Oikea maalarin kesä….

Kylläpä huono kesä saatiin ulkomaalaukseen. Joka päivä aurinko paistaa, on pilvistä ja sataa, kaikkea samana päivänä. Tai ainakin sataa jos ei paista, tai sitten on niin kylmä ettei huvita maalata.
Äsken maalailin illalla kuistia lasten mentyä nukkumaan. Sää oli vähän pilvinen mutta lämmin ja mukava. Ihailin hetken työn tulosta, korjasin tarvikkeet ja menin sisään. Vajaa tunti niin aloin kuuntelemaan, sataako tuolla…? No kyllä, kaatamalla vettä mun just maalatulle kuistille! Sami apuun ja äkkiä aurinkovarjoa edes suojaksi.

Maaliin ehti onneksi tulla suht kuiva pinta ja vesi jäi siihen pintaan pisaroiksi, mutta kyllä ottaa päähän… Koko päivän paistanut aurinko kuumana ja sitten kun päätän maalata auringon laskettua, käy näin…

Joka tapauksessa kuvista näkee nyt vähän että millainen talon väristä tulee. Laitoin siis ekan kerran tuota tummempaakin maalia pintaan. Ekat pensselinvedot olin aika järkyttynyt. ”Onpa vaaleanruskea…”. Tuntuu että nuo värit yhdessä jäi vähän laimeaksi jotenkin. Sitten kun aloin vähän isompaa pintaa maalata niin näytti jo paremmalta. Rappusista tulee ihan söpöt tuolla värillä. Kuin suklaassa uitetut.:)
Joten lopulta todettiin että no joo, kyllähän tuo väritys sopii hyvin tämän talon henkeen. Se on oikeastaan ihan sitä mitä pitääkin, eli onneksi ei jouduttu itse päättämään väriä, vaan vantaan museolta päättivät/neuvoivat. Oltaisiin itse menty varmaan aika metsään muuten…

Nyt kun kuvia katselen niin nuo värit näyttävät tosi kivalta, lämpimältä. Muunlaiseen puutaloon valitsisin väriksi varmaan jonkun vaaleanpunaisen, mutta tässähän se näyttäisi aika hassulta, hih! Pidän myös siitä että sattumalta talon värimaailma tulee jatkumaan talon sisälläkin, lattialla on kaakaonruskeaa ja vanhaa roosaa, ovissa ja ikkunanpielissä vanhaa vihreää (ulko-ovetkin tulee nähtävästi olemaan vähän vastaavaa, harmaan vihreää) jne. Vähän vahingossa, mutta tavallaan myös tarkoituksella. Hitaan remontin hyvä puoli, saa rauhassa katsella ja kuulostella taloa ennen kuin tekee päätöksiä. Lopulta ne oikeat valinnat loksahtaa paikalleen.

Voi että mä tykkään, pitkästä aikaa hetki jolloin kaikki miljoonat remppatunnit, uupumus ja suorastaan pieni masennus palkitaan, kun jälleen ymmärtää että mitä saadaan vielä palkaksi.

Huomenna sitten sähköjen laittoa ja pääsen maalaamaan olkkarin lattian, jee! Eli muutto lähenee!:)

-Henna-

Kommentit (4)
  1. tykkään 🙂 aivan ihana väri mut ei mullakaan ois varmaan ekana tullu mieleen.

    onneks ei menny pilalle koko homma 🙂

  2. Moikka! Löysin blogisi jonkun kommenttisi perusteella, ja olen aivan ihastunut! Ihana talo, iahana (ja raskas) projekti. Itsellämme ei ihan tuollaista sentään ole, mutta iso vanha maalaistalo kuitenkin. Jaan siis aika pitkälle mietteitäsi.

    Meillä on myös ulkomaalaus ja laudoituksen vaihto menossa, ja kyllä tosiaan osaa olla surkeat säät moiseen hommaan! Ja just tuo, että saman päivän aikana porottaa ja tulee kaatamalla vettä 🙁 Nyt on vasta kaksi seinustaa saatu valmiiksi, yksi täytyy suosiolla jättää ensi kesälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *