Blogit
Koti asemalla

Pari löytöä

Järvenpään Villa Onnelissa oli loppuunmyynti jossa käväsin tänään. Mun mielestä on tosi sääli että Onneli lopettaa, koska puoti oli todella tunnelmallinen ja ihana. Kivaa oli kuitenkin, tietysti, se että sieltä sai nyt tuotteita todella edullisesti, kaikki oli vähintään -40%.
Mä tein pari sellaista pientä löytöä jota olen jo etsinyt vähän aikaa. Lastenhuoneen Ikean lipastoon olin jo ennestään ostanut kolme tähti-nuppia, nyt piti löytää kolme uutta nuppia. Ennen tässä oli tylsät mustat nupit. Nupit löytyi, ja lapset tykkää. Heti tuli pirteämpi perus lipastosta.

Meillä on myös varastossa viisi lukittua kopperoa, ja kaikki avaimet samassa nipussa. Joka kerta kun pakkasella ja pimeällä käyn läpi noita avaimia, kun haen polttopuita varastosta, kiroan sitä etten ole löytänyt avaimille numero-avaimenperiä. Monesti olen löytänyt nuo adventtinumerot 1-4, mutta en viitosta. No nyt löytyi, vaikka viitonen nyt onkin eri materiaalia kuin muut. Ei haittaa, sekava avainkaappi siistiytyi kummasti kun avaimet sai numeroitua ja kaikki turhat avaimet siirtyi laatikkoon.
Niin se sisustus vaan on pienistäkin asioista kiinni.
Niin ja keskikuvasta puheenollen. Käytiin valitsemassa Mikille se kalenteri josta kirjoitin jo aiemmin. Voittajaksi valiutui Tatu ja Patu-kalenteri, kuinkas muutenkaan. T ja P on pojalle ja mulle ihan uusi tuttavuus, mutta viime aikoina ollaan hirnuttu vedet silmissä hassujen poikien jutuille.
Poika on ihan intona kalenterista, sinne merkattiin tärkeät menot, ruksitaan joka päivä eilinen yli, tarkistetaan että monesko päivä ja mitä kuuta on meneillään. Pojalla on niin mieletön oppimistahti just nyt meneillään, ettei kohta äitikään pysy perässä. Ensin tuli luku- ja kirjoitustaito, sitten oppi ohimennen vasemman ja oikean, nyt opettelee kuukausia. Joku just kyselikin täällä että miten poika oppi lukemaan jo näin nuorena. Tehtäväkirjojen sun muiden lisäksi tärkein oppi on ollut varmaan meidän yhteiset keskustelut. Eilenkin kauppaan kävellessä luettiin kaikkea ympärillä olevaa, ja muisteltiin että mikä kuukausi nyt onkaan. Meillä hoitolapsetkin oppii poikaa matkimalla, ja näillä keskusteluilla ja yhteisillä lukuhetkillä. Väittäisin siis että tärkeintä on yhteinen aika ja innostaminen lapsen omaan tahtiin.:)
En silti väitä olevani täydellinen äiti joka huomioi lapsensa 24/7, välillä mua inhottaa se että miten sitä painaa koko päivän läpi tekemällä omia juttuja, ja yhteiset lukuhetketkin välillä jää…ja pimeyskin tekee mut tällä hetkellä kiukkuiseksi aamusta iltaan…. mutta toisaalta kun oon kotona, mulla on mahdollisuus antaa sitä aikaa pari minuuttia sieltä täältä ihan huomaamattakin. Välillä taas on päiviä kun touhotetaan lasten ehdoilla koko päivä. Sellaista se kai on kaikilla, ei pitäisi potea huonoa omaatuntoa siitä että olisi muka huono äiti. Kaikki me ollaan omalla tavallamme hyviä.

-Henna-

Ps. Pikkuvessa on nyt maalattu ja tapetoitu, peili sun muut puuttuu vielä mutta taidan laittaa kuvia silti pian.:)

Kommentit (9)

 1. Anonyymi

  Kivoja löytöjä! Kohta se pimeys helpottaa. Kevättä kohti madellaan.

 2. KOIVURINTEEN ROUVA

  Onpa ihanat numerot!!

  Ei lasta voi aktiivisesti huomioida 24/7. Tärkeintä kai on olla käytettävissä kun lapsi tarvii. 😉 Aurinkoa päiviin!!!

  • hennaasemalta

   No joo, lapsihan tarttis koko ajan jos se sais päättää.:D Kiitos.:)

 3. kerttu

  lapsilla on tuossa iässä herkkyyskausi lukemaanoppimisen suhteen, moni oppii 4-vuotiaana melkein itsestään. ihana oppimisen ilo!

  • hennaasemalta

   Ai jaa, en tiennykää? Tuntuu vaa et nykyään monet oppii entistä aiemmin, kun mä olin koulussa, sielä osas vaan yks lukee ja niin muutkin on sanonu ettei moni osannu.
   Niinpä.:)

 4. Anonyymi

  Meilläkin esikoinen oppi 4v muut vähän myöhemmin.
  Mut sitä on pitänyt kysyä kun puhut työstäsi sinun työnä, että kuinka paljon tuo vaatii miehen osallistumista? Harkitsemme vakavasti sijais/tukiperheeksi ryhtymistä niin kaikki siihen liittyvä kiinnostaa. Pari vuotta sitten kävimme jo osan kurssista mutta mieheni ei aina työreissuiltaan mukaan ehtinyt niin meidän piti se jättää kesken. Nyt on enemmän kotona mut tuo olisi silti enemmän minun työni.
  Sannu.

  • hennaasemalta

   No siis mun nimet on työpapereissa ja mä hoidan pääosin tapaamiset, neuvottelut ym menot jotka työhön liittyy. Niitä kun on pääosin arkipäivisin. Mut siis toki kun mies töistä tulee, niin se munkin työ odottaa täällä, ja mies hoitaa muut lapset siinä missä omansakin. Eihän sitä voi välttää jos työ on kotona, ja tän laatuista työtä.:)

 5. Helena

  Muih, ja anteeksi kaikki hiljaiseloni sun postausten suhteen, haluun vaan, että tiedät mun kyllä lukevan näitä ja Face-päivityksiä 🙂 Mä en sisustamisesta hirveesti tiedä, mutta tossa avaimenperäkuvan yläpuolella olevassa kuvassa on ihania nuo kaikki mustavalkoiset rasiat(?!), etenkin tuo missä menee nuo pianon koskettimet <3

  Ihanaa alkanutta vuotta rakkaalle frendille!

  • hennaasemalta

   Eipä mitään.:) Joo ne on ihania, ne on H&M Homesta.:) Ne myytiin tollain kolmen settinä.:)
   Kiitos samoin Helena,kiva kun kommentoit.:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *