Blogit
Koti asemalla

Liitutauluseinä

Yksi keittiön pienistä projekteista on nyt valmis. Nimittäin maalasin liitutaulumaalilla muuriseinästä pätkän. Tämä kyseinen maali on se, jonka Nestori onnistui kaatamaan päällensä, kun purkki odotti muurinreunalla käyttöönottoa. Tulen siis aina tästä muistamaan tuon paniikki-hetken, jolloin luulin joutuvani maalaamaan koko keittiön lattian uudelleen… No, en joutunut, mutta Nestori tulee kuulemaan tuosta kohtauksesta koko ikänsä.
Maaliläiskä lähti siis lattiasta nopealla toiminnalla, ja uusi purkki oli käytävä ostamassa. Nyt se maali on vihdoin sielä seinässä asti.

Miki on jo innolla piirrellyt seinään kuvanoton jälkeen, mä en ole vielä viikon ruokalistaa kummempaa kehitellyt. Täytyy varmaan Pinterestistä katsella mitä tuohon voisi laittaa. Ei ainakaan mitään kuluneita keittiölauseita jotka on jo niin nähty. Olisi ihana osata kirjoittaa jollain hienolla fontilla kaikkea kivaa. Toisaalta, onhan ne lasten piirustuksetkin siinä ihan hyvä vaihtoehto.

Mä tuota maalaamista harkitsin pitkään. Välillä ajattelin että en uskalla, välillä meinasin maalata koko muurin. Onneksi en maalannut, olisi tullut liian musta kun keittiössä ei ole muuta mustaa. Nytkin se on jo siinä ja siinä. Mieluiten haluaisin kaivaa tuosta rappauksen alta kauniit tiilet esiin, mutta se on jo niin iso työ että ei ainakaan tässä elämäntilanteessa tule tapahtumaan.

Itse liitutaulumaaliahan on tosi helppo käyttää. Melkein yksi kerros riitti tuohon, vähän joutui sutimaan toistakin kerrosta. Pensselit voi pestä vedellä, mikä mun mielestä on tosi kiva juttu. Näitähän saa myös nykyään minkä värisenä vain haluaa, itse päädyin kuitenkin perinteiseen mustaan.
Liitutaulut sisustuksessa ovat mielestäni olleet jo pitkään trendikkäitä, ja ovat sitä edelleen. Meillä oli jo edellisessä kodissa Helsingissä Mikin huoneessa iso liitutaulu maalattuna, silloin liitutaulumaali taisi just tulla kauppoihin. Tuon jälkeen olenkin nähnyt vaikka missä kaikenlaisia liitutaulumaali-tuunauksia. Ehkä pahin liitutaulu-hepuli on jo ohi, varsinkin tuunailuissa, mutta isoja liitutauluseiniä näkyy paljon, varsinkin ravintoloissa. Onhan ne makeita, ja käytännöllisiä.

 Huomenna meillä on Samin kanssa taas vapaa-ilta. (No taas ja taas, harvinaista herkkua, mutta viime viikollakin sattui olemaan vapaata) Mennään kahdestaan katsomaan stand upia Helsinkiin, ja syömään. Mukavan rentoa. Sitten mulla taas jatkuukin maalailupuuhat kotona.

Ihanaa viikonloppua!

-Henna-

Kommentit (11)

 1. Anonyymi

  Kas Eppukin pitkästä aikaa osunut kuvaan tai syömään….
  Timo

  • hennaasemalta

   Heh, jep! Just mietin yksi päivä että ovat taas jääneet kyllä ihan pois kuvista…

 2. Nelli Korhonen

  Ihanan värikästä menoa teillä! Keittiönnekin on tosi kiva 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *