Maalia betonitöihin

Meni vähän myöhäiseksi taas tämä bloggaaminen tänään. Pirun tietokone on päivittänyt tänään itseään koko päivän. No mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan.

Mä olen koko viikon tässä sairastellut, flunssaa joka ei iske kovaa mutta kuitenkin niin ettei ole energiaa ja nenä on ihan tukossa. Harmittaa tosi paljon, mutta tätä nämä syksyt yleensä on. Päätinkin että kun tästä selviän, otan jonkun terveyskuurin ja alan huolehtimaan itsestäni. On taas kerran vedetty niin tukka putkella että itsestään huolehtiminen on jäänyt.

Kirjoittelin tuossa aiemmin betonitöiden ohjeen, ja nyt kun betonityöt on tehty, oli aika maalata ne myös. Tein kertakäyttömukeista näitä tuikkukippoja. Nyt kun ne viimeisteli vielä kuparin värisellä askarteluvahalla, tuli tosi kivat!

Ostin siis askarteluliikkeestä sellaista metallivahaa, jota löytyi tosi monessa metallin värissä. Tosin harmi ettei ollut ruusukultaa, se olisi ollut kanssa hieno. Askartelumaaleja löytyy myös, mutta tämä vaha teki oikein peittävän pinnan heti yhdellä kertaa.

Työ oli niinkin yksinkertainen että otin vahaa pienelle lautaselle ja teippasin värialueen reunan maalarinteipillä jotta reunasta tulee tasainen. Sitten vaan sienellä levitin värin pintaan, poistin teipin ja annoin värin kuivua. Valmis!

Eikö ole kivat? Ilmakupliin en saanut väriä mutta oikeastaan se on ihan kiva noin epätäydellisenä.

Mä taidan painua nukkumaan ja toivoa että olisin huomenna paremmassa kunnossa. Niin ihanaa säätä luvattu että toivon jaksavani tehdä pihatöitä. Jos ei muuta niin laitan muut hommiin ja toimin itse työnjohtajana.

Nauttikaa ihanasta säästä!

-Henna-

 

Kommentit (6)
 1. Kiva pinta tuollaisenaan, ei liian siloiteltua siitä pidän :).
  Mikäli kuplia haluaisi vähentää, niin kannattaa koputella astiaa ulkopuolelta betonin ollessa kosteaa. Ilmakuplat nousevat betonista ns ylöspäin ja pois massasta, valumuotista.

  1. hennaasemalta
   24.9.2017, 23:15

   Juu, sen kirjoitinkin tuonne ohjeeseen. http://blogit.meillakotona.fi/kotiasemalla/betonivalutoiden-tekeminen/
   Jos muotista ei näe läpi, ei tiedä paljonko niitä ilmakuplia jää vaikka olisi naputellut. Minunkin mielestä tässä ilmakuplat tuo vaan luonnetta työhön, ei liian siloteltua. 🙂

 2. naurispelto
  24.9.2017, 21:01

  Tosi hienot tuli 🙂

  1. hennaasemalta
   24.9.2017, 23:15

   Kiitos, mäkin tykkään! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *