Blogit
Koti asemalla

Missä vauva nukkuu

Nestori on jo reilun 3 kuukautta vanha, joten meidän vaavisängyn vuokra-aika lähenee loppuaan. Vaavisänky on ollut ihan mielettömän kätevä, ja voisin jopa jatkaakin sen laina-aikaa, ellei tuo poika jo kasvaisi siitä ulos.
Ensimmäisen kuukautensa aikana vauva vietti siinä paljon aikaa, sylin lisäksi. Sitten käyttö vähän väheni välissä mutta selkeämmän unirytmin alkaessa se on ollut taas kunnolla käytössä koska Nestori nukahtaa parhaiten vaunujen keinutukseen.

Vuokra-aika tosiaan loppuu pian, joten mitäs sitten seuraavaksi?
Mähän raskausaikana olin täysin päättänyt että vaavisängyn jälkeen vauva alkaa nukkumaan omassa huoneessa pinnasängyssä. Siis niin että nukutetaan sinne ja yöllä siirtyy rinnalle meidän väliin. Että heti opetetaan vauva omaan huoneeseen ja sänkyyn ettei poju ole potkimassa mua kylkeen seuraavaa kuutta vuotta niin kuin esikoinen.
Nooh, vauva tuli ja mamman sydän syli. Enhän mä sitä omaan huoneeseen osaa vielä laittaa, enkä jaksa yöllä lähteä sieltä vauvaa hakemaan. Pinnasänky on siis siirrettävä makkariin. Mä tässä nyt olen pohtinut mihin, sängyn viereen se ei harmi kyllä mahdu. Näillä näkymin tuo korituoli lähtee keittiöön, lipasto mun huoneeseen ja pinnasänky lipaston paikalle. Lipaston vaatteet, no en tiedä vielä mihin. Pian pitäisi kyllä tietää, tämä aika kun juoksee…
Vauvan huone jää siis entistä vähemmälle käytölle, mutta haittaakos tuo. Sielä vaihdetaan vaippoja ja säilytetään leluja.

Nestori sai jo ensimmäisen hampaan eilen, joten meillä on ollut nyt vähän astetta kiireisempää pojan kanssa. Yleensä niin tyytyväinen vauva on levoton, ei nuku, kuolaa, puklii hullunlailla, syö hirveästi. Mä luulen että meillä on 3-4kk levottomuuskausi tässä sopivasti samaan aikaan. Sellainen kuulemma vauvoilla on kun opitaan kiireellä uusia asioita. Ei tässä muuta mutta reilun viikon päässä odottaa Pariisin reissu. Pientä jännitystä siis elämään. Hirveesti vatsatautia ja muita pöpöjä myös liikkeellä nyt. Saa nähdä miten meidän käy.

-Henna-

Kommentit (4)

 1. Mia Chilen Peikkokukkulalta

  Anna vauvan nukkua vieressäsi, jos siltä tuntuu. Tuo aika on niin ihana ja lyhyt. Romukoppaan kaikki opit vauvan nukuttamisesta omaan sänkyyn, siis jos itse et tahdo sitä tehdä. Meidän kaksivuotias vauva nukkuu yhä suurimman osan yöstä kanssamme ja meistä se on ihanaa. Hän ehtii kyllä nukkua omassa sängyssään ihan tarpeeksi elämänsä aikana 😉

  • hennaasemalta

   Juu toki toki me tehdään niinkuin itsestä hyvältä tuntuu! Kirjoitin ehkä vähän epäselvästi. Mulle helpointa on että vauva nukkuu edes alkuyön omassa sängyssä jotta saan itse kunnolla nukuttua, ja kun vauva herää syömään, otan loppuyöksi viereen. Haluan siis pitää Nestorin lähellä samassa tilassa, mutta ei välttämättä samassa sängyssä tarvitse.
   Esikoinen nukkui kuusi vuotta meidän kanssa pääosin, vasta raskausaikanani siirtyi tuohon vastapäätä omaan sänkyyn kokonaan. Mä vaan itse nukun parhaiten kun saan oman tilan vaikka onkin mukavaa herätä lapsi kainalossa aamulla.

 2. Susna N

  Me mennään ihan samoilla linjoilla täällä 😀 Vaavi-sänky palautettava, ja ennen niin rauhallinen vauva on levoton ja syö koko ajan! Ihanaa Pariisin-matkan fiilistelyä. Itse siellä kymmenisen kertaa käyneenä kaipaan sinne yhä aina uudestaan <3

 3. NINNI

  Hei, ihanaa! Teidän pieni on syntynyt! <3 Onnea hirmuisesti, vaikkakin näin isolla viiveellä. Oon ollut ihan blogipimennossa koko vuoden vaihteen, niin lukijana kuin kirjoittajanakin. Ja tuo sänky, se on ihana, ja ihan paras! Meillä kävi tuuri kun löydettiin moinen ihan omaksi; nopeastihan se pieneksi käy ja nyt en raaski siitä luopua vaikka jatkokäyttäjää ei välttämättä enää tule. Mutta toivossa on kiva elellä 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *