Meidän kodin tapetit osa 1.

Lupasin tehdä postauksen meidän kaikista tapeteista, ja tässä nämä, kaikki kymmenen tapettia. Tosin jaan ne kahteen eri postaukseen, huomenna loput. En edes muistanut että niitä on niin monta, mutta on kyllä ollut hauskaa niitä valita ja suunnitella mihin tulee mitäkin ja miksi.

1. Keittiössä Pihlgren & Ritolan lukko. Ihan ensimmäinen tapetti jonka valitsin. Näin tätä Kalastajan vaimon blogissa, ja totesin että tuota tulee johonkin meillekin. Mietin olohuoneen, makuuhuoneen ja keittiön väliltä. Mietin myös lukon eri sävyjä, tätä beigeä, harmaata tai sinistä. Päädyin valitsemaan tämän keittiöön koska halusin sinne jonkun suht värittömän ja ajattoman tapetin jossa avohyllyn astiat erottuvat hyvin. Tapetin alaosassa on valkoinen puolipaneeli ja lattia beige.

2. Olohuoneessa jälleen P&R:n tapettia, oratuomi. Olohuoneeseenkin halusin haaleaa ja ajatonta, koska ajattelin että olohuoneessa tyyli ja tekstiilit muuttuu paljon. Mietin paljon eri vaihtoehtoja, ja oratuomestakin mietin tätä beigeä tai harmaata. Lämmin beige oli kuitenkin taas parempi. Se toimii olohuoneessa hyvin kun ei ole yhtään hallitseva. Olohuoneessa seinän alaosaa ei ole paneloitu jotta huone olisi ”juhlavampi”. Lattia on vaalean roosa.

3. Pienessä lastenhuoneessa P&R:n hyasintti. Hyasintti oli myös yksi ensimmäisistä tapeteista johon ihastuin. Mietin oranssin, sinisen ja violetin välillä. En muista miksi halusin tätä juuri lastenhuoneeseen, mutta muistan kun valintaani kummasteltiin blogissa aikoinaan. Kuinka se olisi outo valinta lastenhuoneeseen. Itse pidin tietenkin pääni, oma kotini kun kyseessä. En halunnut mitään tavanomaista ja tylsää kotia. vaan vanha talo saisi arvoisensa tapetit ja väriä saisi olla. Lopulta kun tapetti oli seinällä, se oli ihana! Vaikka yleensä en edes välitä tuollaisesta värimaailmasta hirveästi. Se ja vaaleanvihreä puolipaneeli tuo kuitenkin lastenhuoneeseen kivan lämpöisen pesämäisen tunnelman. Lattia on beige. Tämä oli muuten ensimmäinen tapetti joka laitettiin seinään.

4. Mikinhuoneen tapetti oli todella vaikea valita. Olin päättänyt että pojan huoneen värit tulisi olemaan keltainen, musta, valkoinen ja hiukan punaista. Keltainen tapetti oli valintani, mutta oli vaikeaa löytää kivaa keltaista paperitapettia joka olisi ajaton ja sopisi lapselle vaikka teini-ikään asti. Hyvin retroja 70-luvun tapetteja löytyi, mutta ne ei ole mun juttu, eikä sopineet raikkaaseen tyyliin jota huoneeseen hain. Lopulta päädyin tähän P&R:n karpalonkukkaan. Sitäkin mietin pitkään, kukkia pojan huoneeseen. Kukat ovat kuitenkin niin huomaamattomia että päädyin siihen. Miki ei kyllä hirveästi innostunut valinnasta, mutta koita nyt pienelle pojalle selittää että vanhaan taloon valitsemme paperitapetit ja esim silloinen innostus Salama McQueen ei toimisi kovin pitkään tapetissa kivana juttuna. (ja juu, nyt se auto-hahmo onkin jo ihan ”so last season” tämän koululaisen elämässä). Lapsi saa toki valita juttuja omaan huoneeseen, mutta jossain asioissa vanhempien pitää olla järjen äänenä.Tuskin tuo innosta kiljuu tapetista teininäkään mutta aina voi laittaa kivoja tauluja ja julisteita seinälle. Mikinhuoneessa on myös valkoinen puolipaneeli ja harmaa lattia. (ja paneelin päältä puuttuu edelleen lista….)

5. Makuuhuoneessa Pihlgren & Ritolan Kirsikkapuu-tapetti. Muistaakseni valitsin tämän tapetin aika helposti. Ihastuin siihenkin heti, se on niin kaunis tapetti. Harmi kyllä välillä tekisi mieli muuttaa makuuhuoneen tyyliä paljon, mutta tapetti ja vaaleanpunainen lattia ei hirveästi anna siihen mahdollisuutta. Välillä huoneessa tulee nimittäin pieni vaaleanpunaisuus ja hempeys-ähky tästä valinnasta. Olenkin vastavuoroisesti vaihtanut huonekaluja valkoisesta ja romanttisesta vähän eri tyyliin. Tapetti on silti edelleen kaunis. Uskon että se taas ihastuttaa enemmän myöhemmin. Mieltymykset kun vaihtelee aina. Makuuhuoneessa tapetti jatkuu lattianrajaan asti ja lattia on vaalean roosa.

Kaikki nämä tapetit olen hankkinut Helsingistä Tapettitalosta, jossa oli kattava paperitapettien valikoima ja ystävällinen palvelu. Mulla on kymmeniä heidän tapettinäytteistään. Äsken kun muistelin tapettien nimiä heidän sivuillaan, oli hauska huomata miten olen miettinyt sieltä mooooonta eri tapettivaihtoehtoa. ”Tuokin oli ihana, tuota mietin Mikille, hyi tuota en onneksi valinnut”… Haha, olen ollut aikamoinen kanta-asiakas kyllä!

Huomenna vielä luettelen loput viisi tapettia.

Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

-Henna-

 

 

 

 

Kommentit (9)
  1. kirsi mäki
    13.3.2016, 11:02

    Moikka ja kiva, kun teet noi postaukset noista teidän tapeteista, on kyllä ihania.
    Mä voisin ostaa ton Morrisin tapettirullan, tosta teidän eteisaulasta tuli kyllä hieno tolla tapetilla!
    Paan sulle meiliä illalla, aurinkoista sunnuntaita

  2. Tätä postausta oli kyllä kiva lukea ja hakea inspistä meidänkin remonttiin! Odotan innolla huomista postausta. 🙂

    1. hennaasemalta
      13.3.2016, 20:04

      No kiva kuulla!:) Joo tässä just kirjoittelen seuraavaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *