Miehen oma työhuone

Miehen työhuone valmistui vihdoin tuossa noin kuukausi sitten. Huone olikin toiseksi viimeinen huone joka oli remppaamatta meillä. Helpotti taas kummasti saada yksi huone lisää valmiiksi.

Oltiin sovittu että mä saan huoneen sisustaa, mutta kuitenkin niin että mies sielä viihtyy ja saa elää ja olla miten haluaa. Se tietty tarkoitti sitä, että huone saisi olla rouhea ja miehekäs, ja levällään olevat tavarat saisikin olla levällään. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Mä lähdin heti etsimään sellaista tupakkahuone/tumma kirjasto/tumman boheemia tyyliä. Lisäksi kriteerinä oli selvitä mahdollisimman edullisesti. Muissa huoneissa kun on panostettu tapetteihin ym, nyt haluttiin nopeaa ja edullista remonttia. Sekä paaaljon säilytystilaa.

Huoneen seinien värit päätin vasta ihan viime hetkellä, ja seiniin tuli Annie Sloanin Wall paint-maalia, sävyllä Duck egg blue*. Lisää maalista juttua täällä.  Valitettavasti valo vähän vääristä sävyä, oikeasti sävy on hiukan tummempi ja harmahtavan sininen, eikä vaaleansininen. Lattia käsiteltiin Osmo colorin öljyvahalla, siinä sävy punatammi. Lattia jäi lämpimän ja rouhean väriseksi, just sitä mitä pitikin. Pöytälevy ja hyllyt on vanerilevyä K-raudasta. Ne leikattiin sielä paikan päällä ja käsittelimme ne Osmo colorin puuvahalla, sävy antiikkitammi.

Lisäksi ostimme Ikeasta pöydän jalat, hyllyjen kannattimet sekä ison pinon mustia laatikoita. Nojatuoli on olohuoneestamme, työtuoli Samin oma ullakolta, matto oli myös täydellinen löytö ullakolta (En tiedä mistä se on meille tullut) ja verhotkin meillä oli jo ullakolla. Huone on tyyliltään just sellainen että ullakolta sai rauhassa etsiä sinne kaikkea. Julisteet ovat Deseniosta* ja osa omia vanhoja. Vihreän arkistokaapin ostin joskus Samille Helsingistä antiikkiliike Fasaanista. 

Vielä olisi kaikenlaista hienosäätöä, joita sitten ajan kanssa joskus laitetaan. Muuriseinä pitäisi vielä maalata kunhan päätän värin (Ei näy kuvissa). Siihen nurkkaan tulee vielä Unto-koiralle oma paikka. Lisäksi takahuone eli pieni työkaluvarasto kaipaa järjestelyä ja säilytyspaikkoja, ruuvilaatikoita jne. Kesällä etsin läppäreille sun muulle sälälle lisää isoja laatikoita. Jotain vanhoja vanerilaatikoita tms. Haaveena olisi myös vanha ruskea nahkanojatuoli tuon ruskean tuolin tilalle. Lisää laatikoita, julisteita jne jne. Niin ja katossa on vielä kauhea toimistovalaisin, joka pitäisi vaihtaa kun keksitään jotain tilalle. Jätimme myös tilaa vihreän lipaston viereen toiselle vastaavalle laatikostolle. Jos siihen joskus löytäisi jotain. Alunperin pöydän piti mennä seinästä seinään, mutta onkin nyt kaapistojen takia vähän lyhyempi. Onhan se silti tosi pitkä kyllä.

Me ollaan tosi tyytyväisiä huoneeseen. Huone on lämmin ja viihtyisä, pelkäsin että se jää kolkoksi kaikkien laatikoiden ja sälän takia mutta onnistuttiin sittenkin. Pari kasvia ja taulua tekee jo tosi paljon. Sekä lattian ja seinien sävy. Miehellä on kunnolla tilaa korjailla koneita ja levittää rauhassa tavaransa. Kaikelle on paikkansa ja saa hetken välillä olla itsekseen ihan omassa tilassa. Kuitenkin meidän muidenkin on kiva käydä välillä istumassa nojatuolissa juttelemassa.

Mitäs tykkäätte? Ei mitään perus blogi-sisustusta jossa kaikki on millilleen oikealla paikallaan, vaaleaa ja minimalistista. Lisäksi tämä on hyvin erilaista kuin meillä muualla, mutta silti mun mielestä sopii hyvin meille koska meillä on muutkin huoneet erilaisia.

Vielä kun saatais tuo aulan lattia kuntoon, odotellaan edelleen siihen tilattuja lankkuja… Sitten on vihdoin ”valmista”. I-HA-NAA!

-Henna-

*Tuotteet saatu blogin kautta

Kommentit (5)
 1. Viivi / Pilviraitti blogi
  4.5.2016, 12:16

  Tykkään! Sisustukseltaan huone sopisi hyvin meille.

  1. hennaasemalta
   6.5.2016, 21:24

   Kiitos!:)

 2. Näyttää hyvälle, ei liian stailattu, jottei työskentely häiriinny. 😉 Käytännöllinen. Tykkään 🙂

  1. hennaasemalta
   6.5.2016, 21:21

   Kiva kuulla, kiitos! Joo se oli tarkoituskin, ei liian stailattu eikä se miehellä edes siistinä kauaa pysy joten olisi turhakin liikaa stailata. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *