Blogit
Koti asemalla

Oman kaupan valmisteluja

Mä olen taas hyvällä tavalla ihan kierroksilla. Viimeiset päivät aikaa valmistella oman nettikaupan asioita ennen avaamista. Täytyy sanoa jo nyt, että eihän tämä mene niinkuin strömsössä. Hiukan ongelmia saada sopimuksia postin ja maksupalvelujen kanssa. Eli voipi olla että niiden osalta on alkuun vähän säätöä, mutta mä nyt kuitenkin avaan. Katsotaan sitten miten sujuu. Olen ainakin saanut jo nyt ison opetuksen siitä miten nettikaupan avaaminen ei ole ihan helppo juttu. Se vie paljon aikaa, asioita pitää selvitellä tuhannesta eri suunnasta ja kaikki tieto ei tosiaan ole ihan helppoa heti löytää. Kaikesta kuitenkin oppii eikä mikään voi koskaan tulla itsestään.

Kaupan tuotteet on kuitenkin hyllytetty, työhuone siivottu ja järjestetty uusiksi. Kaapit pursuaa pakkauspusseja, laatikoita ja muuta pakkausmateriaalia. Ideahan on, että tuotteita saa hakea meiltä myös paikan päältä. Koska meillä ei kuitenkaan ole suoranaisia liiketiloja, sai työhuone kokea pientä muutosta. Nyt on kaupan tavarat ja kaikki omat askartelu-ja käsityöromppeet samassa huoneessa sulassa sovussa. Hiukan mietityttää että onko mun omat tavarat liikaa esillä, kuinka tässä kuuluisi oikein asiat hoitaa. Toisaalta luotan että asiakkaat ymmärtää että tämä on meidän koti. Kotona on lapset, eläimet, omat tavarat ja kengät pitää ottaa ovella pois. Toisaalta, haittaako se? Saapahan asiakas omanlaisen ostoskokemuksen.

Hiukan tekee tiukkaa pitää omat näppinsä erossa tuotteista. Toki jotain olen itsellenikin ottanut. Yksi suosikeistani on Marokkolainen käsintehty huivi, joka vilahtaa tuossa kuvassa. Niin ihanan pehmeä, super iso ja laadukas huivi. Olen niiiin iloinen että löysin sen kauppaani! (Mulla on muuten tukka lyhentynyt. Eräs ilta leikkasin sen tuosta noin vaan, ja tykkään ihan hirveästi! Vaikka se ei edes mene kokonaan kiinni.)

Aion panostaa siihen että asiakkaat saavat kauniin paketin. Tuotekuvatkin ovat pääosin itse ottamiani ja super super kaunis siskoni toimi mallina tuossa eräs päivä. En malta odottaa tiistaita kun kauppa aukeaa! Toisaalta, hommaa riittää kyllä vielä. Kaikki tuotteet eivät ole vielä kaupan sivuilla eli niitäkin saan edelleen naputella. 

Huomenna saan kuitenkin kaivattua taukoa näihin hommiin. Me lähdetään ystävän kanssa Fiskarsin antiikkipäiville jälleen. Tällä kertaa oikein yövytään sielä! Ihanaa kun saa rauhassa ajan kanssa kierrellä Fiskarsin ja Billnäsinkin alueen. Viime vuonna meillä oli pieni Nestori mukana. Kerettiin vain tosi nopsaan käydä Billnäsin puolella, ja sieltä teimme melkein parhaimmat löydöt. Ihan suht hyvää säätäkin luvattu, joten oikein ilolla odotan.

Pieni irtiotto kotoakin tekee hyvää, ja kunnon yöunet… Ei ole oikein sujunut tuo Nestorin siirto uuteen sänkyyn, ja nyt vähän väsyttää… Läppäri lähtee kyllä mukaan, tekemistä riittää sieläkin.

Ihanaa viikonloppua kaikille, ehkä törmätään Fiskarsissa?

-Henna-

Kommentit (5)

 1. S

  Tykkään sun blogista 🙂 saako kysyä mistä tuo työpöydän tuoli on? Onko vitran? Se on nimittäin täydellinen!

  • hennaasemalta

   Kiitos paljon. 🙂 Joo se on Eamesin DSW tuoli. Valitettavasti en muista mistä sen ostin, joku nettikauppa se oli…

 2. Sara

  Mäkin ootan että kauppa aukeais! Pitää heti mennä tsekkaa, olisiko jotain hyviä täydennyksiä mun Rifle Paper- ja paperitavarahulluuteen.. 🙂
  Tsemppiä viimeiseen rutistukseen! ei varmaan ole helppoa, mutta varmasti oppii paljon ja onpahan sitten antoisaa kun saat kaupan pyörimään 🙂

  • hennaasemalta

   No nyt se on auki! 🙂 Saa nähdä löydätkö sieltä jotain kivaa. 🙂
   Joo tukkaa on revitty monet kerrat, mutta mitään ei saa paikallaan maaten. 😀 Ihan hauska opetushan tämäkin on ollut.

 3. Mattihoo

  Onnea uuden verkkokaupan puolesta. Sen pyörittäminen ei tosiaan ole niin helppoa kuin ehkä kylmiltään voisi kuvitella, mutta tärkeintä on oppia virheistä jatkuvasti. Kannattaa myös listata tarjoukset eri paikkoihin, sillä niitä kautta voi tulla uusia asiakkaita. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *