Blogit
Koti asemalla

Pari pientä maalausprojektia

Sain vihdoin tehtyä pari roikkumaan jäänyttä juttua.
Toinen oli hylly keittiön toisen oven päälle. Tarkoitus oli laittaa metrin mittainen hylly ihan tuohon oven listaan kiinni, mutta mähän unohdin että meidän ovien listat on ihan törkeän leveät (tietty hyvä niin, ovat myös tosi kauniit!) joten eipä yltänyt kannattimet oven sivuille. Hyvin se noinkin menee kyllä.
Ostin ihan valmiin liimapuulevyn Kodin Terrasta ja vahasin sen ensin puuvahalla, sävyllä pähkinäpuu. Lisäksi vähän antiikkivahaa sinne tänne, mikä tuo enemmän sellaista vanhan puun näköä. Mä oon meidän avohyllyissä suosinut ihan Ikean puisia hyllyjä jotka on halpoja ja kanssa maalattavissa, mutta en löytänyt sieltä tämän kokoista hyllyä. Keittiön työtasojen yläpuolella olevat hyllyt on siis niitä Ikean, ja samalla systeemillä käsitelty. Tosin niitä paukutin myös vasaralla ja ties millä, jotta sain vähän kuoppia kanssa tuomaan sitä vanhaa ja kulutettua ulkonäköä.
Tarkoitus on laittaa vielä toinen hylly olohuoneeseen, kunhan ensin päätän värin. Se on luultavasti valkoinen. Kattoo nyt kauan sen toteutuminen kestää…

Tuo Enjoy Tea- juliste oli kyllä yksi hankalin nettitilaukseni mitä mulla on koskaan ollut. Tilasin sen Etsystä joskus keväällä ja sain kuukausia vääntää sen myyjän kanssa ennen kuin tuo pikkuinen juliste oli vihdoin täällä. Ensin tuli pitkän ajan jälkeen väärä juliste, sitten myyjä lupasi lähettää uudestaan mutta sekin kesti ja kesti, kaikenmaailman syitä oli, varmaan ihan oikeitakin. Mun mielestä vaan myyjän ei pidä alkaa maksaneelle asiakkaalle avautumaan ongelmistaan, olkoon ne kuinka kurjia tahansa. Tilaus täytyy silti toimittaa tai palauttaa rahat. Enpä siis ihan heti tilaa Etsystä uudelleen, vaikka muutoin Etsyä oonkin suosinut. Sieltä saa vähän muuta kuin mitä täällä Suomessa on joka toisella. Lisäksi on kiva kannustaa ihmisiä jotka tekee näitä juttuja itse, tosin ei silloin jos saa tällaista palvelua.

Toinen pikkuinen maalausjuttu oli tuo ihana kynttilälampetti! Ostin tuon kesällä Porvoosta, etsittyäni pitkään lampettia juuri tuohon kohtaan. Tämä oli peileineen muuten täydellinen, mutta maalattu melko ruman tummansiniseksi. Uutta väriä pähkäilin pitkään mutta ihan Uulan valkoisella Into-maalilla sen sitten maalasin, ja hyvä tuli.

Paitsi että huomasin tuon olevan ihan vino. Siinä ei uskalla kuin lyhyttä kynttilää polttaa ettei osu lasiin… Harmittaa, kun ajatus oli tuota just käyttää paljon….

Tällaista pientä, tylsän listojenmaalaus-pajan ohella. Mikin vaatekaapin maalaus ei ole juuri edennyt kun se pellavaöljymaali on niin törkeän hidas kuivumaan. Oskukin kävi, kaikesta varomisesta huolimatta, tepastelemassa hyllyn päällä niin että pieniä tassunjälkiä oli joka paikassa…. Miten se onkin aina tuo meidän Osku kun onnistuu tekemään nuo meidän pahat temput? Viikonloppuna mm. aamulla aulassa odotti täysin rullattu iso matto, jonka sisältä paljastui haiseva yllätys. Oskupa tietysti. Hiekka-astia olisi ollut jopa metrin päässä matosta…. Että tällainen kattiherra meillä. Enkä usko että se teki sen kiusallaan, se on vaan välillä vähän pihalla. Kiltti mutta vähän pöhkö.

-Henna-

Kommentit (10)

  1. Anonyymi

    Hei, upea ovi ja sen sävy ovilistoineen. Paljastaisitko maalin nimen ja sävykoodin? Terkuin tyttö Riihimäeltä

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *