Blogit
Koti asemalla

Leluista

Oi nam nam, nyt on simat pulloissa! Kerrankin muistin tämän ajoissa tehdä ja nyt en malta odottaa jotta pääsee maistelemaan!
Olisin halunnut näihin väkertää jonkin hienon etiketin, mutta ei nyt inspiraatio ja into riittänyt tarpeeksi. No, kyllä nämä Ikean ”vanhanajan”pullot ovat itsessään jo tarpeeksi kauniita.

Nyt kun Miki sai leluja lisää synttäreidensä kunniaksi, ajattelin tehdä niistä postauksen vaikka olen varmaan ennenkin kirjoittanut aiheesta.

Mä suosin todella paljon lapsilla kestäviä leluja. Sekä kauniita, retroja tai itselleni lapsuudessa rakkaita leluja. Mulle sukulaiset vinoilikin että oon tainnut tehdä pojan puolesta toivelistan kun mukana oli keittiötä ja muumitaloa POJALLE.:D

Oikeasti poika kyllä halusikin nämä, mutta myönnän kyllä että joissain leluissa mä tein sen lopullisen päätöksen. Tänä vuonna kun päätin laittaa lahjatoiveen joillekin suoraan kutsuun ettei tarvitse sitten erikseen miettiä että mitä toivottiin keltäkin. Niitä toiveita kun aina kysellään. Itsekin pyrin ostamaan muillekin sitä mitä toivovat eikä ns turhaa.

Niin, laitoimme siis toiveisiin muumitalon, Brion keittiön, Brion junarataan osia, vaatteita jne. Mulla taka-ajatuksena näissä oli kestävyys ja se, että näillä leikkii sitten hoitolapsetkin. Mikillä on jo yksi pieni hella mutta tämä Brion olisi tarkoitus laittaa tulevaan keittiöön. Monesti kun lapset tykkää pyöriä mun ympärillä kun laitan ruokaa, ja nytkin tämä on ollut tuossa keittiössä suosittu lelu koska siinä leikkiessä lapsi on mun lähellä kuitenkin. Muumitalossa tylsää on pienet ja katoavat osat, mutta tämä lelu on kaikenlaisten lasten lemppareita ja täytyy vaan yrittää pitää osat kaukana pienistä lapsista.

Mua itseäni inhottaa suuresti kun meillä hajoilee leluja ihan ennätysmäärä. Melkein päivittäin jotain hajoaa. Se inhottaa koska näillä on toki rahallista arvoa, jätettä tulee risoista leluista hirveästi, ja joissain leluissa on myös tunnearvoa. Esim pari päivää sitten revittiin Mikin luukkukirja jonka poika sai lahjaksi ihan pienenä. Sitä luin pojalle jo pojan ollessa ihan pikkuinen. Kyllä melkein itku pääsi kun näin pitkään suht hyvänä säilynyt kirja oli palasina lattialla… Poika hajottaa leluja itsekin, mutta hoitolapsista löytyy niitä enempi tai vähempi raisuja lapsia, myös niitä ihan pieniä jotka syö ja repii kaiken mitä käsiinsä saa. Monesti myös lelut tuntuu olevan kiukun ja pahan olon kohde joita revitään tahalleen kun muutakaan ei tilanteelle voida….

Siksi siis mua inhottaa yli kaiken nykyajan lelut jotka hajoaa käsiin samantein, joten pyrin suosimaan mm. Brioa, puisia kiikkuja, kestäviä pikkuautoja jne. Haaveissa olisi saada Mikin isompien poikien helposti hajoavat lelut pojan omaan huoneeseen, ja hoitolasten huoneeseen Brioa sun muuta. Tämä ei ehkä täysin toteudu käytännössä, mutta ainakin Miki voisi itse päättää mitä leluja antaa muillekin, mitä ei. Kuitenkin aika ikävää olla jakamassa koko omaisuuttaan aina uusille ja uusille lapsille.

Lisäksi mä suosin tällä hetkellä leluissa kirjoja, lautapelejä, palapelejä, perinteisiä leluja kuten nuket, leikkiruoat ja työkalut. Nekin mahdollisimman kestäviä, esim puisia. En kyllä tykkää noista pleikkapeleistä, kaiken maailman roboteista sun muista mutta kaipa pojat niitäkin sitten vaan haluaa, heh! Pleikkapelitkin menee kunhan niistä ei tuu ”koko elämä” vaan pelataan vaan hetki ja sitten muuta.

Tyttöjen leluissa mulla on jonkin verran mun ja siskon vanhoja nukkeja ja poneja, ponien kohdalla tosin itken verta, varsinkin niiden vanhojen suosikkien kanssa jos ne hajoaa, joten kuka vaan ei niitä saa, hih!

Täytyy sanoa että mun työssä yksi paras ilo on se, kun näkee miten lapset keksii mitä mielettömämpiä leikkejä joiden parissa viihtyvät pitkään! Uudet lapset lisää myös Mikin mielikuvitusta koska lähes aina uudella lapsella on joku oma juttu, tai lapset keksivät yhdessä jonkin ihan uuden leikin! Kuten nyt uusin juttu on autokauppa nukkekodissa.:D

Mitä teillä leikitään?

-Henna-

Kommentit (15)

 1. sanna

  Kiitos kun muistutit. Sima pitikin laittaa tulemaan.
  Leluista. Meilläkin pyritään ostamaan kestäviä leluja. ON brio junarataa, legija ja baby bjorn nukkesarjaa. Kesvävyydessä on todella suuria eroja.
  Suosituinpia leikkejä on meidän tytöillä tällä hetkellä koti leikit. Myöskin autoleikit.

 2. hennaasemalta

  Anonyymi: Toki ne "ilmaiset" lelut on tosi suosittuja, pahvilaatikot esimerkiksi. Meillä kans nyt saippuakuplat otettu kevään kunniaksi käyttöön. Ite tykkään kans niistä kun on niin kaunista kun saippuakuplia ympärillä! Oon jopa suunnitellu lisääväni tatuointiinkin saippuakuplien kuvia, tykkään niin paljon!:D
  Mutta kyllä, ilmaiset on kans kivoja, samoin kun ruoanlaitto mun apuna ym.:)

  Niina: Niinpä!:)

  Mervi: Haha, niinpä!:D

  Marja: Haha, mietittiin kans äidin kans et räjähtääkö noi, päätin availla niitä pulloi vähän joka päivä ettei paineet kerry.:D

  Annukka: En näe, yritin eilenkin kattoo.:( Siinä on vaan sun blogiosoite…Eli en taida saada ajoissa etikettei.:(

  Sanna: Jep. Meillä pojat leikkii vielä mieluummin dubloilla kuin pikkulegoilla ja nehän on kans ikuisesti kestäviä suosikkeja.:)

 3. Molly

  Laitoin tuohon sun hotmail-osoitteeseen postia 🙂

  t.Annukka

 4. Tuulevi

  Kiitos pullo -vinkistä! Etsin viime keväänä kivoja pulloja simalle, mutta Ikeassa en tajunnut käydä. Kuinka tiiviitä nuo korkit on? Pitääkö niitä välillä availla, että pullot ei poksahda?

 5. Anonyymi

  http://leikkikauppa.blogspot.fi/ Meillä on innostuttu puisista värikkäistä kakkusista!

  Eve

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *