Blogit
Koti asemalla

Odottelua

Täällä on erittäin kiireinen viikko takana. Pikkujoulujen järjestelyä sun muuta, ja tietty ne itse pikkujoulut myös lauantaina.
Oli ihan mielettömän kiva ilta, koti oli nätti ja tunnelmallinen, pöytä notkui herkkuja ja meidän pitkä pöytä oli myös täynnä väkeä. Nähtiin paljon myös sellaisia tuttuja joita ei olla viime vuosina juurikaan päästy näkemään. Eräskin ystävä jonka olen nähnyt viimeksi 5 vuotta sitten Espanjassa asuessamme. Oli aika lohduttavaa nähdä että toinen ei ole muuttunut yhtään, juttua riitti ihan yhtälailla ja nassukaan ei ollut yhtään vanhentunut, toivottavasti ei mullakaan.:D
Sunnuntaina olikin aika väsy olo, mutta isänpäivää vietettiin kotona köllien, edellispäivän rippeitä syöden sekä glögi ja joululeffa seurana.

Tämä viikko onkin sitten kalenterissa tyhjin pitkään aikaan. Ihanaa kun ei ole mitään sovittuna! Toisaalta taas moni juttu on auki, työkuviot saattaa muuttua piakkoin, tuleeko lisää lapsia, lähteekö, en tiedä. Toiveena olisi myös saada ihan vastasyntynyt meille hoitoon.

Ja kyllähän meille yksi aika vastasyntynyt tuleekin. Nimittäin meidän tuleva haukku täyttää tällä viikolla 7 viikkoa ja saapuu luultavasti viikon päästä suunnilleen. Tarkkaa päivää ei olla vielä sovittu kun poju tulee ihan lapista asti.
Innolla odotamme, ja yritänkin pitää kalenterin suht tyhjänä jotta saamme ekat päivät olla rauhassa kotona. Tänään käytiin vähän ostoksilla, pikkuiselle leluja, panta ja puruluita. Käytännössä sitten nähdään että mistä koira tykkää. Toisaalta tätä asiaa ei tajua yhtään kun ei olla pojasta nähty kuin kuvia, mutta toisaalta odotamme jännittyneen innostuneena uutta perheenjäsentä kotiin.:)

-Henna-

Kommentit (11)

 1. Riitta

  Ihanalta kuulostaa tommoset kunnon kotipikkujoulut 🙂 Ja onnes uuden perheenjäsenen odotukselle ♥

  • hennaasemalta

   Joo me ollaan jo monena vuotena järjestetty pikkujoulut, juhlien järjestäminen on niin kivaa.:)
   Kiitos!:)

 2. Anonyymi

  Korjaa jos olen väärässä, mutta otatteko tosiaan koiran näkemättä pentua etukäteen, tai tapaamatta koiran vanhempia tai kasvattajaa, taikka näkemättä oloja, joissa se kasvaa? Kai lähdet itse valitsemaan pentua?
  Tässä pieni saarna aiheesta 😉 : Yhdessä pentueessakin voi olla suuriakin eroja pentujen luonteissa, eikä kaikki pennut ole välttämättä soveltuvia juuri siihen tarkoitukseen mihin tuleva omistaja toivoo (tarkoitan koiran tarkoituksella vaikkapa harrastuskoiraa tai kotikoiraa.) tai omistajan rahkeet eivät riitä kouluttamaan juuri sitä koiraa haastavan luonteen takia. Koiran kasvattajan viitseliäisyydellä on suuri merkitys siinä millaiset eväät koira saa elämäänsä, joten kasvattajakin kannattaa valita huolella. Koiran vanhempien valitsemisesta ei varmaan tarvitse erikseen mainita.
  En haluaisi olla ilonpilaaja, mutta itsekin joskus liian ison palan (koiran) haukanneena, toivon, ettei koira tuo perheellesi liian suuria haasteita tai murheita, jos ne vaan on vältettävissä etukäteen.

  Niina

  • hennaasemalta

   No mihinkään lappiin asti ei mennä noin vaan katsomaan koiraa. Mä tiedän kyllä että koira on hyvässä hoidossa, hyvästä perheestä, tottunut jo lapsiin ja kissoihin, madotukset, lääkärikäynti ym ym on hoidettu. He myös tietävät millaiseen perheeseen koira on tulossa, ja tietävät työni ja vaihtuvat lapset.
   Kiitos saarnasta, mutta kyllä tiedämme mitä teemme.

 3. Anonyymi

  Eka arvaus: Koira pitää kengistä.
  Sitten se pitää tuolin jaloista.

  Timo

  • hennaasemalta

   Heh, kengät on onneksi pikkueteisessä oven takana, mutta tuolien jalat mua vähän hirvittää…:D Siksi ostinkin kaksi pussia puruluita.:D

  • Anonyymi

   Mutta sinähän olet "aina" kotona! Koirat tekee piruutta kun niillä on tylsää ja yksinäistä. Teillä on lapsia ja elämää koko ajan talossa, ei kai se ehdi tuhoamaan. Muistat vaan opettaa lapsille ettei nukkuvaa koiraa saa häiritä.

   Ihanaa kun teille tulee koira, ihanaa ja terapeuttista kaikille + lenkkikaveri itselle 🙂

  • hennaasemalta

   Heh, no juu, se onkin pääsyy miksi koira otetaan, koska oon "aina" kotona. Tosin en mä aina ole, ja se just hirvittää myös että tuleeko koiralle helpommin eroahdistusta kun oon paljon kotona ja se tottuu siihen. mut toisaalta oon myös päivittäin melkein poissa, en kahdeksaa tuntia niinkuin työssäkäyvät, mutta pari-kolme tuntia kun käyn asioilla lasten kanssa, sukulaisilla tms. Kyllä se siinäkin ehtii jos haluaa.:D

   Joo lapset on opetettu jo kissojen kanssa siihen ettei nukkuvaa saa ikinä häiritä, eikä muutenkaan juosta perässä. Ne on melkein ykkösopetuksena aina kun uusi lapsi tulee.

   Kyllä, odotan niiiiin innolla!:)

 4. Anonyymi

  On ihan täydellistä koiran kannalta, että oot päivässä poissa sen pari tuntia kerrallaan. Koira ehtii tottua yksinoloon, mutta ei tylsisty kun et ole sitä normi työpäivää poissa. Meillä koira joutuu olemaan monesti 6-8 tuntia päivässä yksin, ja vaikka onkin vanha ja tottunut talon tavoille, niin kyllä mua välillä säälittää. Itse en haluaisi maata 8 tuntia kerralla yksinäni tyhjän panttina.

  • hennaasemalta

   No joo, onhan se kurjaa ja siksi just koenkin että meidän on hyvä koira ottaa kun ei se joudu paljoa yksin olemaan.
   Täytyy toivoa että meillä sujuu nuo koiran yksinolot, niin että se tottuu niihin hyvin, ei oo liikaa poissaoloa mutta ei tavallaan liian vähänkään.

 5. Anonyymi

  Monestikaan ei edes itse pääse valitsemaan pentua, hyvät kasvattajat valitsevat mielummin pennuille kodit! Onnea jo valmiiksi, pennut on niin ihania <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *