Loviisan wanhat talot sekä arvonnan voittajat

No nyt on kerätty iso annos sisustusinspiraatiota! Olimme nimittäin neljättä kertaa Loviisan wanhat talot-tapahtumassa viikonlopun. Tällä kertaa olimme sielä ystävän kanssa lauantaista sunnuntaihin, jotta ehdimme kierrellä kerrankin riittävästi. Tosi kiva viikonloppu jälleen. Eikä menoa haitannut yhtään että keli oli jälleen kerran ihan mahtava! Tähän on mukava lopettaa meidän kesä, meillä kun alkaa arki huomenna.

Valitettavasti mun kameran muistikortit pettivät mut, ja kuvat on nyt vähäisiä ja vähän mitä sattuu. Eka kortti hajosi, ja toinen pieni kortti täyttyi heti. Osa kuvista on siis kännykällä kuvattu, piru vie. Onneksi ehdin kuitenkin kuvata suosikkikohteessamme, nimittäin Vackerbackassa. Ihan ehdoton suosikkimme. Kohde jossa vanha kohtaa uuden, raikkaan ja rouhean. Tunnelma on todella viihtyisä mutta trendikäs. Valitettavasti muukin yleisö taitaa olla samaa mieltä, koska tuolla on aina kova tungos. Paikassa tekisi mieli katsella tuntitolkulla ympärilleen, mutta ihmismassat pakottavat eteenpäin…

Ensimmäinen kuva on Pitkänpöydäntalolta. Tuolla on pihalla ihana kanala ja runsas kasvihuone. Piha yleisestikin on tämän kohteen suosikkialueeni.

Viime vuonna tutustuimme meille uuteen kohteeseen joka on nyt aina nähtävä myös. Hiukan sivussa, linja-autoaseman takana on Kuninkaanlampi. Maitotonkat ylhäällä ovat sieltä. Kohteessa on kaunis koti, mutta ihan erityisen kaunis piha jossa on pieni lampi. Tällä kertaa jäimme teelle tuonne pihan kahvilaan. Pihalla oli paljon ihmisiä, mutta kahvila oli todella suloinen ja jonottamisen arvoinen. Herkulliset leivokset ja kiireinen mutta silti iloinen myyjätär kruunasi kokemuksen. Itse piha, rehevä mutta upea, oma pieni paratiisi. Suosittelen ensi vuonna käymään!

Lopuksi vielä Villa Aaltonen jonka pihalla on ihan must käydä syömässä joka vuosi. Maukasta ja edullista kotiruokaa. Tänä vuonna söin kasvistäytteisen pitan, enkä pettynyt nytkään. Tapahtumassa on muuten hyvin tarjolla ruokaa myös kasvissyöjille! Tässäkin kohteessa on viihtyisä piha jossa syödä ruokansa. Viimeinen kuva on kohteesta.

Voi että, kyllä tuo on vaan niin ihana loppukesän tapahtuma. Mehän yövyimme nyt Loviisassa, joten ehdimme kiertää kaikki halutut kohteet. Päivässä kaikkea ei ehdi millään. Näin vuosien saatossa alkaa jo oppimaan suosikkinsa ja koittaa tähdätä niihin. Tapahtumassa on myös pullollaan antiikkimarkkinoita ja pihamyyjiä, joten ilman ostoksia ei kotiin selviä. Itselleni tarttui tosin nyt mukaan vain pari pientä juttua. Päätimme keskittyä tänä vuonna enemmän kohteiden ihailuun ja fiilistelyyn.

Mene mene Loviisaan ensi kesänä, et pety! Vai olitko sinä sielä nyt viikonloppuna?

Loppuun vielä: Habitare-messujen arvonta on suoritettu! Onnea voittajille! Voittajille on ilmoitettu jo voitosta. Ensi viikolla tännekin on tulossa jo vähän fiilistelyä Habitaresta.

Kivaa alkavaa viikkoa!

-Henna-

 

Kommentit (4)
 1. Hei! Kiva että löysin blogisi.
  Saan varmaan pistää linkin siihen Bloglovisa.com-sivustolle, jonne kerätään kaikki uutiset ja blogipostaukset LWT:stä joita löydämme.
  https://bloglovisa.com/2016/08/27/loviisan-wanhat-talot-lovisa-historiska-hus/

  1. hennaasemalta
   1.9.2016, 11:18

   Tottakai saat laittaa!:)

 2. Olipa kauniita paikkoja ja kauniita kuvia:) Itse pidän myös kovasti vanhan Rauman ja Porvoon tunnelmasta. Kenties seuraava reissu on sitten Loviisaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *