Mun sisustushistoriaa ja vanhoja koteja

Olen tuossa vähän aloitellut postaus-sarjaa jossa kerron vähän mun sisustusvinkkejä. En siis ole niitä julkaissut vielä, vaan olen hiukan valmiiksi kirjoitellut odottamaan julkaisua. Sitä tehdessä mä pohdin että paras palata ihan alkuun, ja kertoa mun kodeista ja varsinkin mun sisustushistoriasta.

Mun sisustusintoiluhan periytyy mun äidiltä ja mummilta. Molemmat ovat vahvasti koti-ihmisiä ja nauttivat kaikesta kauniista ympärillään, just niin kuin minäkin. Kodissa pitää viihtyä, ja sen viihtyvyyden eteen jaksetaan kyllä pistää paljon aikaa ja vaivaa.

Mun sisustaminen alkoi jo koti-kotona eli lapsuuden kodissa. Mulla oli esimerkiksi tapana tosi usein vaihtaa huoneen järjestystä. Huone tuntui aina uudelta kun sielä oli kaikki uudelleen järjestetty. Kun Ikea saapui Suomeen, se sisustaminen vain villiintyi. Taisi olla silloin kun mulla oli tosi vahva sininen-kausi. Kaikki huoneessa oli tummansinistä. Verhot, tyynyt, matto, keinutuolikin oli maalattu tumman siniseksi. Lisäksi mulla oli niitä puhallettavia muovituoleja ja tyynyjä, muistatteko sen ajan?

Eka asunto 18-vuotiaana oli Helsingin Töölössä. Superpieni yksiö jossa oli kuitenkin ihanan korkealla katto ja söpö pieni keittiö. Huone oli pieni mutta sitä oli ihanaa sisustaa. Vaikkakaan ei ihan samalla intohimolla kuin nykyään, silloin kiinnosti kyllä bailaus enemmän… Tuohon ekaan asuntoon ostin myös mun ranskalaisen chat noir-julisteen, joka mulla on vieläkin. Aina muuttaessani asunnosta toiseen, rullasin julisteen ja otin mukaan. Nykyään olen sentään kehystänyt julisteen.

espanjan koti
Kuvaa ei espanjankodista löytynyt, mutta tässä parvekenaapurit.

Nuoruuteni vaihdoin asunnosta toiseen, kaikissa enemmän tai vähemmän tykkäsin laittaa kotia. Kun muutin Espanjaan 2006, Chat noir-juliste lähti sinnekin mukaan ja kimppakämppää sisustettiin yhdessä. Vaikka tuolloin mulla oli ajatukset niin vahvasti kaikessa muussa että sisustaminen jäi sivuseikaksi. Oma huone piti silti laittaa, se kun oli se oma pesä maailmalla.

Itseasiassa Espanjassakin asuin kolmessa asunnossa. Se kimppakämppä mihin muutettiin, sitten tutun nurkissa vähän aikaa ja lopulta Samin luona. Samin asunto oli kyllä kamalin missä olen koskaan asunut, haha! Itse kämppä oli kyllä ihan kiva, ja siinä oli koko asunnon kiertävä iso parveke. Sekin oli kimppakämppä jossa jokainen teki just ja just oman siivousosuutensa. Samin huone oli pieni, täynnä tietokonekrääsää ja ei juuri muuta. Vessa taas oli aivan järkyttävän likainen…. Silti mä otin ton miehen mukaani Suomeen, mitä lie ajattelin… haha! Saminkin asunnossa ajattelin vain sitä miten ihanan siitäkin asunnosta olisi saanut sisustamalla!

pasilassa
Tässä ollaan Pasilan asunnossa kun Miki oli ihan pieni. Kuva ei paljoa kerro, mutta vähän värimaailmaa. Sekä niitä tyynyjä, niitä on riittänyt jo sielä!

Espanjasta palasin Suomeen, Pasilan korkeisiin kerrostaloihin josta oli huikeat maisemat. Sinne muutti myös Sami, ja pian syntyi Miki. Sisustaminen alkoi taas kiinnostamaan ihan erilailla, oli niin kivaa tehdä kotia perheelle. Kuitenkin vuokra-asunto rajoitti tosi paljon luovuutta, kun seinille ei saanut tehdä mitään.

kotimyyntiinmikih2
Lastenhuoneessa on paljon itsetehtyä. Virkattu päiväpeitto, tilkkupeitto, tyynyt…

kotimyyntiinkeittiö2 2009 ostettiin eka asunto. Kerrostalo-kolmio Helsingin Myllypurosta. Silloin sisustaminen sai jo enemmän tuulta purjeisiin, kun koti oli oma. Sinne tehtiin ekat “rempatkin”. Siis maalattiin jopa seiniä ja laitettiin laminaattilattia, haha! Tuolloin aloitin myös ekat omat blogini. Toinen kertoi perhe-elämästämme, toinen keskittyi käsitöihini, joita tein melko paljon silloin.

Koko mun elämän olen käyttänyt värejä sisustuksessa tosi paljon. Töölön yksiössä mulla oli punainen sohva, espanjassa espanjalaiset vahvat värit, Pasilassa vihreää. Ekassa omistusasunnossa meillä oli tummat laminaatti- lattiat ja joka huoneessa eriväriset seinät. Olohuoneessa vaaleanvihreä tehosteseinä, makkarissa tumman liila. Mikin huoneessa rohkeaa neonvihreää ja keittiön takaseinä ihanan aurinkoisen oranssi. Oranssilla seinällä roikkui myös tuttu Chat noir ja taulun viininpunainen jatkui esineissä ja tekstiileissä. Maalaisromanttista ja kodikasta. Tämän postauksen kuvat ovat pääosin just sieltä asunnosta. Jouduin kaivamaan kuvat mun vanhasta blogista. Muita kuvia en valitettavasti juurikaan tähän hätään löytänyt, ekat kuvat nyt oli muutenkin niitä paperisia.

Tyylistäni voi siis sanoa että seuraan kyllä trendejä, mutta tietyllä tasolla mulla on ollut aina se mun oma tyyli pohjalla. Oma tyyli josta haluan pitää kiinni.

partsi2010 koti 121 koti 052Sieltä kolmiosta me sitten lopulta muutettiin tänne Korsoon. Mun sisustaminen pääsi aivan uusiin ulottuvuuksiin, joka huoneen olen saanut laittaa erilaiseksi, ja no, lopun te tiedättekin. Tässä nyt ollaan, ja sitä väriä, sitä riittää!

Mitäs tykkäsitte tästä paluusta menneeseen? 🙂

-Henna-

Kommentit (5)
 1. Ihana postaus!

  1. hennaasemalta
   23.2.2017, 18:34

   Voi kiitos! 🙂

 2. Tämä oli kiva postaus! 🙂
  Voisi olla hauska nähdä enemmänkin miten huonekalut tai esineet olivatvanhassa kodissa esillä ja miten nyt. 🙂 ja kuulosti niin tutulta nuo eriväriset seinät joka huoneessa. 😉 on kyllä omakin värisilmä rauhoittunut iän myötä. 😀

  1. hennaasemalta
   25.2.2017, 12:02

   Kiitos! No joo, on vaan tosiaan melko huonosti kuvia saatavilla. Ensimmäisessä kodissa kun kuvat oli paperikuviakin jne. Loppupeleissä meillä on muutenkin tosi vähän enää vanhoja huonekaluja. Sohva, keittiönpöytä, sänky ym on kaikki lähteneet kiertoon ajan myötä.
   Niin, silloin kun tuolla asuttiin, oli muotia maalata yksi seinä tehostevärillä. Myös tummat lattiat oli silloin in. Niin se muoti vaan muuttuu. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *