Blogit
Koti asemalla

Maalia betonitöihin

Meni vähän myöhäiseksi taas tämä bloggaaminen tänään. Pirun tietokone on päivittänyt tänään itseään koko päivän. No mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan.

Mä olen koko viikon tässä sairastellut, flunssaa joka ei iske kovaa mutta kuitenkin niin ettei ole energiaa ja nenä on ihan tukossa. Harmittaa tosi paljon, mutta tätä nämä syksyt yleensä on. Päätinkin että kun tästä selviän, otan jonkun terveyskuurin ja alan huolehtimaan itsestäni. On taas kerran vedetty niin tukka putkella että itsestään huolehtiminen on jäänyt.

Kirjoittelin tuossa aiemmin betonitöiden ohjeen, ja nyt kun betonityöt on tehty, oli aika maalata ne myös. Tein kertakäyttömukeista näitä tuikkukippoja. Nyt kun ne viimeisteli vielä kuparin värisellä askarteluvahalla, tuli tosi kivat!

Ostin siis askarteluliikkeestä sellaista metallivahaa, jota löytyi tosi monessa metallin värissä. Tosin harmi ettei ollut ruusukultaa, se olisi ollut kanssa hieno. Askartelumaaleja löytyy myös, mutta tämä vaha teki oikein peittävän pinnan heti yhdellä kertaa.

Työ oli niinkin yksinkertainen että otin vahaa pienelle lautaselle ja teippasin värialueen reunan maalarinteipillä jotta reunasta tulee tasainen. Sitten vaan sienellä levitin värin pintaan, poistin teipin ja annoin värin kuivua. Valmis!

Eikö ole kivat? Ilmakupliin en saanut väriä mutta oikeastaan se on ihan kiva noin epätäydellisenä.

Mä taidan painua nukkumaan ja toivoa että olisin huomenna paremmassa kunnossa. Niin ihanaa säätä luvattu että toivon jaksavani tehdä pihatöitä. Jos ei muuta niin laitan muut hommiin ja toimin itse työnjohtajana.

Nauttikaa ihanasta säästä!

-Henna-

Kommentit (6)

 1. Seija

  Kiva pinta tuollaisenaan, ei liian siloiteltua siitä pidän :).
  Mikäli kuplia haluaisi vähentää, niin kannattaa koputella astiaa ulkopuolelta betonin ollessa kosteaa. Ilmakuplat nousevat betonista ns ylöspäin ja pois massasta, valumuotista.

 2. naurispelto

  Tosi hienot tuli 🙂

  • hennaasemalta

   Kiitos, mäkin tykkään! 🙂

 3. Kirsi-Maria

  Oi kun on ihanat! <3 Pakko ehkä hakea säkki betonia ja kokeilla viikonloppuna 🙂 Tuota julistetta ihailen myös niin, mahtaisitko muistaa, mistä on hankittu? Meillä on remontti ihan kesken ja kaikki aivan mullin mallin, mutta seinille olisi kiva löytää jo pikkuhiljaa jotain 🙂

  • hennaasemalta

   Moikka, pahoittelen kun vastaus kesti! Juliste on ostettu vuosia sitten Tampereen tallipihalta, mutta olen kyllä nähnyt näitä ihan vähän aikaa sitten jossain… En vain valitettavasti muista missä! 🙁

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *