Mietteitä joulun lähestymisestä

Täytyy sanoa että on vähän ristiriitaiset fiilikset siitä, että kohta on joulu. Nimittäin sillälailla ristiriitaiset, että toisaalta ei tajua että se on jo kohta. Äidin kanssa juteltiin just joulun aikatauluista. Tuntui että me puhuttaisiin jostain tosi kaukaisesta asiasta, mutta sehän onkin jo parin päivän päästä! Toisaalta taas tällain puotitätinä alkaa jo vähän joululaulut sun muut tulla korvista. Lisäksi ajatukset alkavat väkisinkin mm. tuotetilausten suhteen olla keväässä.

Olen siis huomannut tässä pikkuhiljaa että puodinpitäjänä saa todellakin olla ajatuksissaan aikaansa reippaasti edellä. Mikä on toisaalta mulle vähän vaikeaa, koska haluan vaan fiilistellä just tätä hetkeä. Vaikka ei sillä, kyllä mä jo odotan sitä hetkeä kun joulun ruokaostokset on tehty, kotona tehty viimeiset siivoukset ja voi nostaa vaan jalat ylös ja nautiskella joulun tunnelmasta ja herkuista.

Mulla oli tänään ihan hyvä päivä. Käytiin Helsingissä tekemässä viime hetken joululahjaostokset, Tuomaan markkinoilla ja kahvilla Cafe Kappelissa. Sää ei ollut kovin jouluinen, mutta sitä on jo niin tottunut siihen että se ei sitä välttämättä aina ole. Onneksi ei vettä sentään satanut. Täytyy myös sanoa että kyllä sielä Tuomaan markkinoilla väkisinkin ajatukset siirtyi maailmalle ja Berliinin joulumarkkinoiden kamaliin tapahtumiin… En varmaan ole ainoa joka alkaa jo todenteolla ahdistua näistä alati lisääntyvistä kamalista uutisista… Jollain ihmeen keinolla, on silti vaan koitettava löytää se positiivisuus ja joulun taika.

Mun mielestä on myös tärkeää muistaa vähäosaisia. Kun itsellä on asiat pääasiassa ihan hyvin, niin kaikilla ei sitä ole. Näin juuri järkyttävän videon Alepposta. Pienestä lapsesta joka pelastui raunioista eikä kyennyt edes itkemään. Jolta oli juuri koko perhe, äitiä lukuunottamatta kuollut. Ahdistuin ja itkin ja laitoin lahjoituksen Pelastakaa lapset ry:lle. Paljoa en pysty laittamaan mutta jotain. Tuon jälkeen rutistin Nestoria, joka on samanikäinen kuin videon lapsi, mutta joka iloisesti leikki autoillaan olohuoneessa.

Tällä en todellakaan halua kiillottaa kruunuani, vaan muistuttaa että lahjoitus on todella helppo tehdä ja pienikin summa on iso apu. Itse lahjoitin täällä. Jotenkin edes hitusen helpompaa nauttia omasta joulusta kun tekee edes jotain toisten avuksi myös. Onneksi jouluna tuntuu olevankin nykyään todella paljon ihmiset tekemässä lahjoituksia, osallistumassa joulupuu-keräyksiin jne. Ihanaa lukea somesta miten vähävaraisille lapsille on kerätty lahjapaketteja tai jotkut perheet ovat saaneet ruokalahjoituksen ja siten mahdollisuuden joulunviettoon. Sekin on sitä joulun taikaa.

Päivän kuvina on tämän vuoden kuusi jonka haimme perjantaina. Tällä kertaa se on just sopivan kokoinen, ihanan tuuhea ja hyvänpituinen. Voi mikä tuoksu siitä tuleekaan!

Varmuuden vuoksi toivotan jo nyt ihanaa joulua, jos en ehdi tänne blogiin sitä ennen enää palata.

Ihanaa, rauhallista ja herkkujen täyteistä joulua!

-Henna-

Kommentit (4)
 1. Ihanaa Joulunaikaa teille ja kiitos sinulle blogistasi, jossa on aina ilo vierailla!

  1. hennaasemalta
   21.12.2016, 14:55

   Kiitos samoin, ja todella ihana kuulla! 🙂

 2. Mukavaa joulun odotusta teille! Blogiasi on niin mukava seurata, ja kovasti haluaisin päästä käymään kaupallasi, kunpa vain en asuisi toisella puolella Suomea 🙂 Pakko kysyä, sattuisitko muistamaan, mistä olet ostanut tuon punavalkoraidallisen joulukuusenkoristeen..? Se on aivan ihana, juuri tuollaisia olen kovasti etsinyt 🙂

  1. hennaasemalta
   22.12.2016, 14:17

   Kiitos, tosi kiva kuulla! 🙂
   Ehkä vielä joskus tuut tännepäin ja pääset käymään. 🙂
   Itseasiassa tuo pallo on tänä talvena ostettu Helsingin stockmannilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *