Blogit
Koti asemalla

Pihakuvia sekä väri-idea

 Mä olin tänään jotenkin ihan sekaisin kun olin niin varma että tänään sataa, kun niin luvattiin. Eilen kiikutin kaikki pihatyynyt ym sisälle suojaan enkä tänäänkään oikein osannut niitä esiin kaivaa. Jos vaikka se sade kohta tulisi…No ei tullut, mutta minä majoituin tyynyineni vain kuistin portaille (joka onkin mun uusi lempipaikka!) Mä sain jopa ollakin siinä pitkän tovin kun pienin nukku päiväunia ja isommat leikki keskenään. Välillä huutelin, ”älkää tapelko!” ja jatkoin lehtien lukemista. Välillä heidät istutettiin mukaan portaille jäähylle ja välillä välipalalle syömään prinsessakeksejä ja hapankorppuja.

Siinä istuskellessani kuvasin Oskua, joka ihanan pyöreänä kisuna on niin täydellinen kohde romanttisiin kuviin! Epusta sain vain kuvan kun herra saalisti päästäisen/hiiren tms…(tällä kertaa ei tuonut sisälle näytille kun kehuin saalistajaa jo ulkona ja laitoin oven visusti kiinni)

 Siinä samalla tuijotin meidän pihaa joka on aika tylsä vielä. Tuolla mäen päällä on hiekkalaatikko ja sinne tulee vielä joku pöytäryhmä tms myös. Sieltä myös metsuri kävi kaatamassa viime lauantaina yhden täysin lahon puun.
Mäen vieressä on tuo meidän varasto jonka vasemmalle seinälle haluaisin joskus pienen kasvihuoneen. Varaston takana on nuorison suosima ”kieleke” kallion päällä joka kuuluu myös meille vaikka aita onkin vedetty tuohon varaston seinään. Sinne kielekkeelle olen suunnitellut pientä kasvimaata.

Siinä istuskellessani luin myös juuri postista tulleita museoviraston ”Rautatierakennusten väritysohjeet” sekä ”Aseman puisto ja pihat” lehtisiä jotka tilasin. Netistä saa myös muita museoviraston rautatierakennusohjeita pdf-muodossa ilmaiseksi, mutta tietenkin juuri nämä piti tilata. Nämä kun nyt eniten kiinnostaa.
Olen täällä blogissakin pähkäillyt tätä talon tulevaa väriä. Väritysohjeita selatessani rapsuttelin kuistin maalia ja huomasin että alla on jotakin harmaata. Se tuskin on ollut talon alkuperäinen väri, mutta siitä sain loistavan idean! (ainakin mun mielestä loistavan)
Tämä talo on varmaan ollut aika lähellä nykyistä sävyä, mutta kun sitä oikeaa sävyä ei oikein löydä, enkä tästä nykyisestä oikein tykkää.
Itse asemarakennus on ollut punamullan värinen, mutta on nykyään harmaa. Haluaisin meidän talon sopivan yhteen aseman kanssa, joten idea on tämä:
Eli talo pysyisi edelleen vaaleana, tosin enempi kylmään vivahtavana. Ikkunanpuitteet pysyisi valkoisena. Muutos olisi se, että nuo koristelut, vuorilaudat, kuistien ruskeat kohdat ym vaihdettaisiin harmaiksi, kuten asema. Kuistien lattiat vähän tummemman harmaiksi ja ovet jäisi edelleen upean mustiksi.
Varastorakennus olisi edelleen sama punamulta, se on varmaan sitä ollut aina.
Miltäs kuulostaa?:)
-Henna-

Kommentit (2)

 1. Anonyymi

  Osku on hyvä. Oikealla korvalla kuuntelee mitä sisällä tapahtuu, vasemmalla kuuntelee että joku on takana ja katseella vahtii että luudan takana ei vain olisi hiirulaista.
  Epun hiiri kuvaa odotamme. Oletko muuten huomannut että jos otat hiiren kissalta niin se ei enää sen jälkeen sihen koske, vaikka heittäisit sen pusikkoon.
  Timo

 2. hennaasemalta

  Niinpä!
  Mä en viitsinyt hiirikuvaa laittaa kun ihmisiä voi vähän ällöttää se hiirenraato siinä…:D

  En ole muuten huomannut. Jos kissat on ulkona sen hiiren kanssa niin saavat vapaasti vaikka syödä sen. Sen kerran kun toivat hiiren sisälle, mies heitti sen roskiin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *