Blogit
Koti asemalla

Onko tässä mitään järkeä??

Elämähän on täynnä ylä-ja alamäkiä meillä kaikilla. Nyt mä olen kuitenkin niiiiin väsynyt.

Eilen oli tosi hyvä remppafiilis pitkästä aikaa. Sillain hyvä että työ sujui, eteni kivaan tahtiin ja oli hyvä fiilis. Lastenhuonetta viimeisteltiin, laitettiin viimeisiä paneeleja, listoja ym. Kunnes aloin ihailla kättemme jälkeä ja huomasin että lastenhuoneen tapetti oli jo nyt revennyt….Itseasiasta kahdesta kohtaa ja pitkältä matkalta…(Tuo kuva on tosi huono, te varmaan katotte että ai mikä repeämä..?)

Ei enää naurata ei. Okei, nuo repeät ei sinänsä haittaa koska ne ei noin kirjavassa tapetissa kauhean hyvin näy, mutta mua ahdistaa ajatus että onko tässä tapetoimisessa mitään järkeä jos ne kaikki kalliit tapetit sitten repeää näin, tai vielä pahemmin?
Lisäksi viime kesänä laitettu aita on jo ihan kallellaan lumen takia ja myös viime kesänä tehdyt portaat katolle ovat hajoamassa ja kaatumassa. Yksi kiinnikelauta olikin jo tullut lumien kera alas… Eli toisin sanoen saamme tyyliin aloittaa kaiken alusta.

Ensimmäisen kerran vuoteen mulla on sellainen fiilis että prkl, mä en jaksa. Tähän asti mua on ajanut eteenpäin se ajatus, että ainakin pääsen sitten kaiken tämän työn jälkeen nauttimaan edes muutamaksi vuodeksi työmme jäljestä ennen kuin tekee mieli tai tarvitsee aloittaa alusta. Että kun teemme kaiken huolella, hyviä materiaaleja käyttäen, niin saamme sitten nauttia kauniista kodista. Siksihän tätä teemme. Vaikka vastoinkäymisiä on ollut ennenkin niin en ole lopullisesti lannistunut vielä kertaakaan.

Nyt olen aika poikki. Mitä me tehdään noiden tapettien kanssa? Mä en todellakaan halua maalata seiniä, se ei vaan sovi tänne. Rakastan noita tapetteja jotka sopii tänne niin hyvin ja haluan niitä joka huoneeseen mutta uskaltaako niitä laittaa? Nähtävästi eläinklinikan aikaiset tapetit ovat pysyneet ehjinä koska ovat kai jotain vähän venyvää matskua. Me kun halutaan käyttää noita perinteisiä paperitapetteja jotka ovat mun mielestä ainoa oikea ratkaisu tänne, niin ne kyllä sitten räsähtää rikki pienestäkin. Nähtävästi nämä repeämät ovat tulleet koska seinässä on joku sauma vähän koholla just siinä kohtaa tms.

Joku joskus vihjaisi täällä mm että nurkat kannattaisi vetää mattoveitsellä auki tapetista. Olen sitä pohtinut monesti mutta en ole uskaltanut kokeilla, josko tulee rumaa jälkeä…? No vielä rumempaa kyllä tulee jos repeävät nurkista…

Mä vaan haluaisin että tämä iso työ sitten kestäisi kanssa, kukapa turhaa työtä haluaa tehdä. Aidat nyt menee välillä kallelleen ym mutta mä en kestä jos nuo kauniit tapetit repeää noin….Niitä ei edes tosta noin vaan korjata.

Joten, nyt saa sanoa jotain piristävää masentuneelle, ja mikä parasta, antaa vinkkiä noihin tapetteihin. Voiko tuota jotenkin estää muuten kuin tasottamalla alustan hyvin? Pysyykö teillä muilla vanhojen talojen omistajilla tapetit nättinä? Onko tämä vain poikkeus vai onko tätä odotettavissa lisää?

Apua…

-Henna-

Kommentit (34)

 1. Anonyymi

  Meillä on revennyt kans uudet megakalliit paperitapetit jo viidestä kohdata. Ensin revin hiuksia, sit päätin vaan antaa olla. Oon puuväreillä värittänyt niitä repeämiä tapetin väriseksi ja kirjavassa tapetissa se toimii. Niitä ei huomaa enää.

  Se on vaan asia, jonka kanssa pitää elää. Puutalot elää ja etenkin kovat pakkaset tuo ylläreitä. Anna olla, väritä vaikka sitä valkoista piiloon ja anna silmän tottua. Ne katoaa näkyvistä, eikä vieraatkaan niitä sitten enää huomaa.

 2. Anonyymi

  Puupohjaisilla alustoilla tapettien saumakohdat kannattaa sutaista tapetin pohjaväriin ennen tapetointia ja tuo makulatuuripaperin käyttö (Vanha nimike huonolaatuiselle, halvalle ja karkealle paperille) tapetin alla on hyvä jippo saada jaettua elämisen jännite pois tapettikerroksesta.

  Se alin hirsikerta pihasivun päädyssä on senverta valmista kauraa, että eläminen on varmasti aika rajua.

 3. sofia

  Myös uuden pinkopahvin kiinnitys vanhan päälle saattaa olla hyvä vaihtoehto. Tai jos ei historiallista arvoa vanhoilla niin vaihto kokonaan uusiin. Jos vanhat pahvit on haurastuneet tai käsitelty/ kiinnitetty väärin repeävät helposti. Pinkopahvi elää ja hengittää oikein käsiteltynä paperitapetin mukana ja näin ollen ei repeämiä pitäisi tulla ja tapetointi pitäis tehdä päälle muutama milli limisaumaan. Meillä vanhoissa taloissa toiminu vaikka ollu suuretki kosteuden vaihtelut. 🙂

 4. Anonyymi

  Vanhan talon nurkissa meillä tapetti oli revennyt, uusi tapetti ja nurkkiin listat, nätin näköistä ja mahdolliset tulevat repeämät jäävät listan alle. Muuten sitten odotellaan, että mihin uusia repeämiä tulee talon eläessä, mutta ehkä nykytapetit vähän joustaa. Jaksamista!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *