Lintuja ja kevättyyliä

Kylläpäs aika rientää. Viime postauksesta on jo tovi. Tässä on taas kaikenlaista ehtinyt tapahtua siinä välissä. Nyt kun pojat lähti laskettelemaan, ja jäin itsekseni kotiin, ajattelin tulla kirjoittamaan.

Tässä samalla kun näpytän, meidän kanarialinnut Coco ja Lemon saavat lennellä vapaana, joten ajattelin niiden kuulumisia ensin kertoa. Coco ja Lemon on nyt ollut meillä noin 3 viikkoa. Ensimmäisen viikon ne sai olla ihan vain häkissään ilman suurempaa huomiota. Viime viikko jo yritettiin niitä lennättää joka ilta olohuoneessa. Ne ei vaan uskaltaneet tulla häkistä ulos. Coco ekana iltana pyörähti häkin ulkopuolella, mutta siihen se sitten jäi. Nyt ovat hiukan reipastuneet ja pyrähtelivät tässä nytkin muutaman kerran. Niitähän ei siis saa pakottaa ulos, vaan pelkästään avataan häkin ovi ja odotellaan. (Kissat tietty suljetaan ensin huoneesta pois. ) Monet myös kysyy miten ne saa takaisin häkkiin. Ne menee itse. Häkki on niiden koti, turvapaikka ja sielä on ruoka ja juoma, joten mielellään sinne palaavat. Nämä kaksi myös tekevät kaiken hyvin pitkälti yhdessä. Kun toinen palaa, niin pian palaa myös toinen.

Muutoinkin niiden kanssa on mennyt ihan kivasti. Ne kaipaa joka päivä pientä hoitoa, ruoat ja vedet pitää tarkistaa, lintujen kunto katsoa. Näillä keleillä uuni pitää myös lämmittää pelkästään lintujen takia. Lisäksi joka ilta ne laitetaan pimeään nukkumaan ja aamulla herätetään. Niille sytytetään oma UV-valo ja otetaan huppu pois häkin päältä.

Linnuista muihin asioihin. Viime viikolla olin myös koulussa, ja ensi viikolla menen taas. Meidän yrityskurssilla Espoon Omniassa oli viimeksi talousasioita, just sitä numeroiden pyörittelyä jossa eniten kaipaan apua. Oli kyllä tosi hyödyllinen päivä! Heti kun saan tässä aikaa niin teen omasta ja puodin taloudesta kunnon kaaviot exceliin.

Lisäksi ollaan muutama viikko juostu autokaupoissa. Me ollaan aina omistettu tosi halpoja ja vanhoja autoja, jotta ei ole tarvinnut ottaa mitään lainaa autoon. Kun nykyinen autoni ”posahti” tässä vasta muutama kuukausi oston jälkeen, sain tarpeekseni. Kysyin mieheltä saanko elämäni ekan kerran ottaa autolainan ja ostaa melko uuden auton joka ei toivottavasti heti hajoa. Päätin heti että auton pitää olla automaatti ja Hybridi. Sekä pieni. En halua ajaa enää yhdelläkään farmarilla tai perheautolla, kiitos. Koska auto olisi vähän kuluttava ja puoliksi sähköauto, en potisi myöskään niin huonoa omaatuntoa auton käytöstä. Lopulta me haettiin pieni valkoinen Toyota Yaris.

En ole ikinä välittänyt autoista. Olen kyllä oppinut niistä tosi paljon tässä miehen rinnalla. Mitä autossa pitää olla, mikä voi olla vikana jos kuuluu joku ääni jne. Auto on silti ollut vain pakollinen paha joita olen silloin tällöin tarvinnut.  Auto on myös aina ollut vanhanaikainen, kolhuinen ja jostakin rämisevä. Nyt mulla on ekaa kertaa auto jota on kiva pitää siistinä, jolla on ihanaa ajaa ja joka on söpön pieni! Lisäksi siinä on nykyajan mukavuudet, kuten bluetooth. Hiukan jo itselleni naurahdinkin. Sain jo eilen tuulilasiin kiveniskemän, ja tänään jo googletin mihin voin viedä sen heti korjattavaksi ettei ikkuna ala halkeamaan. Siis minä!

Päiväkotikin alkoi Nestorilla tällä viikolla, ja siihen sen auton tarvitsenkin, kun ei saatu ihan vierestä paikkaa. Nestori oli torstaina sielä ekan kerran, ja ihan hyvin oli viihtynyt. Pikkuhiljaa tässä alan siis saamaan omaa aikaa joka viikko. Vähän harmillisen paljon mulla on menoja helmikuussa päikkypäivinä, mutta jatkossa pyrin varaamaan ne päivät töihin. Keskityn verkkokauppaan, tuotekuvauksiin, BLOGIIN… Tuntuu vaan että kalenteri on aina täynnä jotain lasten lääkärikäyntejä, koulumenoja ym. Toki nekin helpottuu kun Nestoria ei tarvitse joka paikkaan ottaa mukaan. Tässä pääsee vähän harjoittelemaan sitä että syksystä eteenpäin olen sitten oikeasti töissä enkä voi kuskata päivisin ketään minnekään, ellei ihan pakko.

Tämän päivän kuvat ovat taas olohuoneesta. Vaihdoin hiukan keväisemmät tyynyt. Nyt kun aurinko paistaa, olohuone kylpee auringossa, ja tekstiilitkin saavat keventyä. Tällä kertaa lisäsin ruskeiden tyynyjen joukkoon hiukan roosaa ja kukkatyynyn, sekä tietty tulppaaneja.

Ensi kerralla vähän kalenterijuttuja taas. Yritän ehtiä tehdä videon vaan aiheesta ensin.

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *