Mummin smetana-kanavuoka

Mä tänään silmät pyöreenä katsoin ruokapöydässä kun omien lasten ja lapsen kaverin lautanen tyhjeni ennätysvauhtia. Mikä on aika hyvin, meidän nirsoille lapsille. Joten tämän innoittamana ajattelin jakaa tämän päivän simppelin mutta herkullisen kotiruoan reseptin teillekin.

Smetana-kanavuoka on mun mummilta saatu resepti. Joskus varmaan 10 vuotta sitten halusin ohjeen mummin herkulliseen ruokaan. Tein sitä silloin monesti, mutta jotenkin vuosien varrella ruoka unohtui. Nyt se taas muistui mieleen, ja olen sitä muutaman kerran tehnyt taas. Koska ei ole ihan helppoa löytää ruokia mitä meidän nirsot syö lautasen tyhjäksi… Itse kasvissyöjänä teen itselleni oman pienen vuoan, jossa kanan korvaan quornilla. Härkis, tumma soijarouhe jne kävisi varmasti myös. Oma lempparini on kuitenkin Quorn, koska sitä saa pakkasesta otettua aina sopivan määrän, ja tykkään sen mausta ja koostumuksesta.

Nyt siis

Mummin Smetana-kanavuoka noin 4:lle henkilölle

Ainekset

3-4 dl Pitkäjyväinen riisi

kasvis/kanamaustekuutio

1 sipuli

Loraus öljyä paistamiseen

250 g maustamaton kanasuikale

(1 valkosipuli)

runsaasti currya

(suola)

mustapippuria

240 g smetanaa

100-150 g juustoraastetta

 

Valmistus:

Lisää riisin keitinveteen yksi mausteliemikuutio, ja keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Pilko sipulit.

Paista pannulla öljyssä kanasuikaleet, lisää sipulit kuullottumaan.

Mausta kana runsaasti mausteilla. Voit laittaa myös paprikamaustetta, garam masalaa jne mutta curry on se juttu tässä ruoassa, joten sitä runsaasti, niin että kanasta tulee ihan keltainen.

Kaada uunivuokaan riisi, maustetut kanasuikaleet, smetana ja 2/3 juustoraastetta. Sekoita hyvin, ja tasoita vuoan pinta. Ripottele loput juustot vuoan pinnalle.

Paista 200 asteen lämmöllä uunissa noin 15-20 min, kunnes ruoan pinta on saanut väriä.

Nauti!

Aivan super helppo siis, ja joskus tästä riittää ruokaa kahdellekin päivälle. Itse tosiaan keitän riisiä riittävästi kahteen vuokaan, paistan pannulla kanat, ja pienessä kattilassa erikseen oman kasvisversioni, ja teen kaksi vuokaa.

Pahoittelen hiukan huonoista kuvista, olin melkein jo syönyt kun keksin että kirjoitan tästä tänne, joten pikainen räpsy omasta kasvisversiostani. 😀 Ohje onkin nyt pääasia!

Onko tämä sulle tuttu ruoka?

-Henna-

 

Ainekset

Kommentit (2)
  1. Omg. Mä tein tota ruokaa vuosia sit tosi usein. Meilläkin uppos lapsiin. Hyvä myös muuttoruokana
    Olen tainnut minäkin jakaa ohjetta blogissa.
    Kiitos muistutuksesta. Täytyykin tehdä taas.

    1. hennaasemalta
      5.2.2020, 15:47

      Joo toi on kyllä tosi hyvä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *