Peiton tuunaus tupsuilla

Lupasin kertoa vähän lisää Mikin torkkupeitosta. Halusin Mikille jonkun kivan peiton piristämään valkoista divaania. Mietin että mulla on itsellä raidallista kangasta. Lisäksi olin nähnyt tosi paljon Pinterestissä peittoja joissa oli tupsut. Siitä sainkin idean tehdä Mikinkin peittoon keltaiset tupsut. Lisäksi sattui sopivasti, että käydessäni H&M Homessa viikonloppuna, sielä olikin raidallisia vilttejä vajaan 10€ hinnalla. Mun tarvitsi enää itse lisätä vain ne tupsut. Mikä oli hyvä, koska muuten olisi saattanut jäädä koko peitto tekemättä.

Tupsujahan on tosi helppo tehdä, ja niillä saa päiväpeittoihin, viltteihin, tyynyihin tms ihan uutta ilmettä. Periaatteessa tupsuja voi tehdä mistä vaan langasta, joten tähän saa kivasti käytettyä niitä lankakerien loppuja. Mulla oli sopivasti jäänyt Mikin piposta pätkä vielä neonkeltaista lankaa, ja se riitti just neljään tupsuun. Tässä toivottavasti selkeät ohjeet tupsuihin.

1. Valitse “alustaksi” joku sopivan levyinen litteä esine. Riippuen minkä kokoisen tupsun haluat. Voit myös käyttää paksua pahvia, tai pyörittää langat vaikka kämmenen/sormien ympärille. Itse nappasin sopivan levyisen kynäkotelon tähän tarkoitukseen. Sitten vaan pyörität lankaa esineen ympärille, niin paljon kuin paksuudeltaan haluat. Katso että langan alku- ja loppupää jäävät alas.

2. Sido langat tiukasti yhteen ylälaidasta. Ota sen verran pitkä kiinnityslanka että saat sillä ommeltua tupsun peittoon kiinni.

3. Ota tupsu irti alustastaan.

4. Kiinnitä toinen lanka työn ympärille, kuten kuvassa. Pyöritä sitä muutama kierros, ja solmi tiukasti kiinni.

5. Leikkaa langat alalaidasta poikki, tasoita ne saman pituisiksi ja ompele isolla neulalla peittoon/tyynyyn tms. kiinni.

Valmis!

Näitä on tosi nopsa tehdä vaikka telkkaria katsellessa. Olen suunnitellut meidän aikuisten sängylle vastaavaa, mutta niin että tupsuja tulee monta joka sivulle.

Tupsuthan taitaa olla aika in tänä vuonna, ja niitä voi laittaa vaikka mihin. Mustasta tyynystäkin saisi pirteän vaikka lohenpunaisilla tupsuilla. Tupsuthan voi myös kiinnittää hyvin ohuella langalla sekä ohuella neulalla, jos ei halua että kiinnityksestä jää reikä. Tällöin ne voi ottaa taas pois halutessaan. Mullahan tuohon peittoon jää varmaan selkeät reiät, mutta se ei haittaa koska tuo oli niin edullinen peitto.

Tällainen ohje tällä kertaa. Meinaatko kokeilla?

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *