Liitutauluseinä

Yksi keittiön pienistä projekteista on nyt valmis. Nimittäin maalasin liitutaulumaalilla muuriseinästä pätkän. Tämä kyseinen maali on se, jonka Nestori onnistui kaatamaan päällensä, kun purkki odotti muurinreunalla käyttöönottoa. Tulen siis aina tästä muistamaan tuon paniikki-hetken, jolloin luulin joutuvani maalaamaan koko keittiön lattian uudelleen… No, en joutunut, mutta Nestori tulee kuulemaan tuosta kohtauksesta koko ikänsä.
Maaliläiskä lähti siis lattiasta nopealla toiminnalla, ja uusi purkki oli käytävä ostamassa. Nyt se maali on vihdoin sielä seinässä asti.

Miki on jo innolla piirrellyt seinään kuvanoton jälkeen, mä en ole vielä viikon ruokalistaa kummempaa kehitellyt. Täytyy varmaan Pinterestistä katsella mitä tuohon voisi laittaa. Ei ainakaan mitään kuluneita keittiölauseita jotka on jo niin nähty. Olisi ihana osata kirjoittaa jollain hienolla fontilla kaikkea kivaa. Toisaalta, onhan ne lasten piirustuksetkin siinä ihan hyvä vaihtoehto.

Mä tuota maalaamista harkitsin pitkään. Välillä ajattelin että en uskalla, välillä meinasin maalata koko muurin. Onneksi en maalannut, olisi tullut liian musta kun keittiössä ei ole muuta mustaa. Nytkin se on jo siinä ja siinä. Mieluiten haluaisin kaivaa tuosta rappauksen alta kauniit tiilet esiin, mutta se on jo niin iso työ että ei ainakaan tässä elämäntilanteessa tule tapahtumaan.

Itse liitutaulumaaliahan on tosi helppo käyttää. Melkein yksi kerros riitti tuohon, vähän joutui sutimaan toistakin kerrosta. Pensselit voi pestä vedellä, mikä mun mielestä on tosi kiva juttu. Näitähän saa myös nykyään minkä värisenä vain haluaa, itse päädyin kuitenkin perinteiseen mustaan.
Liitutaulut sisustuksessa ovat mielestäni olleet jo pitkään trendikkäitä, ja ovat sitä edelleen. Meillä oli jo edellisessä kodissa Helsingissä Mikin huoneessa iso liitutaulu maalattuna, silloin liitutaulumaali taisi just tulla kauppoihin. Tuon jälkeen olenkin nähnyt vaikka missä kaikenlaisia liitutaulumaali-tuunauksia. Ehkä pahin liitutaulu-hepuli on jo ohi, varsinkin tuunailuissa, mutta isoja liitutauluseiniä näkyy paljon, varsinkin ravintoloissa. Onhan ne makeita, ja käytännöllisiä.

 Huomenna meillä on Samin kanssa taas vapaa-ilta. (No taas ja taas, harvinaista herkkua, mutta viime viikollakin sattui olemaan vapaata) Mennään kahdestaan katsomaan stand upia Helsinkiin, ja syömään. Mukavan rentoa. Sitten mulla taas jatkuukin maalailupuuhat kotona.

Ihanaa viikonloppua!

-Henna-

Kommentit (11)
 1. Tosi kivassa paikassa tuo liitutaulupätkä. Yleensä nämä muuriosat ovat sellaista "ylijäämätilaa", jota on vaikea hyödyntää ja sovittaa luontevasti osaksi sisustusta. Toimii! 🙂

  1. hennaasemalta
   30.9.2015, 20:50

   Kiitos! No niinpä, ja niihin on hankala mitään taulujakaan tms laittaa… Meillä taitaa joka huoneessa olla tuota muuriseinää.

 2. naurispelto
  26.9.2015, 06:22

  Meillä on myös muuriliitutauluseinä 🙂 Lastenhuoneessa tosin. Se on semmoinen muurinpätkä, että siihen ei enää tulisijaa saa. Siinä on ollut alunperin Porin Matti ja toisella puolella edelleen meidän vanhempien makuuhuoneessa on pönttöuuni. Oli siten vähän turhanpanttina, niin tulipa sekin kohta seinästä hyötykäyttöön. Ensin meinasimme vielä magneettimaalin sutia liitutaulumaalin alle, mutta kuulimme niistä huonoja kokemuksia (+hinta).

  Liitutaulumaalatut jutut on varmaan semmoinen juttu, mikä on tullut jäädäkseen, vaikka tosiaan suurin innostus niihin on jo laimentunut kuten sanoit.

  1. hennaasemalta
   30.9.2015, 20:52

   No niinpä, mutta onhan ne silti ihan käteviä joten varmaan tosiaan ovat jäädäkseen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *