Nuotiopaikka valmistuu

Meillä on tulevana lauantaina juhlat. Pidetään pienet kesäjuhlat meidän tinahääpäivän kunniaksi. Ollaan kutsuttu noin 20 aikuista, ja muutama lapsi. Tarkoitus olisi viettää rennot juhlat, joiden tarkoitus oli alunperin olla täysin pihalla, mutta koska Suomen kesä, niin ei nyt luultavasti ainakaan koko aikaa olla. Tällä hetkellä sää lupaa sadetta, mutta illalla vähän aurinkoa. Saas nähdä…

Joka tapauksessa tarkoitus olisi päivällä syödä salaatteja, focacciaa, brita-kakkua ym. Illalla sitten grillailla uudella grillipaikalla, ja istua iltaa myöhään yöhön, mielellään tosiaan tuossa ulkona. Se kun oli koko juhlien pääidea, istua iltaa kesäyössä.

Me rakenneltiin tänä kesänä uusi nuotiopaikka tuonne tontin perälle, kalliolle tontin korkeimpaan kohtaan. Tuo alue on suojassa ohikulkevalta asiakasvirralta, ja tuonne tulee toivottavasti vielä joskus pieni sauna ja palju. Nyt kasattiin tuohon ensin varastossa pari vuotta odottanut katos, ja siirrettiin vanha metallisohva talon edestä sinne. Talon edessä kun ei tosiaan saa olla katseilta suojassa, silloin kun meidän kahvila-myymälä on auki.

Tulipata

Kun katos oli paikallaan, mietin että olisi ihanaa saada tuohon kalliolle joku avogrilli/nuotiopaikka. Vaihtoehtona oli vanha kaivonrengas, mutta sitten vahingossa googlettamalla löytyi tuollainen grillipata. Me ei olla mitään kovia grillaajia, mutta tuo vaikutti silti todella kivalta! Espegardin pataan saa kaikenlaisia kivoja lisäosia, ja sitä voisi käyttää myös talvella, jos saadaan kivat talvikelit tänä vuonna. Onhan se tavallaan sama asia kuin grilli, mutta ei sitten kuitenkaan. Tulee erilailla sellainen retkeilyfiilis, ja voi tosiaan talvellakin käyttää.

Ostin pataan myös sellaisen pannun jossa voi grillata vihanneksia, lettuja tms sekä toast-raudan, jolla saa kuumennettua kaksi toast-leipää kerralla. Jossain vaiheessa tilaan myös ainakin poppari-korin. Lisäksi ostin Loviisasta vanhan kahvipannun, jolla saa tuossa nuotiokahvit keitettyä.

Testattiin pataa jo paripäivää sitten, ja se on kyllä kiva! Yllättävän iso, ja siinä voi polttaa hiilillä tai puilla. Hiukan haasteeksi tuli tuuli, joten täytyy vielä harkita lisäosista tuulensuoja-osia tai kipinäsuojaa…. Toast-rauta oli myös ihan hitti. Joten toivottavasti lauantaina illalla ei sada, niin päästään porukalla fiilistelemään tuohon nuotion äärelle, kynttilänvaloon.

Ajattomat pihatuolit

Lisäksi ostin netistä perinteiset Ecofurnin Granny-tuolit. Tyylikäs ajaton muotoilu, mukava istua ja tuolit saa kasaan. Öljyttyä puuta, joka kestää.

Nyt meillä on aika kiva oleskelupaikka! Alue tulee vielä ajan kanssa muuttumaan paljon, kun saadaan se sauna ym, mutta tästä on hyvä lähteä. Täytyy vielä miettiä laitanko tuohon jotkut verhot, toisaalta eipä ne kovassa tuulessa ainakaan kovin auta, kun lepattavat vaan. Paikkaan tulee kivasti aurinko lähes koko päivän, mitä nyt puut välillä varjostaa. Siitä näkee myös Korson asemalle ym, mutta ei kuitenkaan ole aivan muiden silmien alla. Tontilla on kuitenkin paljon isoja puita, heinikkoa ja pensasta.

Nyt vaan peukut pystyyn, että saadaan sateeton päivä.

-Henna-

piha-ja-puutarha puutarhanhoito
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *