetta!:)
  Tiitu: En mäkään olis uskonut vielä muutama vuosi sitten että ikinä lähtisin tollaiseen, mutta kun sitä jotain tarpeeksi haluaa niin kaikki on mahdollista.:)
  Iris: Suuri kiitos vinkistä, en ole ennen tuollaista blogia nähnyt, täytyy käydä heti katsomassa!
  Anonyymi: Kiitos! Teilläkin on siis iso urakka takana!:) Yritän päivitellä usein jos pystyn, ne tekstit kun jää omaksi muistoksi myös niin jotenkin kiva kirjoittaa kaikista vaiheista:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *