Meidän joulukuusi

Ihanaa että kauan kadoksissa ollut joulumieleni on täällä kuusen myötä. Hullua kyllä, olen surrut sitä että joulumieltä ei ole yhtään. En ole yhtään sisäistänyt että joulu edes on kohta.
Kunnes haimme kuusen torstaina, ja pam! Joulumieli on palannut. Se ihana ihana tuoksu, jonka kruunasi kodin ihastuttava fiilis kun eilen laitoimme kuusenkoristeet ja sytytimme siihen valot. Kotona on nyt ihanan rauhallinen, lämmin ja kaunis tunnelma.

Mä ihan tosissani mietin ennen kuusen hakua, että mitä jos hankimmekin jatkossa muovikuusen. Näin Clas Ohlsonilla aiemmin kuusen, joka näytti yllättävän aidolta. Muovikuusessa olisi monta hyvää puolta.

 • Tulee paljon halvemmaksi kuin oikea kuusi
 • Se on helppo ottaa esille ja laittaa pois
 • Sen voi laittaa jo ajoissa paikoilleen
 • Se ei roskaa
 • Yksi kuusi vähemmän joka tarvitsee kaataa
 • Pitkäikäinen
 • Oksat luultavasti kantaa paremmin painavat koristeet
Olin jo melkein päättänyt että ensi vuonna haetaan muovikuusi. Kunnes sitten haimme sen oikean kuusen, tuo ajatus katosi samantein. Se tuoksu! Mieletön kuusen tuoksu voittaa muovikuusen niin 100-0. Okei, voisin hakea kuusenoksia kotiin tuomaan tuoksua, mutta ei, ei se ole sama. Sitäpaitsi joulun yksi perinne on hakea kuusi, vaikka se haetaankin kaupasta/torimyyjältä eikä metsästä. Kuusikaupassa mulle iskee aina joulufiilis, joten siitä pidetään kiinni jatkossakin. Luontoa mietin sitten muissa jutuissa. Valitan kuusipuut.
Meillä oli pojat (paitsi pienin poika) tänään jouluostoksilla, ja mä olen sen aikaa käärinyt paketteja. Nestori vielä nukkuu, joten tulin pian kirjoittamaan ennen kuin poika herää. Illalla pitäisi vielä paketoida lisää, ja selvittää mun kässähuoneen järkyttävää kaaosta. Saa nähdä saanko sitä siistiksi ennen joulua… 
Tosin, kun tuo poika herää, en saa enää tänään muuta tehtyä kuin höpöteltyä pojalle loppuillan. On se jännä, vaikka poika on kiltisti, makoilee viltillä tms, mun toimintakyky lakkaa kun poika on hereillä. Ei vaan saa mitään aikaiseksi kun höpöttelee ja leikkii pojan kanssa. No, niinhän se oikeasti kuuluukin olla. Vauva ei voi saada liikaa huomiota.
Mukavaa viikonlopun jatkoa!
-Henna-
Kommentit (8)
 1. miia ketunkololla
  20.12.2014, 16:33

  Kyllä on kaunista ja niin kutsuva punkka. Voi oikea kuusi on itsestä aika ehdoton jouluun. Vaikka se suht nopeasti karisee niin hitsi tunnelma ja tuoksu, jonka kuusi tuo. Mukavaa joulun aikaa teidän perheelle.

  1. hennaasemalta
   21.12.2014, 10:30

   Kiitos! Sehän se on, kuusen tuoksu tuo joulun. 🙂

 2. Tianna Sievänen
  20.12.2014, 19:40

  Minä myös mietin joka vuosi oikea vai muovi.Yhden kerran lasten toivomuksesta ostimme muovikuusen.Kun se oli koristeltu, muistan kun sitä illan hämärässä katselin tippa linssissä miten karmea se on!En unohda sitä koskaan :D.Ja tänään sisään kannettiin oikea kuusi jälleen ♥

  1. hennaasemalta
   21.12.2014, 10:29

   Haha, joo mullekin varmaan kävis noin. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *