Pariisi osa 3.

 Viimeisessä Pariisi-osuudessa kerron vähän antiikkimarkkinoista, Pariisinmatkamme pääkohteista.
Maanantaina suuntasimme ensimmäisenä metrolla Marche aux puces Saint Quen markkina-alueelle. Metro oli numero 14 Porte de clignancourtiin. Se olikin vähän erilainen matkan aloitus. Alue oli vähän ”rähjäisempi” kuin ihan Pariisin keskusta. Tai tuo markkina-alue itsessään oli todella rauhallinen mutta sinne mentäessä teki kyllä mieli pitää pikkuisen lujempaa laukusta ja pojasta kiinni kun kävelimme metrolta pari sataa metriä alueelle.

Nämä tämän postauksen kuvat ovat kaikki sieltä markkina-alueelta.
Siis aluehan oli aivan meidän taivas. Sielä tuli jopa niin kova paljous-ahdistus ettei osannut ensin oikein katsoa mitään. Sitten kun osasi, hinnat oli niin järkyttävän korkeat että todellakin vaan ihailtiin. Haaveilemiani ranskalaisia vanhoja metallikylttejäkin olisi ollut vaikka mitä ihania, mutta ihan pienetkin reilusti yli satasen…

Silloin alue oli todella hiljainen ja moni putiikki kiinni, mutta voin kuvitella miten keväällä alue vilkastuu.
Meillä oli ihan liian vähän päällä, ja Nestori painoi jo kantorepussa. Sielä ei myöskään voinut missään imettää, joten meille tuli lopussa vähän jo kiire juosta vikat putiikit läpi. Alueella oli pieniä puoteja, vierivierekkäin, mutta ne oli silti ulkona/ovet täysin auki, joten kylmä oli.
Vaikka sielä oli kallista, suosittelen antiikin ystäville koska nähtävää oli ihan hirveästi ja alue kapeine käytävineen todella ihana. Nähtävyys itsessään.

Tiistaina kävimme Marche d´alignessa joka oli lähinnä paikallisten  pieni katukirppis kauppahallin vieressä. Alueella myytiin myös ruokaa, kukkia, vanhaa tavaraa ja antiikkia. Hinnat oli edelleen kovat, mutta sieläkin olisi ollut jotain ihania juttuja. Esim vanhoja lasten Babar-kirjoja. Me taas vain katselimme. Kävelimme sinne vaunujen kanssa Maraisista. Tämä taisi olla 12. kaupunginosassa.

Viimeisenä päivänä kävimme Maraissa hotellimme lähellä Le Village St.Paulissa. Tämä oli pieni sisäpiha joka oli vähän ehkä hankala löytää. Oli meillä osoite mutta melkein ohitimme pienen huomaamattoman sisäpihan. Alueella ei ollut juurikaan mitään tällä kertaa mutta uskomme että keväällä ja kesällä se on tosi ihana. Siinä taisi olla joku kahvilakin, joten sielä olisi mukava istuskella pihapöydissä kesäaikaan. Suosittelen käymään jos sielä päin liikkuu.

Ihania paikkoja, vähän erilaista Pariisia.

Tässä oli mun Pariisivinkit. Teen tässä samalla postausta vauvan kanssa matkustamisesta, juttua jota multa toivottiin. Siitä sitten loppuviikosta lisää.

-Henna-

Kommentit (6)
 1. Tuolla olisi tosiaan ihana kesäpäivänä kierrellä!

  1. hennaasemalta
   24.2.2015, 13:22

   Kyllä! Nyt oltiin niin jäässä että jäi paljon näkemättäkin mutta tuolla voisi lämpimänä päivänä viettää paljon aikaa. Tosin ilman lasta mielellään…

 2. Tulisin shoppailuhulluksi tuolla 😀 .D 😀
  Valoisaa tiistaita sulle!♥

  1. hennaasemalta
   24.2.2015, 13:23

   Haha, jep! Tosin ne hinnat kyllä hillitsi shoppailua…. Kiitos samoin!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *