Nahkahäät

Meillä oli miehen kanssa tällä viikolla 3. hääpäivä eli nahkahäät. Perinteiseen tapaan vietimme viikonlopun kahdestaan jossain päin Suomea. Tällä kertaa kohteena olivat Porvoo ja Loviisa.
Välillä tuntuu että on niin hankalaa saada sitä kahdenkeskistä aikaa, nytkin paljon miettimistä ja säätämistä ja viime hetken ongelmia jotta saatiin kaikki lapset ja eläimet hoitoon. Välillä tuntuu että onko tämä edes sen vaivan väärti, mutta sitten kuitenkin kun ollaan jaksettu pitää tästä hääpäivän vietosta kiinni, siitä on tullut jo kiva tapa josta on pakko pitää kiinni jotta tulee pakosti lähdettyä kun muutoin ei ehkä tule. 
Vaikka välillä tuntuu uskomattomalta että yksi viikonloppu vuodessa kaksin, on näin hankalaa järjestää, vaikka oikeasti kuuluisi järjestää näitä vielä useammin! Mulla on työt kotona yötä päivää, lisäksi on tämä iso remppa, Miki ja eläimet niin siinä voi helposti se oma puoliso unohtua ja päinvastoin, väsymys purkaantua miehelle riitoina… Saatikka itsensä muistaminen, elämä on jatkuvaa huolenpitoa muista, joten välillä on kiva vähän karata ja vain olla ilman huolia.
 Reissu olikin jälleen kerran onnistunut ja sääkin suosi suht hyvin.
Ensimmäisen illan ja yön vietimme Haikon kartanossa Porvoossa. Palvelu, spa ja ruoka ja kaikki oli oikein hyvää, mutta upean kartanon viereen rakennettu rakennus jossa yövyimme, oli niiiin ruma! Mitä siinäkin on ajateltu…? Kauniin kartanon ja puiston rinnalle rakennettu sellainen? Tämä tosin vain mun mielipide ja mä olen niin kriittinen kun rakastan kauniita taloja.:) 

Multa kyseltiin kuvia tästä mekosta joka mulla oli päällä viime viikonlopun häissä. Koska en häissä kuvannut itseäni, mulla ei harmi kyllä ole ainakaan vielä asukuvia itsestäni. Tässä kuitenkin sama mekko vähän eri asustein. Häissä asusteet olivat punaisia ja hiukset oli upeasti laitettu, nyt vain pikainen nuttura kylpylän jälkeen… 😀 Mekko on ihana, ja siihen voi yhdistää paljonkin erityylisiä asusteita!

 Porvoossa mä kävin viimeksi alkukesästä ystävän kanssa ja tein siitä silloin postauksen, joten siitä ei nyt tämän enempää. Ainoastaan Porvoon vanhan juna-aseman seutu ja vanha rautakauppa oli uusia tuttavuuksia meille joten sieltä pari kuvaa. Perinnerautakauppa oli tietty mielenkiintoinen niinkuin myös aina kaikki vanhat asemat. Rautakaupan hinnat oli kyllä niin taivaissa että lähdettiin kuitenkin pois tyhjin käsin…

 Loviisa vuorostaan oli meille ihan uusi tuttavuus. Oltiin alkuun vähän pettyneitä, kylä oli aivan autio ja just kaikki ehtinyt mennä kiinni kun saavuttiin paikalle. Vettäkin alkoi heti satamaan. Hotel Degerby jossa yövyimme, oli tyyliltään melko aikansa nähnyt, mutta meillä oli ylellinen tilava huone ihan Loviisan keskustassa joten viihdyimme kyllä.
Loviisan vanha kaupunki vuorostaan oli juuri sitä mitä odotettiin ja toisaalta oli aikas ihanaa kuljeskella tyhjiä katuja kaksistaan vesisateesta huolimatta. Lisäksi vanhan kaupungin rannassa oli menoa ja musiikkia, kiva kirppis ja hyvää perinteistä suomiruokaa.

Loviisassa oli myös menossa ruusujen hurmaa-päivät, ja sunnuntaina bongasimme puistossa nämä yläkuvan upeat leidit! Ai että, ihan kuin olisimme hypänneet aikakoneella 1700-luvulle!:)

Aiomme ehdottomasti yrittää ehtiä tänä kesänä Loviisaan vanhojen talojen päiville elokuussa johon mun on pitänyt mennä monesti. Silloin vanhan kaupungin koteihin pääsee sisälle ja Loviisassa järjestetään antiikkikirppiksiä, perinnerakentamisen luentoja ym ym.

Ihana ja leppoisa oli viikonloppu, jotkut paikat oli vähän pettymyksiä mutta se ei tunnelmaa pilannut vaan saimme levättyä ja nyt jaksaa taas huolehtia kaikista näistä meidän pikkuisista! Näitäkin kaupunkeja suosittelen sekä lapsiperheille, että romantiikan nälkäisille ja vanhoja taloja rakastaville. Ihania kesäkaupunkeja, upeat puitteet kesähäille tai just tällaiselle kahdestaan käsi kädessä vaeltelulle.

Kivoja löytöjäkin tein reissulla, pääosin sisustusjuttuja kirppiksiltä. Niitä saattaa vilahtaa tulevissa postauksissa mutta yksi huonekalu saa vielä oman postauksensa myöhemmin.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, ja muistakaa niitä omia puolisojakin kiireen keskellä.:) Vaikkei mihinkään ehtisikään, niin pienet teotkin on tärkeitä.:)

-Henna-

Ps. Mies toi mulle äsken yllättäen tänne makkariin jossa olen koneen äärellä, ensin suolaista syötävää ja nyt jäätelöä. Taisi reissu tehdä meille hyvää.:)

Kommentit (14)
 1. VILLAKÖLHIN PIHAMAA
  7.7.2013, 19:06

  Hymy huulilla luin teidän reissukuulumiset 🙂 Niin kivalta kuulosti teidän reissu, rentoa yhdessä oloa.
  Täytyy sitä edes kerran vuodessa siippaansa muistaa ja kahden keskistä aikaa 😉

  1. hennaasemalta
   8.7.2013, 21:17

   Niinpä! Itseasiassa pitäisi muistaa joka päivä pienillä teoilla, mutta harmi kyllä se ei aina niin mene…:/

 2. Mukavalta kuulosti hääpäivän viettonne. Kyllä tuosta perinteestä kannattaa pitää kiinni.

  Me asutaan muutaman km:n päässä Haikon Kartanosta, ja kyllä, se kartanon viereinen 70-luvun tyylinen kerrostalo-majoitusrakennus on karmea. Ei tuollaisia onneksi nykyisin noin hienon kartanon viereen rakennettaisi.

  Johanna

  1. hennaasemalta
   8.7.2013, 21:18

   Niinpä, en ymmärrä mitä silloin on oikeasti ajateltu! Olin kyllä pettynyt kun näin paikan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *