Merirosvo-synttärit

Huh, yksistä synttäreistä taas selvitty! Tänä vuonna se jotenkin tuntui erityisen selviytymiseltä… Perjantain täällä koko päivän yksin siivosin, kävin kaupassa, siivosin uudelleen, leivoin… Samalla lapset tappeli, nuorempi kitisi, kaatoi mehut isoveljen näppäimille jne. Samalla piti miettiä mitä voi esille laittaa, ettei kissat hajoita tai sotke. Mieskin oli tietty just tuolloin ylitöissä ja tuli vasta illalla kotiin. Sitten lauantaina töitä, äkkiä kotiin leipomaan, kestitsemään vieraat ja illalla myöhään uudestaan siivoamaan, kun koti oli taas kuin pommin jäljiltä. Varmaan monet pienten lasten äidit tietää tämän tunteen. Varsinkin jos lapsi/lapset ovat vähän villimpää sorttia.

Nämä lasten synttärit on nimittäin aina vähän tällaisia. Ihan ekat synttärit aikoinaan oli kivaa ja jännää suunnitella ja laittaa, mutta mitä enemmän vuosia kuluu, sitä vähemmän puuha innostaa. Ihana kyllä nähdä sukulaisia ja ystäviä, mutta se kaikki työ yksin sen juhlan ympärillä on aikamoista… Tottakai sen kaiken vaivan kuitenkin näkee, koska sille lapselle se juhla on niin tärkeää. Meilläkin siitä on puhuttu yli kuukausi. Tehty lahjalistaa, mietitty ketä vieraita tulee, mikä teema synttäreillä on jne.

Tosin juhlissa muiden äitien kanssa juteltiin, että eipä näitä juhlia enää montaa tarvitse/pääse kuitenkaan järjestämään. Vanhempi lähenee teini-ikää, ja isot synttärijuhlat alkaa olla aika juhlittu. Nuorempi toki haluaa vielä monta vuotta juhlat, ja kaverisynttärit ovat vielä kaikki edessä. Tänä vuonna meillä oli vasta ensimmäisen kerran nuoremman kaverisynttärit, kun torstaiksi kutsuttiin päiväkotikavereita juhlimaan. Silti, koko elämän mittakaavassa, niitä juhlia ei enää paljoa ole.

Juhlatarvikeliikkeessä

Onneksi näitä juhlia helpottaa mm. juhlatarvikeliike Confetti. Nestori halusi välttämättä tänä vuonna merirosvosynttärit. Ne onnistui melko helposti, kun käväistiin Tammiston Confetissa. Sieltä löytyi merirosvojuhliin lautaset, mukit, muffinssikoristeet, kakunkoristeet, ilmapallot ja merirosvon asusteet. (pitkät kakkukynttilät omasta puodista täältä. )

Mä en yhtään tykkää leipoa kakkuja, vaikka muutoin leipominen onkin ihan kivaa. Tästäkin kakusta tuli ihan vino, liian kostea ja siniseksi värjätty kermavaahtokin näyttää tuossa valossa aivan vihreältä, haha. 😀

Confetin koristeet kuitenkin aika hyvin pelasti tilanteen. Muutoin meillä oli tarjolla suolaisia piirakoita, nakkipiiloja, hedelmiä, mustikkamuffinsseja, shipsiä, karkkia, minicroissanteja ja sinihomejuustoa. Siis hyvin perinteinen kattaus. Kiireisen puolivalmisteista ja nopeaa.

5-vuotias

Nyt meillä on sitten 5-vuotias poika. Vilkas, äänekäs, välillä hyvinkin hermoja raastava. Samalla kuitenkin hauska, itsenäinen, kekseliäs, ja askartelua, majoja ja Parkouria rakastava pikkumies.

Seuraavaksi olisi sitten ensi viikolla vuorossa Halloween. Meillä on töissä halloweenin viettoa, ja perjantaina alkaa kotona Halloween. Meille tulee isomman pojan 2-3 kaveria kylään. Kukin ottaa mukaan oman pelikoneen, ja koko viikonlopun pelaavat, katsovat kauhuleffaa ja herkuttelevat. Nuorempi tietty mukana touhuissa (paitsi kauhuleffassa.)

Sen jälkeen meillä alkaa pikkuhiljaa joulufiilistely. Vähän olen jo talvivaloja viritellyt, marraskuussa laitan sitten joulutähdet ja muita koristeita. Pojat haluavat leipoa ekat piparit ja juoda glögiä. Tämän pimeän ajan pelastaa taas tämä kaikki, onneksi.

Onko teillä tiedossa halloween-juhlia?

Ihanaa uutta viikkoa!

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *