Blogit
Koti asemalla

I love enamel

Mä niin tykkään emaliastioista! Voisin hankkia vaikka kuinka paljon astioita ja vaikka emalisia leivontakulhoja! Meillä on emalisia perinteisiä korvallisia kuppeja, eläinten lautaset, kynttilänjalka, kulho ym. Osa uustuotantoa, osa kirppikseltä.
Parastahan on tietty jos löytää emaliastioita hyväkuntoisena ja edullisesti kirppikseltä, mutta eipä niin kovinkaan usein käy…
Parolan aseman vinkillä kävin minäkin hankkimassa Pinosta lisää emalikuppeja.
Falconin emalikupit ja mukit ovat edullisia, kivannäköisiä ja tosi paksusta materiaalista! Tekisi mieli itsekin ostaa näitä Parolan Katjan tapaan iso määrä, jotta varmasti riittäisi isollekin porukalle.
Mukit menee nyt kuitenkin lasten käyttöön, punaisista juodaan glögiä. Nämä on myös ihan parhaita retki-astioita!

Pinosta tarttui mukaan myös hauska Hay:n puinen pyykkiteline. Vähän onnetonta nuo narut tuossa kylläkin, ei tämä mikään kestävyyden huippu olekaan, mutta eipä hintaakaan ollut paljoa. Mä haluaisin niin mun pienen kodinhoitohuone-kopperon laittaa vähän siistimmäksi, hankkia hyllyjä, maton ym jotta tila olisi vähän viihtyisämpi. Joskus myöhemmin maalaankin sielä seinät ainakin.
No, pyykkijutulla nyt aloitettiin se viihtyisyyden parannus.

Pakko vielä loppuun sanoa että olo oli tänään kuin lottovoittajalla, käytiin ekaa kertaa tänään Unton kanssa vähän kävelyllä niin että koira oikeasti kävelikin eikä vaan rimpuillut ja pysähdellyt. Hienosti, vaikkakin vähän peläten, ohitti ihmiset ja muut koirat. En malta odottaa että pääsen koiran kanssa tekemään kunnon iltalenkkejä! (Joo joo, ei se joka päivä säällä kuin säällä ole kivaa, mutta kuitenkin.)

Enää kaksi viikkoa jouluaattoon, jee!:)

-Henna-

Kommentit (7)

 1. Anonyymi

  Moikka, saitko viestini, siis sähköpostini?
  T. Matkatar

  • hennaasemalta

   Laitoin sulle vastauksen spostiin.

 2. Susanna

  Juotteko oikeasti emalimukeista? Meillä ne kaikki menivät ompelutarvike- ja kyniensäilytyspurkeiksi, kun eihän niistä voi juoda mitään kuumaa. Suu palaa! Nuotioretki meni kerran ihan pipariksi, kun mukana oli hienot emalimukit, ja mukin kyljet poltti sormet ja mukin reuna suun.

  • hennaasemalta

   No joo, kyllähän ne aika kuumaksi menee, pääosin meillä lapset juokin niistä maitoa ja mehua. Itse join kyllä eilenkin glögiä, annan teen ja muiden kuumien juomien jäähtyä pöydällä hetken aina ennen kuin alan juomaan. ja talviretkillä on hanskat kädessä juodessa.:)

 3. Anonyymi

  Meinasin kirjoittaa samaa kun edellinen että en kyllä kuumaan juotavaan emalimukeja käytä kun käyvät niin kuumiksi. Mutta mehumukeina mainiot. Erityisesti juuri retkillä meillä käytetään.

  • hennaasemalta

   Jep. No, mun vastauksen näätkin yllä.:)

 4. Töölön tyllerö

  Mä juon talvisin partioretkillä usein kahvia emalimukista (jos termosmuki ei mahdu mukaan), koska se lämmittää sormia ja kahvi pysyy kuumana kauemmin kuin muovimukissa, jossa se tunnetusti jäähtyy noin sekunnin sadasosassa. Mut viime kesänä mulla oli piirileirillä kahvilassa mukana emalimuki (koska leirimuki oli niin ihanan iso). Fail. Sormethan siinä paloivat, ja huulet, ja kieli, ja… 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *