Makuuhuone jossa saa parhaat unet

Mua ei ikinä niinkään hirveästi inspiroi mikään suuri joulusiivous, mutta heti vuodenvaihteen jälkeen iskee kova siivous-, sisustus- ja raivausinto. Aina. Niin kävi nytkin. Lähinnä varmaan siksi koska tulee joulukoristeita poistaessa tarve siivota muutenkin tavaraa pois, ja vaihtaa tekstiilejä jne. Lisäksi joulun pyhinä on aikaa tuijotella niitä nurkkia, ja pohtia mitä uusisi. Muutenkin jotenkin ajatus on sinne kevääseen päin. Ekat tulppaanit maljakkoon on saatava jne.

Vuoden ensimmäisenä päivänä alkoikin pitkästä aikaa rymsteeraus, ja pari kalustetta sai vaihtaa paikkaa. Makuuhuoneen pieni punainen vintagesohva siirtyi lastenhuoneeseen pelisohvaksi, ja samalla makuuhuoneeseen tuli kivasti tilaa. Siirsin meikkipöydän sängyn viereltä sohvan paikalle, jotta sain itselleni tuolin yöpöydäksi. Lastenhuoneesta tuli vanha ruskea nojatuoli sohvan paikalle myös. Nyt on kivempi ja ilmavampi huone. Edellinen makuuhuoneen järjestys löytyy linkistä.

Katselin tuossa myös Netflixistä Konmari-sarjaa, ja vähän tekisi kyllä mieli konmarittaa koko koti huone kerrallaan. Olin jo eilen aloittamassa sitä aamulla, mutta uni ja laiskuus vei voiton. Ehkä myöhemmin. Kyllä mielelläni voisin raivata kotia vaikka kuin, mutta aina ongelmaksi iskee se, että mihin tavarat vie. Ei jaksaisi kirppistellä eikä todellakaan tavaraa voi vaan roskiin heittää. Joten yleensä ajatus raivauksesta lässähtää siihen. Joten hyviä vinkkejä otetaan vastaan!

Mutta tämä jo teki terää että sai vähän tilaa makkariin. Kun on ilmavampaa, olokin on jotenkin tyynempi. Meillä saa muutenkin ihan parhaat yöunet. Vanha hirsitalo, puhdas ilma ja sisälämpötila n.18 astetta, niin kyllä muuten nukuttaa. Jostain ihmeen syystä en tänä talvena ole edes palellut täällä niinkuin yleensä. Pönttöuuneja ei olla paljoakaan polteltu eikä sohvalla tarvitse aina vetää vilttiä korviin. En tiedä, olenko sitten tottunut tähän vihdoin 8 vuoden jälkeen.

Nyt alkuvuodesta tässä talossa tulee tosiaan 8 vuotta täyteen. Nestorin koko elämä, melkein Mikinkin koko elämä (Miki on 10-vuotias) ja aivan mielettömän paljon kokemuksia ja vaiheita tämän talon kanssa. Enää en jaksaisi tätä 8 vuoden urakkaa alusta aloittaa, mutta olen ylpeä meistä että ollaan tässä nyt. Kaikki se työ on kannattanut. 2 vuoden päästä täytyy pitää talolle jotkut 10 vuoden juhlat. 🙂

Nyt toivotan oikein hyvää viikonloppua kaikille, ja kauniita unia!

 

-Henna-

Kommentit (4)
 1. Oi, tämä on kyllä huikean kaunis ja kutsuva makuuhuone! ❤️ Mikähän mahtaa muuten tuo vihreä maalisävy komeroiden ovissa olla? Se olisi juuri sellainen mitä olen jo jonkin aikaa etsiskellyt

  1. hennaasemalta
   4.1.2019, 23:31

   Voi kiitos! 🙂 Mulla ei valitettavasti ole sävyä antaa, ne oli kaapeissa jo kun talo ostettiin. 🙁

 2. Hyväkuntoiset tavarat voi viedä SPR Konttiin tai Kierrätyskeskukseen, rikkinäiset vaatteet vaatekuitukeräykseen vaikka HM:lle, SOL:lle tai joihinkin muihin vaatekauppoihin, farkut ja pussilakanat Finnlaysonille kierrätykseen. Lisäksi useissa kirjastoissa on ota tai jätä -hylly, mihin voi viedä itselle tarpeettomat kirjat ja lehdet. Eläinsuojeluyhdistykset ottavat usein vastaan pyyhkeitä ja vilttejä eläimille. Toivottavasti näistä on apua!

  1. hennaasemalta
   11.1.2019, 00:22

   Kiitos kattavista vinkeistä!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *