Blogit
Koti asemalla

Meidän joulukuusi

Ihanaa että kauan kadoksissa ollut joulumieleni on täällä kuusen myötä. Hullua kyllä, olen surrut sitä että joulumieltä ei ole yhtään. En ole yhtään sisäistänyt että joulu edes on kohta.
Kunnes haimme kuusen torstaina, ja pam! Joulumieli on palannut. Se ihana ihana tuoksu, jonka kruunasi kodin ihastuttava fiilis kun eilen laitoimme kuusenkoristeet ja sytytimme siihen valot. Kotona on nyt ihanan rauhallinen, lämmin ja kaunis tunnelma.

Mä ihan tosissani mietin ennen kuusen hakua, että mitä jos hankimmekin jatkossa muovikuusen. Näin Clas Ohlsonilla aiemmin kuusen, joka näytti yllättävän aidolta. Muovikuusessa olisi monta hyvää puolta.

 • Tulee paljon halvemmaksi kuin oikea kuusi
 • Se on helppo ottaa esille ja laittaa pois
 • Sen voi laittaa jo ajoissa paikoilleen
 • Se ei roskaa
 • Yksi kuusi vähemmän joka tarvitsee kaataa
 • Pitkäikäinen
 • Oksat luultavasti kantaa paremmin painavat koristeet
Olin jo melkein päättänyt että ensi vuonna haetaan muovikuusi. Kunnes sitten haimme sen oikean kuusen, tuo ajatus katosi samantein. Se tuoksu! Mieletön kuusen tuoksu voittaa muovikuusen niin 100-0. Okei, voisin hakea kuusenoksia kotiin tuomaan tuoksua, mutta ei, ei se ole sama. Sitäpaitsi joulun yksi perinne on hakea kuusi, vaikka se haetaankin kaupasta/torimyyjältä eikä metsästä. Kuusikaupassa mulle iskee aina joulufiilis, joten siitä pidetään kiinni jatkossakin. Luontoa mietin sitten muissa jutuissa. Valitan kuusipuut.
Meillä oli pojat (paitsi pienin poika) tänään jouluostoksilla, ja mä olen sen aikaa käärinyt paketteja. Nestori vielä nukkuu, joten tulin pian kirjoittamaan ennen kuin poika herää. Illalla pitäisi vielä paketoida lisää, ja selvittää mun kässähuoneen järkyttävää kaaosta. Saa nähdä saanko sitä siistiksi ennen joulua… 
Tosin, kun tuo poika herää, en saa enää tänään muuta tehtyä kuin höpöteltyä pojalle loppuillan. On se jännä, vaikka poika on kiltisti, makoilee viltillä tms, mun toimintakyky lakkaa kun poika on hereillä. Ei vaan saa mitään aikaiseksi kun höpöttelee ja leikkii pojan kanssa. No, niinhän se oikeasti kuuluukin olla. Vauva ei voi saada liikaa huomiota.
Mukavaa viikonlopun jatkoa!
-Henna-

Kommentit (8)

 1. miia ketunkololla

  Kyllä on kaunista ja niin kutsuva punkka. Voi oikea kuusi on itsestä aika ehdoton jouluun. Vaikka se suht nopeasti karisee niin hitsi tunnelma ja tuoksu, jonka kuusi tuo. Mukavaa joulun aikaa teidän perheelle.

  • hennaasemalta

   Kiitos! Sehän se on, kuusen tuoksu tuo joulun. 🙂

 2. Tianna Sievänen

  Minä myös mietin joka vuosi oikea vai muovi.Yhden kerran lasten toivomuksesta ostimme muovikuusen.Kun se oli koristeltu, muistan kun sitä illan hämärässä katselin tippa linssissä miten karmea se on!En unohda sitä koskaan :D.Ja tänään sisään kannettiin oikea kuusi jälleen ♥

  • hennaasemalta

   Haha, joo mullekin varmaan kävis noin. 😀

 3. Anonyymi

  Yksi pieni kysymys, joka on ihmetyttänyt minua monessa blogissa. Moni kovin valittelee elävän kuusen kohtaloa, kun se joulukuuseksi kaadetaan… Tämän jotenkin ymmärtäisin muuten, mutta kun samat ihmiset lämmittävät taloaan puilla! Suretteko te jokaisen ennen niin elävän klapin kohtaloa? Voihan sen kuusen vaikka hyötykäyttää, pilkkoa, kuivattaa ja polttaa. Vain ajattelevatko joulukuusen säälittelijät, että kuusi on niin nuori? Mutta voin kertoa, että niitä klapipuita kasvatettaessa on metsä kyllä muutamaan kertaan karsittu liioista nuorista puista, joten lämmityspuita vartenkin on lukuisa määrä nuoria puita kaadettu. Minulle ei aukene tämä ajatuskulku ollenkaan.

  • hennaasemalta

   No en mä nyt hirveästi jää itkemään sen kuusen takia, jos näin olisi, ei meillä olisi elävää kuusta. Kunhan nyt vertailin elävän ja muovisen kuusen edut ja miinukset.
   Mitä taas tulee kommenttiisi, onhan se silti aika hölmöä kuinka paljon jouluna kaadetaan nuoria kuusia ihan vaan koristeeksi. Puiden käyttö lämmityksessä on kuitenkin hyötykäyttöä, ihminen tarvitsee lämpöä. Ihminen ei tarvitse koristeita joten en näkisi että se on sama asia yhtään. Noin pienen kuusen poltto ei paljoa taloa lämmitä.
   Ja itseasiassa, meidän polttopuut on ns. Roskapuuta, puita jotka olisi muutenkin jouduttu kaatamaan.
   Mutta ei se tosiaan mulle ongelma ole, aito kuusi, teen niin paljon epäekologisia ratkaisuja muutenkin.

 4. Anonyymi

  Hei voisiko joku kertoa, miksi kuusi ei aina tuoksu? Siis minä niin haluaisin juuri sen huumaavan kuusen tuoksun piparin ja hyasinttien tuoksuun yhdistettynä, mutta ei. Ihan omasta metsästä otettu, kuumaan veteen tökätään… Mutta eipä sitä tuoksua tule välttämättä lainkaan, edes sisään kannettaessa.

  • hennaasemalta

   Tuota mäkin olen joskus ihmetellyt kun kotiin on tullut ihan tuoksuton kuusi. Tämä tämän vuoden yksilö taas on todella tuoksuva. Oliskohan lajikkeesta kiinni….?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *