Blogit
Koti asemalla

Meidän sisäremontin vaiheet

Ajattelin toiveestanne pitkästä aikaa käydä vähän meidän remontteja läpi. Tämä on itsellekin ihan hauska muistuttelu, ja kohta jossa voi taputtaa itseään olkapäälle. Hyvin me ollaan edetty!

2011 alkuvuodesta muutettiin tänne. Talonraatoon joka oli aika hirveässä kunnossa. Autiotalo. Likainen, pelottava, täynnä tageja ja muuta tuherrusta seinissä. Ikkunat ja ovet oli peitetty isoilla vanerilevyillä.
Me remontoitiin parissa viikossa tuo pienempi keltaisella merkitty huoneisto koska sielä oli jonkinlainen keittiö jo valmiina sekä wc ja suihku. Siivottiin, maalattiin seinät valkoiseksi ja teetettiin ulkopuolisella rikkinäiset ikkunat sillä puolen. Varmaan 10-20 ruutua oli sielä puolen rikki. Seinät oli sotkettu ihan täyteen joten maalaus oli pakollinen juttu.
Kun oltiin päästy sinne muuttamaan, saatiin rauhassa aloittaa varsinainen remontti. Se että päästiin tähän taloon isosta rempasta huolimatta muuttamaan melkein heti, oli todella tärkeää. Huomattavasti helpompaa rempata kun remppa oli seinän toisella puolella.

Jos mä nyt oikein muistelen niin tais mennä lähemmäs pari vuotta ekoissa huoneissa. Meillä oli kuitenkin työt, oma lapsi ja hoitolapset, joten hommia ei tehty 24/7. Kaikki vapaa-ajat ja lomat kylläkin. Eikä meillä ollut rempasta kokemusta joten mentiin vähän kokeillen alkuun.

 1. Ensin tehtiin lastenhuone, nykyinen Nestorin huone. Tai sen ohella tehtiin myös olkkaria ja keittiötä mutta lastenhuone valmistui ensin. Tärkeintä oli saada lapsille kiva tila jossa leikkiä kun itse rempattiin viereisessä huoneessa. Näin päästiin välillä yhtäaikaa tekemään kun lapset sai tälle puolen mukaan. Meidän huoneiden remppa on pääasiassa koostunut katon maalin poistosta, maalauksesta. Muovimaton poisto, lattian tasoitus ja maalaus. Tapetointi ja joissain huoneissa myös panelointi. Lisäksi kaikkea pientä piiperrystä. Pönttöuunien maalausta, sähköhommia, epämääräisen rojun roudaamista pois ym ym. 
 2. Seuraavana valmistui tärkein ja vaativin huone eli keittiö. Keittiössä oli putket allasta varten, muutoin keittiö rakennettiin kokonaan tilaan. Itse tehtiin ja kasattiin, kaakeleissa, putkissa ja sähköissä saatiin tuttavien tärkeää apua. 
 3. Olohuone. Kun nämä kolme ekaa huonetta oli valmiit ja ohessa korjattu myös noin 80-100 ikkunaruutua ja poistettu vanerit ikkunoista, päästiin muuttamaan. Tämä tapahtui vuonna 2012 syksyllä. Sänkymme oli olohuoneessa ja kaikki lapset yhdessä lastenhuoneessa. Eli Miki ja 1-2 hoitolasta. Tuossa ajassa oli jotain kivaakin. Kun asuttiin vähän pienemmässä tilassa ja ihana uusi keittiö avautui heti nenän edessä aamuisin. 
 4. Tässä välissä remppavauhti luonnollisesti vähän hidastui mutta pian jatkoimme makuuhuoneen kimpussa. Kun makuuhuone oli valmis, oli suihkussa käyntikin sujuvampaa. Meillä kun suihku sijaitsee sielä. Samoin kuin toinen wc. Makkariin meno oli vähän hankalaa kun sen viereiset huoneet olivat vielä remppaamatta.
 5. Seuraavana valmistui Mikin oma huone. Nyt asunnossa liikkuminen helpottui kun makkariin pääsi Mikin huoneen läpi. Lapset sai paljon lisää tilaa ja Miki oman rauhan. Mikille emme kertoneet että huone on pian valmis, vaan salaa teimme vikat viikot ja kalustimme huoneen kun Miki oli elokuvissa. Huoneen valmistuminen oli iso yllätys pojalle joka oli sitä jo pitkään odottanut!
 6. Tässä kohtaa remontti hidastui jo huomattavasti mutta jatkoimme mun työhuoneen/vierashuoneen kimpussa. Tämä viimeisin huone valmistui vasta viime syksynä juuri ennen joulua. 

Näiden lisäksi olemme rempanneet pääoven eteisen sekä molemmat wc:t. Vessoissa on vain tehty pieni kaunistautumishoito, laattoja emme lähteneet vaihtamaan tms. Eteisessä on vielä muovimaton poisto tekemättä.

Nyt remontti on menossa aulassa, eli pohjakuvassa tuo vaaleampi turkoosi alue. Aula on hiukan kaksiosainen, tai työn jaoimme kahteen osaan jotta sieltä pääsee kulkemaan niin pitkään kuin mahdollista. Lisäksi aula on Unto-koiran yksinoloalue, sinne täytyy pystyä jättämään koira. Pyrimme siis tekemään sen mahdollisimman pitkälle niin että sitä voi samalla käyttää. Oikeastaan vain lattian maalauksen ajan kuljemme toisesta ovesta sisään.

Vielä viimeisenä huoneena odottaa Samin tilat, eli tuo tummempi turkoosi alue alanurkassa. Huoneeseen kuuluu itse huone sekä pieni varastokomero, jota eläinklinikka-aikaan käytettiin pimiönä.
Luonnollisesti Sami odottaa huonettaan kovasti. Huone on aivan täynnä tietokoneen osia ym rompetta, mies kun korjaa niitä harrastuksena. Tässä aularempan ohella mies on tyhjentänyt tilaa. Tarkoitus on ensin tehdä se varastokomero jotta sinne saa vihdoin työkalut ym järjestykseen. Rempan isoin työ on aina ollut se ettei työkaluja löydä ikinä mistään vaikka vasaroitakin olisi olemassa 50 kappaletta…
Lisäksi toinen pikkueteinen kaipaa pientä piristystä. Miehen haaveena on myös tehdä ullakolle siistit varastotilat sekä miesten alue biljardipöytineen tms. Saa nähdä koska siihen pisteeseen päästään.

Näiden lisäksi on tietty talon ulkoremppa, varastorakennuksen korjaustyöt ja pihahommat, mutta ne ei nyt kuulu tähän postaukseen.  Niistä kun tulee varmaan yhtä pitkä lista. Tekemistä on ainakin ihan yhtä paljon ulkona, ellei enemmänkin. Ainakin ne haastavimmat hommat.

Tällainen pitkä tarina tänään. Hommaa on riittänyt, ja riittää vieläkin mutta voiton puolella ollaan ainakin sisärempassa!

-Henna-

Kommentit (4)

 1. Lyde

  Kyllä te ootte valtavan urakan tehneet, onnea tähänastisista! Vanhan talon kanssa ei taida koskaan tulla ihan "valmista", mutta varmasti sitä odottaa jo kovasti että pääsee edes ensimmäisen kierroksen läpi? 🙂

  • hennaasemalta

   Kiitos! No ei, mä oon jo miettinyt että joskus vaihdan nuo toisen lastenhuoneen tapetit ja jos mulla lasten hoitotyöt jatkuu niin täytyy varmaan makkarit järjestellä uudelleen että mikä kellekin. Samalla saattaa huoneiden ulkonäkökin vähän muuttua. 🙂 Mutta ne nyt on sellaista pientä korjailua ja muokkailua sitten, ei mitään näin isoa kuin tähän asti ollaan tehty! Tai vaikka tulisi isojakin juttuja niin ei kuitenkaan tarvitse tehdä sataa asiaa enää samaan aikaan…

 2. Sa Su

  Kiva kuulla, ettei teidänkään kaunis koti ole valmistunut kädenkäänteessä ja naps vain. Meidän rintamamiestalon remontti on alkanut 6 vuotta sitten ja vasta yläkerta alkaa olla valmis. Toki kyse ei meilläkään ole pienestä pintaremontista vaan eristeet, sähköt, ilmanvaihto jne. on laitettu aivan uusiksi. Tsemppiä jatkoon!

  • hennaasemalta

   No ei tosiaan, eikä se oikeastaan ole tarkoituskaan. Pitäisi teettää ulkopuolisella jos haluaisi nopeaa valmista. Ja se maksaa eikä työn jäljestä ole varmuutta…
   Me ei sentään olla eristeitä jouduttu vaihtaa eikä esim lattioita uusittu mutta just on joutunut sitten esim niitä ikkunalaseja vaihtamaan. Monesti olen miettinyt että miten me tähän lähdettiin kun tämä oli niiiiin karun näköinen. Luotettiin kai siihen että pohja on kuitenkin ok.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *