Blogit
Koti asemalla

Mietinnässä työpöytä

Voi vitsi tuota kuvaa, oon ihan ihastunut siihen! Niin vaalea, raikas ja kodikas ja ikkunanäkymäkin vähän sama kuin mun työhuoneessa. Työtuolikin on sama.
Käyn jatkuvasti haaveilemassa mun huoneessa ja mietin tulevia huonekaluja. Kunpa nyt pian lattia valmistuisi niin pääsisi oikeasti sanoista tekoihin!

Tärkein huonekalu sinne on työpöytä. Itseasiassa työpöydät. Ikkunan alle tulee iso työpöytä ompelulle, askarteluille ym ja sivulle pikkuinen tietokonepöytä.
Tähän asti olin suunnitellut ompelupöydän niin, että taso olisi valkoinen ja jalat yläkuvan keskeltä nuo pukkijalat puisena, ja maalaisin ne esim turkoosiksi. No, nyt en olekaan enää siitä niin varma.

Toisaalta houkuttaisi Mikilläkin oleva syvä, kiiltovalkoinen pöytä joka on tosi kiva. Olen kuitenkin alkanut nyt kääntyä enempi vaaleaan puutasoon joka on pienen paukutuksenkin kestävä enempi. Varsinkin kun lattiakin on kiiltävää valkoista, niin puu toisi vähän lämpöä. Turkoosit jalatkaan ei enää niin innosta, ja onhan siitä lisähommaa että ne maalaisi. Toisaalta myös nuo pukkijalat vie tilaa jalkatilasta….
Pinterestistä kaivoin kivoja esimerkkejä hyvistä pöydistä.
Ekassa kuvassa tosiaan täysin valkoista joka on kuitenkin liikaa valkoisen lattian kanssa. Tuossahan on ihanan lämpimän sävyinen lattia, harmi ettei meidän lattioita voi jättää puupinnalle, olisivat niin kauniit, mutta liian huonossa kunnossa… Kyseisessä kuvassa on kivat jalat.

Tässä taas puupöytä puujaloilla. Sekin voisi toimia. Toisaalta Eamesin työtuolissakin on puiset jalat… Tulee ehkä vähän liikaa puuta siis.

Taidan kuitenkin päätyä valkoisiin jalkoihin. Joko ihan perus suoriin jalkoihin tai sitten pukkijalat. Tai pukkijalka ja toisella puolen suorat. Vähän mietin sitten budjetinkin mukaan, jos saisi mahdollisimman edulliset mutta kivat.
Tuossakin kuvassa on muuten paljon kivaa. Esim nuo pienet hyllyt on hauskat! Lisäksi tuo meidän olkkarissa, niitä pirun koirankarvoja itseensä imevä matto, joka on yläkuvassakin, taitaa siirtyä mun huoneeseen jossa se on vähemmällä käytöllä.

Tuossa kuvassa mun katse kiinnittyi lyhtyihin, paperirullatelineeseen ja heh, viinilasiin. Tuossa inspiraatio lentäisi!

Kollaasikuvassa oli myös pari tietokonepöytää (ylimmät pöydät). Mä haaveilen vanhasta ja kuluneesta pöydästä, mutta sellainen pitäisi etsiä. Kovin pientä voi olla myös vaikea löytää vanhana. Meidän varastosta löytynyt pöytä olisi hyvä, mutta sen paikka on makkarissa meikkipöytänä.

Toisena vaihtoehtona on sitten vähän vanhan tyylinen pikkupöytä, tai sitten tosi yksinkertainen, moderni ja vaikka kiiltävä pöytä. Tuo Ikean Bestå burs (kollaasikuvassa vasen ylhäällä) olisi ihan ok, mutta taitaapa olla liian leveä…

Toisaalta ihan tuollainen yksinkertainen klaffipöytä/tasokin olisi kiva, mutta se tulee muuriseinää vasten, eikä siihen turhien reikien porailu innosta…

On tämä suunnittelu kivaa! Varsinkin sitten kun itselle varmistuu se mitä haluaa. Mä itse sain pari ahaa-elämystä jo tässä postausta tehdessäni. Jotenkin ne asiat selkenee päässä kun tekee kollaaseja ja etsii kivoja kuvia.

Vielä pitäisi päättää säilytysratkaisut, valaisimet, verhot, tekstiilit… Mä olen keräillyt vaikka millaisia tyynynpäällisiä, lakanoita vierassohvalle jne alemyynneistä. Katsotaan nyt päätyykö kaikki käyttöön sittenkään. Löytyy meinaan kiiltävää, karvaista, pinkkiä…. Överityttömäistä tai hillittyä. Ehkä sekoitellaan vähän molempia.

-Henna-

Kuvat: Kollaasi kerätty Ikean sivuilta www.ikea.com/fi
Muiden kuvien linkit mun Pinterest-kansiosta täältä

Kommentit (6)

 1. Nonna

  Meilläkin on työpiste tulossa uuteen lämpimään varastoon. Tästä löytyy paljon kivoja ideoita. Kiitos!

  • hennaasemalta

   Kiva jos sait ideoita! 🙂

 2. Sari

  Olipa kivat kaksi postausta! Ensinnäkin ihanaa kuulla, että sulla on vointi kohentunut ja energiaakin riittää. Toivottavasti Miki on parantunut! Toiseksi, näiden työhuonekuvien myötä tulee ensin mahtava ooh-fiilis ja välittömästä sen jälkeen äh-fiilis. Ja tämä siksi, että meillä on ollut monta viikkoa varattuna tarpeet uuden asunnon työtasoon, mutta mä olin jo ehtinyt unohtaa koko asian, kun ei tämä meidän tilanne näytä muuttuvan mihinkään.. Saas nähdä kuinka kauan tässä vielä majaillaan. Ei siinä, ihanaahan tässä on asua, mutta toisaalta kun on pakottanut itsensä asennoitumaan uuteen niin kyllähän tämä venttailu tuntuu jokseenkin hölmöltä. No, kohtahan se tulee pakollinen tauko asuntomietintöihin ja kaikkeen muuhunkin, kun saapuu tämä tyyppi täältä vatsasta… 😉

  • hennaasemalta

   Ääh, tiedän tunteen, onhan sitä aika malttamaton jo tuossa kohtaa kun tietää että se lähtö on kuitenkin edessä. Voi vitsi mä odotan kyllä innolla kuvia siitä uudesta asunnosta!
   Mä veikkaan että teillä alkaa kaikki tapahtumaan sitten rytinällä, vauva, joulu, asunnon myynti, muutto… Huuh!

 3. Anonyymi

  Moi
  Sun työhuonesi on kai suht pieni niin itse miettisin seinästä seinää pöytätasoa. Laittaisi sen seiniin kiinni ja jos keskelle tarvitsee tukea niin siihen pitkä hyllynkannake. Pöytätaso voisi olla jopa L:än mallinen jolloin taso jatkuisi toiselle seinälle. Näin pöytätason alla ei olisi haittaavia pöydänjalkoja. Miksi laittaa pöydänjalkoja jos niissä ei ole laatikostoa tai kaappia. Ilman jalkoja varastointi laatikoissa on helpompaa.
  Timo

  • hennaasemalta

   Ei se itseasiassa ole edes ihan pieni, ikkunaseinä on varmaan 3-4 metriä pitkä, ja toisessa päädyssä on heti oviaukko. Samilla oli itseasiassa meidän edellisessä asunnossa pöytä noin niinkuin ehdotit, tai toisesta päästä oli seinässä kiinni ja toisessa jalat.
   Sellainen ei vaan nyt tuossa tilassa toimi harmi kyllä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *