Blogit
Koti asemalla

Makkaria ja jouluvalmisteluja

                  
 Tässä makkari jossa varmaan nukkuisi hyvin, ihanan rauhallinen

           
Mulla on vähän tietokone-ongelmia, enkä saanut mun kuvia tänne, joten täytyy taas tyytyä lainakuviin…
Ajattelin laittaa pari makuuhuoneen kuvaa, makkari kun on se jota tällä hetkellä rempataan.
Meidän omassa makkarissa katto odottaa maalausta, ja lattiasta on osa rapsutettu. Jospa tällä viikolla ehtisi jatkaa kun on jopa yksi vapaapäivä normaalia enempi. Kunpa ehtisi edes maalata lattian ja katon ennen joulua… Voisivat sitten joulun rauhassa kuivua…

 Se on siis silti selvää ettei ehditä saada makkaria enää ennen joulua valmiiksi, olisi vaan ollut ihanaa saada iso kuusi tähän ikkunoiden eteen sängyn paikalle. No, ensi vuonna sitten. Nyt täytyy keksiä kuuselle toinen paikka.
Ylläolevat kuvat taisi olla viime kesänä Kotivinkissä, ja ai että kun tykkään niistä! Värimaailma ja monet yksitoiskohdat joita mulla jo on itsellänikin. Esim tuo vastaava korituoli tulee meidänkin makkariin. Se on niin ihana!

Tässä kanssa ihan kiva vaikkakin liian tylsä, värimaailma mun makuun. Nuo roikkuvat lyhdyt on hauska idea. Tuo ”raato” taas ei…

Meillä ei kummempia, jatkuvaa pissin pesua matoista, (vieläkään en ole poistanut mattoja kun tulee sitten niin paljasta, olisi tosin helpompaa) rasittavaa hihnaan kouluttamista josta ei meinaa tulla mitään, elämä on pelkkää koiran koulutusta ja varomista ettei koira pure lapsia. Miki on tosin oppinut jo aika hyvin koiraa käsittelemään, ei enää pelkää niin paljon ja tykkää osallistua koulutukseen. ja tuo meidän karvainen riiviö kasvaa silmissä, uskomatonta! Tyyppi on nyt 6 kiloinen mutta paksu karva saa pojan näyttämään isolta.

Jouluvalmistelutkin ovat hyvällä mallilla, jouluradiota kuunnellaan aamusta iltaan, lahjat on pääosin jo ostettu. Nyt pitäisi vielä joulukortit kirjoitella ja paketoidakin jotain. Mä suunnittelen tilaavani itselleni joululahjaksi Hesarin. Varsinkin nyt kun siitä alkaa tulemaan sen pienempi versio. Olisi niin ihana aamulenkin jälkeen ottaa kuppi teetä ja lukea lehti. Maksaa vaan piruvie aikalailla… Luetteko te muut Hesaria/vastaavaa kaupunkilehteä päivittäin?

Joulun odotukseen kuuluu myös joulukalenterit. Heti kun silmät aamuisin aukeaa, eka kysymys on: joko saa avata joulukalenterit!! Siihen perään toka häntää heiluttava ”kysymys”: Joko mennään ulos pakkaseen pissalle!!? Kaiken tämän keskellä kissat vaan tuhahtaa ja kääntää kylkeä. Ulkona on niin kylmä että nyt sitten nukkuvat 24/7. Ai että oon kateellinen niille, itse aamu-unisena jäisin mieluummin petiin… Toisaalta, kivempi näin kuin lähteä töihin vaikkapa aamulla kuudelta, niin kuin vielä reilu 4 vuotta sitten tein.

Mun pitäisi oikeasti vihdoin tehdä se postaus tänne jossa on kuvailtuna meidän päivä. Kunhan muistaisin nyt niin teen, pitkään jo pitänyt tehdä. Tietokonekin pitäisi saada kuntoon ennen sitä jotta saan kuvat tänne.

Kuvat löytyy siis täältä, täältä ja täältä

-Henna-

Kommentit (12)

 1. Anonyymi

  Oi joi, ota vain ne matot pois lattialta, et saa pissan hajua niistä pois muuta kuin pesemällä kunnolla. Koira kyllä haistaa että täällä olen lirautellut, ja lirauttelee uudemmankin kerran. Onhan se kurjaa ilman mattoja, mutta voihan ne laittaa joulun ajaksi lattioille.

  Onhan sulla semmoinen moppi/sankko/puristin juttu valmiusasemissa, ja siinä reilusti teidän lattialle sopivaa pesuainetta pesuvedessä? Kaikista helpoin tapa siivota pissat, veden voi vaihtaa aina kun tuntuu että on liian pissaista:)

  Eikä kannata ottaa mitään stressiä hihnaan opettelustakaan, pitäisin sinuna koiraa mahdollisimman paljon irti pihalla tai pitkässä flexissä niin että koira ei saa tuntumaa hihnan kiskomiseen. Siitä on iso homma opetella eroon jos koira sen tavan oppii että kiskoo hihnassa. Eli nyt vaan antaisin koiran nuuskia ja tutustua, ja kulkisin itse perässä. Kouluttaa ei pentua tarvi, sen vuoro on sitten myöhemmin kunhan on saanut järkeä päähänsä, sisäsiisteys ja se ettei pure ihmisiä ja "ihmisten tavoille" oppiminen riittää 🙂

  Toivottavasti et nyt ärsyyntynyt tästä, niin toivoisin että teillä ei olisi hermot kireällä pennun kanssa. Kohta se on jo iso, ei mee kauaa 🙂

  • hennaasemalta

   Joo en tietenkään ärsyyntynyt!:)
   Ei ole moppia, kun moppi on kadoksissa, just kun sitä eniten kaivattaisiin… Lattiat on järkyttävän likaiset…:( ja matot otin suurimmaksi osaksi pois tänään, tai vaihdoin vanhat huonot matot tilalle ettei lattia naarmuunnu lasten ja eläinten kanssa.

   Meillä on koira aina irti kun ollaan pihalla sen kanssa. Nyt oon iltaisin ottanut ihan pieniä lenkkejä hihnassa jotta pääsisi itsekin vähän kulkemaan, ja jos tarvii poistua koiran kanssa esim kylään niin oppisi pentu edes vähän olemaan hihnassa.

   Kyllä mä koulutan, pikkuhiljaa, istu, maahan, luoksetulo ym. Sillain että se on koirastakin kivaa, oikein näkee miten toinen kattoo pää kallellaan että jaaha, mitäs mun pitikään nyt tehdä jotta saan namin?:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *