Meidän kahvila-myymälä kuvina, osa 1. Korson Aseman Puoti

Vihdoin ja viimein täältä tulee niitä lupaamiani kuvia valmiista Kahvila-myymälä Korson Wanhasta asemasta. Monet kerrat olen niitä luvannut laittaa, mutt nyt tässä ekat kuvat!

Me siis koko kevään ja kesän suunnittelimme ja remontoimme tätä uutta ihanaa työpaikkaamme. Korson Wanha asema on kolmen naisen kahvila-myymälä Vantaan Korsossa. Meillä on jokaisella oma yritys, mutta toimimme samoissa tiloissa yhteistyössä. Minulla on sisustus/lahja/askartelupuoti Korson Aseman Puoti. Toinen myymälämme on Erika Hakoniemen ekopuoti Oranssi Orava. Lisäksi meillä on Saara Kiislan kahvila Cafe Unelma. Koko tämä juttumme on pienissä, mutta viihtyisissä tiloissa tässä meidän kodin kanssa samassa rakennuksessa. Olen pitkään luvannut näitä tiloja esitellä, ja aloitan nyt tästä omasta puodistani.

Korson Aseman Puoti syntyi reilu 2 vuotta sitten, lopulta aika yllättäen. Minun piti ihan vain kodin yhteyteen tehdä pieni verkkokauppa ja noutomyymälä, mutta se laajeni pian ihan puodiksi joka toimi meillä kotona. Kaksi vuotta sinnittelin pienissä tiloissani, vähillä aukioloajoilla. Mutta jo 1,5 vuotta sitten aloin jo haaveilemaan tästä nykyisestä tilasta. Meillä on talossamme pieni erillinen huoneisto, josta jo taloa ostaessa ajattelin tekeväni jotain kivaa. Mietin kahvilaa, mutta en kokenut kahvilatyötä yhtään omakseni. Oranssin Oravan Erikan olen myös tuntenut yrittäjyyden kautta 2 vuotta, ja meillä on aina synkannut ja olemme tehneet paljon yhteistyötä. Joten hankimme mukaamme vielä kolmannen yrittäjän kahvilaa pitämään. Kun tämä oli päätetty, pystyimme oikeasti alkaa suunnittelemaan muuttoa tänne uusiin tiloihin.

Korson Aseman Puoti syntyi vuosien haaveesta, blogini inspiroimana. Rakastan värejä, joten halusin niitä puotiinkin. Seuraan sisustustrendejä, mutta en ole trendien orja. Tilaan asioita jotka ovat omaan makuuni ja toivon että muutkin tykkää. Koitan kuitenkin edes jonkinverran miettiä myös ekologisuutta. Sekä laatua ja kestävyyttä. Valikoimaani kuuluu sisustuspuolelta hamam-pyyhkeet, Greengaten astiat, Ricen melamiiniastiat, laadukkaat teet, kynttilät, intialaiset tossut, korit…

Toinen suuri rakkauteni on paperitavara. Olen aina rakastanut kirja-ja paperikauppoja. Ihastuin myös kalenteriaskarteluun muutama vuosi sitten. Nyt valikoimaani kuuluukin myös kauniit paperitavarat, kalenterit, vihot, laadukkaat kynät, vesivärit, Happy planner-ja Webster´s Pagesin kalenterit, postikortit jne. Uskon että valikoima muutenkin menee enemmän ja enemmän tähän käsillä tekemisen suuntaan, koska ihmiset rakastaa nyt käsitöitä. Mikä on ihanaa!

Lisäksi äitinä tykkään kauniista asioista lapsille, joten puodissani on myös puuleluja.

Puodin sisustus lähti siitä että halusin kotoisaa tunnelmaa. Kaunis Pihlgren & Ritolan Lukko-tapetti, sekä tuo upea lankkulattia tilassa jo olikin. Tätä huonetta emme siis rempanneet ollenkaan. Halusin ison työpöydän hiukan vanhahtavalla tyylillä, ja etsin ja pohdin sitä tosi paljon. Lopulta lähinnä edullisuuden takia (ja onneksi niin!) päädyimme siihen että mun mies Sami teki mulle pöydän. Siitä tulikin upea! Runko on liimapuulevyä johon liimattiin koristelistat, ja taso Ikean valmis puutaso. Listat ovat Helsingin erikoishöyläyksestä, jalkalista meidän varastosta. Etuosan maalasin Annie Sloanin kalkkimaalilla, sävy duck egg blue sekä vintage white sekoitettuna. Halusin myös pöydän niin korkeaksi että sen äärellä voi seistä. Mikä oli tosi hyvä valinta.

Puodin hyllyt ovat Ikeaa, edullista mutta helposti muutettavaa. Sekä kestävää koska nekin on puuta. Halusin tilaan paljon viherkasveja ja koreja. Osa viherkasveista roikkuu koreissa jotka ovat puodin omaa valikoimaa. Iso palmu on näyttävä tilassa. Lisäksi tilassa on puulaatikoita joita on maalattu puodin kalkkimaalispraylla, antiikkivalaisin, Ikean matot ja korituoli. Pisteenä i:in päälle, tilasin upean nimikyltin nuorelta taiteilijalta. Pohdin pitkään että millaisen nimikyltin haluaisin. Meillä kun ei ole isoja myymäläikkunoita teipattavaksi. Mietin jotain taulua, ehkä liitutaulua, ja kuin tilauksesta, löysin Facebookista nuoren taiteilijan Millan joka teki vauvojen syntymätauluja liitutauluihin. Kysyin onnistuisko tällainen idea, ja Milla otti työn innolla vastaan. Taulusta tuli upea! Näyttävä, iloinen ja erilainen. Millan löytää esim Instagramista nimellä @millabilityart.

Joten kaikki vain napsasti paikalleen ja olen todella tyytyväinen. Tuolla kyllä todella viihtyy töissä, ja on ihana huomata miten asiakkaatkin tykkää.

Mitäs tykkäätte, ja oletko jo käynyt täällä?

Kahvila-myymälä Korson Wanha Asema on auki ti-to klo 10-18, pe klo 10-17 ja la 11-15.

Ensi kerralla esittelyssä ekopuoti Oranssi Orava.

-Henna-

Ps. Tässä vielä tällä viikolla kuvattu video meidän toiminnasta.

Kommentit (2)
 1. kirsi mäki
  1.10.2018, 08:36

  Kyllä on ihanan näköistä <3 ja näyttää, että kaikki lähtenyt rullaamaan ! Oon saanut sulta niin paljon inspistä sisustamiseen ja tapettivalintoihin, musta tuli just vanhan talon omistaja ja golden lilykin tuli jo postista. Kaikkea hyvää teille,tuun kyllä käymään jossain välissä, ihanaa syksyä <3

  1. hennaasemalta
   2.10.2018, 11:26

   Kiitos! No on kyllä ihan kivasti lähtenyt, vielä kun asiakkaita saadaan enemmän niin hyvä tulee. 🙂
   Voi kun kiva kuulla! Ja onneksi olkoon, ihan mahtava juttu!
   Kiitos samoin, tsemppiä uuden kodin kanssa ja tervetuloa tännekin kun ehdit ja pääset. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *