Blogit
Koti asemalla

Miniloma mökillä

Nämä kuvat ovat meidän mökiltä josta juuri kotiuduimme. Olimme pari yötä sielä luonnon helmassa, nautimme hiljaisuudesta ja siitä ettei ole kiire mihinkään. Jo oli aikakin, olimme sielä viimeksi pari vuotta sitten koska viime kesänä emme ehtineet.
Nyt aiomme kuitenkin olla sielä useammin, koska se on ihana paikka mihin karata kun kiire ja stressi puskee päälle. Kotona ei ikinä osata rentoutua yhtä täysillä, täällä kun on aina hommaa.
Tosin niin on mökilläkin. Se on kuitenkin erilaista puuhastelua, sellaista ”teen jos jaksan ja sitten kun huvittaa”.

 Mökki on järven rannalla. Tai oikeastaa kolme mökkiä. Pihassa on Samin vaarin mökki, aitta joka on pääosin Samin veljeen perheen käytössä sekä uusin tulokas eli pikkuinen mökki joka on meidän käytössä ja jonka rakentamisessa ja sisustamisessa sain olla mukana muutama vuosi sitten kun se meille rakennettiin.
Mökissä on valkokuultavat seinät ja sininen lattia ja sielä saan toteuttaa meriteemaa. Tällä kertaa vein sinne lisää koristetyynyjä, sun muuta esinettä.
Pikkuinen keittiö on melko vähäisellä käytöllä koska käytämme enempi aitan tilavampaa keittiötä. Pikkumökissä lähinnä syömme iltaherkkuja tai aamupalaa. Tarkoitus olisi vähän siistiä keittiötä, ainakin alahyllyjen eteen tulisi joku verho eteen.
Vähän harmittaa etten ylös laittanut avohyllyä laidasta laitaan, mutta toimii se noinkin.
Tykkäämme pienestä mökistä eikä ahtaus ahdista, päinvastoin, kivaa vastapainoa kotimme kokoon ja mahdumme sinne ihan hyvin.

 Parasta mökillä oli kuitenkin seurata Mikin ja Unton touhuja. Olimme ihan oman perheen kesken tällä kertaa ja sääkin suosi eilen.
Erityisesti Unto oli mun suurin ilo tällä reissulla. Oli ihanaa nähdä miten koira nautti täysillä. Sai juosta vapaana aamusta iltaan, näki ekan kerran järven ja painuikin heti veteen eikä meinannut sieltä enää pois tullakaan. Metsälenkit vapaana olivat myös ihan parasta, hanhien ja joutsenien ihmettely, perhosten perässä hyppiminen. Illalla koira ja poika sammuivatkin sänkyyn heti kun pää painui alas. Niin kyllä me aikuisetkin.

Nyt ollaan taas kotona, miehellä pari lomapäivää jäljellä ja nyt vesisateen vuoksi jatkamme remppahommia sisällä.

-Henna-

Kommentit (8)

 1. Anonyymi

  Ihana tuo Mikin ja Unton kuva, näkee oikein miten hyviä kavereita ovat. Ihanaa kun pojalla on "oma" koira, vaikka hoitolapset olis välillä mahdottomia tai äidille kiire ja iskä töissä niin onnea on oma rakas koira…=)
  Ja hienolta näytti mökillä!!

  • hennaasemalta

   No niinpä! Mikin ja Unton alku oli vähän vaikea kun koira puri jatkuvasti ja kasvoi silmissä isoksi mutta pikkuhiljaa on tullut niitä hetkiä kun on ihana seurata pojan ja koiran touhuja. Mökillä niitä oli paljon ja Miki on oppinut hienosti käsittelemään Untoa.:) Lisäksi Miki kun pelkää nukkua yksin niin Unto on välillä pojan seurana nukkumassa.:) Jännää nähdä kun pojat kasvavat yhdessä…

 2. Niina ja 4kisua

  Aivan ihania kuvia 🙂 Varsinkin Unton ja Mikin yhteiskuva, siinä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa 🙂 Sanatonta ystävyyttä 🙂 Mökki on paras paikka rentoutua,ja mikäs sen mukavampaa jos sääkin suosii :)T:Niina ja 4kisua

  • hennaasemalta

   Kiitos.:) Joo se on ihana, täytyy varmaan tulostaa ja laittaa johonkin esille, vaikka Mikin tulevaan huoneeseen! Niin on, pelkkä se ihana luonto toimii parhaana terapiana!

 3. sade

  Oi miten ihana mökki ja -paikka! Kyllä tuolla varmasti sielu lepää.

  • hennaasemalta

   Kyllä! Varsinkin illalla kun kaikki hiljenee niin se rauhan tunne on ihan mieletön.:)

 4. Sari

  Joo pikkumökit on just ihania vaikka oliskin vähän ahtaita. Mä tykkään siitä kun kaikki on minimittakaavassa. 🙂 Puhuttiin itse asiassa just siskon kanssa aiheesta, kun oltiin heidän mökillä, kerroin et oispa ihanaa kun olis itselläkin tällainen pikkuinen tupanen jossa kaikki on ihan lähellä. Meillä kun on maalla just toisin päin, iso talo, iso tupa jne.. Mä oon aina vähän salaa haaveillu pikkuruisesta mummonmökistä, mut joo, taitaa olla aika hupsu haave, ihan on kädet täynnä näiden kahdenkin tönön kanssa.. 😉

  • hennaasemalta

   Niinpä, sama täällä. Jos mä en tekisi työkseni tätä mitä teen ja tietäisin että meidän perheluku on tässä, olisin halunnut meille kodiksi sellaisen pienen rintamamiestalon tms jossa olisi pieni kaunis puutarha. Olisi ollut paljon vähemmän rempattavaakin!:D
   Toisaalta on myös ihanaa tämä kun on tilaa, ja voi tehdä itselleen oman työhuoneen jne.:) Sitten sielä mökillä saa elää sielä pienessä mökissä.:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *