Blogit
Koti asemalla

Neon-värejä ja askarteluja

Tiedättekö, mä olen yrittänyt koko viime viikon kirjoittaa tätä postausta! Aina kun aloitin, tuli joku keskeytys ja juttu jäi kesken. Loppuviikko menikin sitten puodin tapahtumaa järjestäessä, koulujen alussa ym ja hups, viikko meni jo. Tuli siis ihan vahingossa pidempi tauko blogiin. Kaikki on siis hyvin, en hävinnyt siksi että jotain olisi sattunut. Nyt kuitenkin asiaan.

Alkuun kiitos kaikille viime kerran postaukseen kommentoineille! Ihanaa kun sai näin paljon vertaistukea, kiitos! Me päästiin jo ihan hyvin uuden ruokavalion kanssa alkuun, kun koko allergiajuttu heittikin häränpyllyä. Oltiin viime viikon lopulla Nestorin kanssa allergia-ja ihosairaalassa. Sielä saatiin kuulla ettei Nestori nähtävästi olekaan allerginen, millekään. Nimittäin ruoka-aine allergia ei nähtävästi ole aiheuttanut ihottumaa. Sen sijaan Nestorin paha ihottuma on herkistänyt näille ruoka-aineille. Mä en ihan tarkkaan ymmärtänyt tätä, mutta toistaiseksi saatiin neljä ruoka-ainetta takaisin ruokavalioon. Maito ja muna ovat edelleen hetken poissa, mutta nekin saadaan pikkuhiljaa luultavasti takaisin.

Tämän sairaalareissun jälkeen Nestorin iho on jo melkein terve. Kun menimme torstaina sairaalaan, ihossa ei ollut oikeastaan yhtään kohtaa joka olisi terve. Tänään iho on taas vaalea ja siisti, hiukan kuiva vain. Muutos on uskomaton. Saimme kortisonikuurin, mutta tällä kertaa kunnon ohjeen voiteen levitykseen. Se on tehonnut! Nyt vaan jännätään mitä tapahtuu kun kortisoni jää tauolle… Kaikesta tästä jää kuitenkin mieleen se, että mitä kaikkea kannattaa suuhunsa pistää. Vaikkei Neppa olisikaan suoranaisesti allerginen, maito tai vehnä ei ehkä kuitenkaan tee iholle hyvää. Itsekin kärsin hormonaalisesta aknesta, joten Nestorin vanavedessä olen miettinyt, auttaisiko näiden aineiden pois jättö. En tiedä, nämä on niin vaikeita asioita.

Nyt kuitenkin kivempiin juttuihin. Koska mulle muutti tänne kaveri jonka kanssa askarrella vaikka joka ilta, nyt on tullut sitten kaikkea tehtyäkin. Aloitin jopa maalaamisen akryyliväreillä taas. Tein alkuun hyvin simppelin väripläjäystaulun. En voi kehua että tämä olisi mikään hieno suoritus, mutta kaipasin väriä tauluin, ja aloitin simppelistä. Nykyään saa myös Clas Ohlsonilta neon-värisiä akryylivärejä, niin niitä sitten sotkin tähän vähän mukaan. Lisäksin myös glitteriä, joten nyt säihkyy. Seuraava taulukin on jo tulossa. Haaveilen myös tekeväni ison taulun makkariin, joten jospa sekin tulisi nyt tehtyä. Tosin mulla menee niin kausittain nämä jutut, että helposti voi mennä taas kuukausia ennen kuin tartun pensseliin. Katsotaan nyt. Tänään olen myös ekaa kertaa menossa aikuisopiston kurssille, aiheena betonisia koriste-esineitä. Onpa kivaa!

Viime viikolla alkoi myös koulut, ja tänään Nestorin kerho. Kaipasinkin jo arkea ja edes hetken omaa aikaa. Tuossa yksi päivä Nestori kerrankin nukahti päiväunille sohvalle. Sain tunnin-pari aikaa tehdä töitä ja tajusin miksei mulla ole ollut koko kesänä aikaa omiin juttuihin edes entistä vähääkään. Nestori ei ole nimittäin nukkunut päiväunia koko kesänä! Eipä ihme ettei ole ollut sitä omaa työ- ja siivous ym aikaa juurikaan.

Viikon päästä aion kuitenkin aloittaa laajemmat aukiolo-ajat puotiin. En tiedä miten siitä selviän, mutta yritän. Pikkuhiljaa siirryn tässä täysipäiväisemmäksi yrittäjäksi. Nestori täyttää syksyllä jo kolme, ja ensi vuonna todennäköisesti laitan Nestorin osittain päiväkotiin ja ryhdyn kunnolla yrittäjäksi. Aika jännää, mutta siihen on onneksi vielä aikaa.

-Henna-

Kommentit (2)

 1. Kahden allergisen äiti

  Hienoa että iho on paremmassa kunnossa!
  Pienenä varoituksena: allergiasairaalasta ei aina kaikki saa välttämättä apua. Antavat kyllä kuuriohjeet kortisonilla rasvaamiseen, mutta kun tulee tauko ja jos ihottumat palaa, eivät välttämättä aloita selvittelyä mikä ne aiheuttaa. Käskevät vaan rasvaamaan. Eivät myöskään aina suostu uskomaan että ruoka aiheuttaisi oireita, vaikka välttämisellä voi todistaa että auttaa. He haluavat välttää turhaa ruoka-aineiden välttämistä.
  Toivottavasti te saatte avun ja selviää mikä aiheuttaa ihottuman. Mutta muista että ne lääkärit eivät ole jumalia. Jos lapsi voi hyvin välttämällä jotakin ruoka-ainetta, sitä kannattaa välttää.

  Meidän lapsilla oli pienenä pahat allergiat, nykyään molemmat lapset jo koulussa ja on helpompaa. Mutta silti niitä vältettäviä löytyy edelleen.

  • hennaasemalta

   No joo, mutta ei me nyt heti aletaan negistelemään ja epäilemään lääkärin sanomisia. Seuraillaan tilannetta ja maalaisjärjellä toimitaan. Lääkäri myös sanoi että päinvastoin siitä on haittaa jos kaiken jättää pois. Toki jos huomaa että joku tietty ruoka-aine pahentaa niin sitten sitä vältetään ainakin jonkinaikaa.
   Nyt kuitenkin katsotaan päivä kerrallaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *