Blogit
Koti asemalla

Mökillä

Me tosiaan korkattiin mökkikausi tällä viikolla. Lähdettiin vielä torstaina illalla myöhään ajamaan, ja eilen päivällä tultiin takaisin. Tosin mennessä kyllä kirottiin että miksi lähdettiin, kun taivaalta tuli kaatamalla vettä. Niin hyvät kelit kuin nytkin on ollut, loppui sitten mökille lähtöön.

Meillä on mökillä kolme eri pientä asuintilaa. Vanhin on Samin vaarin, sitten on aitta jossa pääasiassa nukkuu Samin veljen perhe ja jossa on eniten oleskelutilaa. Meille/vierashuoneeksi rakennettiin sitten tämä pikkuinen mökki jossa pääasiassa vaan nukutaan. Mun mielestä tämä meidänkin pikku minimökki on tosi söpö, mutta meidän perhe on jo niin iso että sadekelillä tuolla ei todellakaan ole mikään nautinto olla. Varsinkin kun viimeistään märkä koira valtaa koko lattian. Mä haaveilen siitä että voisin joskus yksin/kaksin Samin kanssa vain istua tuolla lukemassa sadekelillä. Nyt me mahdumme sinne vielä nukkumaan, mutta muutoinhan se elämä mökillä on lähinnä vain ulkona, joten siihen tarvitsee hyvät säät. 

Mökki on pienen järven rannalla ja ihan unelmapaikka lapsille kun sää on kaunis. Nestori oli nyt ensimmäistä kertaa kävelevä taapero mökillä, ja olisi halunnut olla ulkona ihan koko ajan. Oikein odotan että se kunnon kesä taas palaa ja päästään tuonne nauttimaan aurinkoisista päivistä. Me ollaan mökillä yleensä samaan aikaan Samin veljen perheen kanssa. Tehdään ruokaa aitassa tai pihalla grillillä. Lapset saunoo viisi kertaa pitkin päivää, juoksevat nakuna pitkin pihaa. Välillä uidaan, välillä kalastetaan. Sitten taas syödään. Lapsille, eli neljälle pienelle serkkupojalle nämä on varmasti niitä juttuja joita muistaa koko ikänsä. 

Toivotaan että kaikessa vilinässä saisin vielä joskus myös sen viereisen aitan kuvattua. Sekin koki viime kesänä pienen kohennuksen. Kälyni maalaili urakalla, miehet rakensi isomman kuistin ja kuistille teimme purkulavoista mukavan sohvan. Pihan ja ison nurmikkoalueen kunnossapidosta vastaa pääosin vaari. Joten meillä on oikein hyvät oltavat tuolla aina kesällä.

-Henna-

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *