Blogit
Koti asemalla

Mitä vuosi tuo tullessaan

Vuoden ensimmäinen päivä. On aina alkuun vähän hankalaa kääntää se päänsisäinen kalenteri ihan alkuun, mutta eiköhän tämä tästä.
Onneksi tämän vuoden kalenteri ei ole ihan tyhjä, vaan kaikenlaista mukavaa on taas vuoden varrelle tiedossa. Facebookissa joku laittoikin hyvin, että toivoisi tasaista mukavaa vuotta ilman isompia yllätyksiä. Mä oikeastaan toivon samaa. Vaikka viime vuonna raskaus oli maailman paras yllätys, olisi ihan kiva että tänä vuonna olisi vuorostaan ihanan tasaista ja mukavaa arkea.

Vuosi 2015 tuo mukanaan muutaman mukavan reissun. Mikille annoimme joululahjaksi risteilyn, joten viikon päästä olemme lähdössä laivalla ruotsiin oman perheen kesken. Mun edellisestä ruotsinristeilystä on vuosia ja Miki ei ole koskaan ollut ruotsissa. (Paitsi lentokentällä) Mikinkin edellisestä risteilystä on jo aikaa. Eli kiva pikku reissu tiedossa tähän väliin.

Helmikuun alussa taas lähden ystävän kanssa extempore-reissulle Pariisiin!!!!!!!! Ystävä heitti joskus syksyllä että haluaisi Pariisiin kiertämään antiikki-liikkeitä, ja siitä se ajatus sitten lähti. Itse olen ollut Pariisissa viimeksi yli 10 vuotta sitten ensirakkautteni kanssa ja siitä asti olen haikaillut takaisin siihen ihanaan kaupunkiin. No nyt vihdoin pääsen!
Nestorin otan tietysti mukaan koska imetän, mutta Miki jää kotiin iskänsä kanssa. Me aiomme liikkua aamusta iltaan, kierrämme markkinoita, antiikkiliikkeitä jne joten Miki ei sitä jaksaisi. Tämä tulee olemaan ns. sisustusmatka. Kirjoittelen siitä varmaan lisää lähempänä.

Lisäksi kesällä lähdemme taas Espanjaan Samin isää tapaamaan. Tällä kertaa reissuun lähtee myös Samin veli perheineen, sekä mun sisko. Odotan kyllä innolla jokaista matkaa! Tuon lisäksi kesä tuo varmasti paljon mökkeilyä poikien kanssa. Näin äitiyslomalla aion täysillä hyödyntää mahdollisuuden tehdä ja liikkua, kun en ole hoitolasten myötä sidottu kotiin. Sekä Nestorin ollessa näin pieni, liikkuminen on vielä suht helppoa.

Lisäksi vuosi tuo tullessaan mm. siskon penkkarit, mahdollisesti ylioppilasjuhlat ja Mikillä alkaa koulu! Tässä kuussa taisi olla jo ilmoittautuminen, ja mun täytyy taas totuttautua siihen että poika kasvaa.
Myös pienempi poika kasvaa. Nestorilla on jännittävä elämänsä ensimmäinen vuosi. Huimaa ekan vuoden kehitystä päästään seuraamaan, ja poika pääsee heti matkaamaan. Toissapäivänä käytiin jo ottamassa pojan ekat passikuvat.

Keväällä tulette myös näkemään kotiamme kauppojen hyllyissä. Ihana projekti jossa ollaan saatu olla mukana, olen siitä aivan innoissani. Siitäkin kuulette varmasti lisää alkukeväästä.

Lisäksi tänä vuonna aion jälleen panostaa itseeni. Tänään on viimeinen herkuttelupäivä, sitten täytyy alkaa katsomaan mitä syö. Aloitan myös lenkkeilyn, jo siksikin etten väsähdä heti ensi metreillä Pariisissa vaunuja työntäessä aamusta iltaan. Sainkin joululahjaksi pari todella hyvää keittokirjaa jotka inspiroi syömään paremmin.

Meillä tuli myös Samin kanssa eilen täyteen 8 yhteistä vuotta. Aion myös panostaa parisuhteeseemme, asiaan joka on niin jäänyt muiden jalkoihin. Viime vuoden olin niin hormoneista ja jännityksistä ym sekaisin, että se parisuhde sai ensimmäisenä kärsiä. Nyt on hyvä hetki tehdä asialle jotain.

Tuleva vuosi näyttää siis oikein lupaavalta, täytyy toivoa että niin myös on. Tasaisen mukavaa arkea poikien kanssa, lisänä parit piristävät reissut.

Mä en usko uudenvuodenlupauksiin mutta vuoden alku on hyvä aika parantaa elämässä jotain, jos on jotain parannettavaa. Sekä yleensäkin hyvä aika miettiä omaa elämäänsä ja itseään. Tästä on todella hyvä aloittaa uusi vuosi.

Oletko sinä tehnyt uudenvuodenlupauksia, tai tuoko vuosi sinulle mukanaan jotain uutta ja jännittävää?

-Henna-

Kommentit (10)

 1. Heli

  Kivoja juttuja sinulla tulossa tälle vuodelle! Minä en ole tehnyt uuden vuoden lupauksia. Vuosi 2014 oli minulle niin suuri muutosten vuosi, että tästä vuodesta toivon tasaisempaa eikä niin suuria mullistuksia tuovaa kuin vuosi 2014 Olin sokerittomalla koko viime vuoden (muutamia juhlapäiviä lukuunottamatta) ja se jatkuu. Lenkkeilyä aion lisätä ja itsen hellää huomioimista.

  • hennaasemalta

   No sulla olikin hieno vuosi! Ja mahtavaa että noin hyvin pystyit sokerittomassa pysymään!

 2. Nonna

  Minä toivon vuoden tuovan mukanaan jotain uutta ja jännittävää. Tasaisuutta on jo ollut jonkin aikaa. Ajattelin jakaa vuoden pienempiin osiin. Ensimmäisen osan teemana on onnellisuus. Muistan nauttia arjen pienistä onnen hetkistä ja tavoitella niitä.
  Onnellista vuotta sinullekin!

  • hennaasemalta

   Hieno idea. 🙂

 3. naurispelto

  Aivan ihana tuo kielotapetti! Itse en tehnyt lupauksia. Tämä vuosi tuo tullessaan uutta ja ihanaa jo heti alkumetreillä, koska saimme remonttimme siihen vaiheeseen, että pääsimme muuttamaan joulukuun loppupuolella yläkertaan varsinaisiin makuuhuoneisiin ja nyt on sitten vihdoin koittanut se aika, kun pääsee laittamaan kunnolla sisustusta kuntoon. Toki remonttia jatkuu edelleen, mm. alakerrassa ompelu/askarteluhuone sekä eteinen ja julkisivuremontti ovat edelleen pahasti kesken/aloittamatta, mutta yläkertaan asettuminen merkitsee silti uuden vaiheen alkamista (olemme asuneet ja remontoineet tätä taloa nyt 6 vuotta, jona aikana meille on syntynyt kaksi lasta).

  • hennaasemalta

   Voi uskon!! Onnea siitä!

 4. Suski

  Yleensä en pidä skandinaavisen vaaleista huonekaluista ja valkoisista huoneista, mutta muista hyllyistä ja tapetista huokuu lämmin kevät, joten teen poikkeuksen ja tykästyn täysillä. Ihana ��

  • hennaasemalta

   Kiitos! 🙂

 5. Talvikettu

  Minä en tehnyt lupauksia tänä vuonna, viime vuonna lupasin osallistua vegaanihaasteeseen ja pärjätä siinä (ja nyt olen vuoden ollut vegaani). Ihana tuo kielotapetti, mistä olet sen löytänyt/kenen valmistama se on? Minusta tuntuu, että se saattaa olla juuri se, mitä olen kirjastooni etsinyt 🙂

  • hennaasemalta

   Kielo on sandbergin liljekonvälj. Omani tilasin taloon.comista. 🙂 Hienoa kun onnistuit pysymään vegaanina!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *