Lahjaidea lapselle tai ihan muuten vaan vinkki

Meidän 4-vuotias yllätti äitinsä pari viikkoa sitten tekemällä itse lasten ristisanatehtäviä. Siis luettelemalla itse vaikka L-A-I-V-A ja kirjoittamalla sen itse. Tänään vuorostaan tapahtui se, jota olen tässä jo hetken odottanutkin, poika tavasi itse lukien RAI-DAL-LI-NEN ja sen perään pari muutakin sanaa. Eli melkein voisi sanoa että meidän 4-vuotias lukee itse, varmasti ainakin pian oppii.
Postauksen pointti ei ollut tulla hehkuttamaan pojan täydellisyyttä, vaikka voitte varmasti uskoa että kyllä mä aika ylpeä olen, heh.

Postauksen idea oli tulla kertomaan että mikä on ollut erittäin iso tuuppaus tähän pojan intoon oppia ja mitä suosittelen kaikille pikkulasten vanhemmille. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan ihan omasta halusta haluan kertoa.

Syy on nimittäin kirjakerho. Vaukirja-nimeltään. Onko muille tuttu? Poika oli ihan vauvasta asti kerhossa mukana ja kiinnostui kirjoista jo aikaisin, muutaman kuukauden iässä poika käänteli jo sivujakin itse kun äiti luki, heh. Vaukirjan kirjat oli aikas lemppareita.(eli tuo iän mukainen perus kirjakerho)

Noin vuosi sitten aloitimme pojalle Vaukirjan ABC-kerhon, josta tuli heti iso hitti ja muksu oppi nopeasti kaikki aakkoset. Kirjoja luettiin aina vaan uudelleen, parasta oli kirjan lopussa olevat esim A:lla alkavat sanat jotka pojan piti itse näyttää että mikä sana jne. Joka kuukausi siis postiluukusta kolahti eri aakkoskirja jossa lapset Aa ja Bee sekä juna Cee seikkailevat ja etsivät kyseisellä kirjaimella alkavia sanoja. Myös hoitolapsilla nämä ovat hittejä koska kirjan lukeminen on myös hyvin keskustelevaa vuorovaikutusta lapsen kanssa. Myös he oppivat innolla aakkosia vaikkeivat ehkä olekaan olleet kerhon alusta asti mukana kuuntelemassa. Koenkin että nämä kirjat ovat todella mahtavia mulla työssä myös, vaikka poika kasvaa isoksi, kirjat jää meillä käyttöön.

Nyt poika on sekä 123-kerhossa että ensi tietoni-kerhossa jotka molemmat kuuluvat vaukirjalle.

123-kerhosta rehellisesti ajattelin ensin että tuo on jo liian helppo lapselle, hän kun osaa laskea ties miten pitkälle. Mutta koska kirjakerhojen eka paketti on aina ilmainen (vain postikulut) ajattelin kokeilla. Tämäkin sarja yllätti. Kirjat on ihanan pirtsakoita kimaltelevine kansineen. Numeroiden lisäksi niissä opitaan esim muotoja, viikonpäiviä ja joka kuukausi kirjan mukana tulee esim peli. Nyt viimeisessä numerossa 7 tuli mukana magneettinen viikkokalenteri johon voi merkata magneeteilla esim juhlapäivät ja päivän sään. Ihan hitti tämäkin lapsilla.

Ensi tietoni sisältää nimensä mukaisesti tietokirjoja. Ekassa paketissa tuli lautapeli, johon tulee lisää pelikortteja joka kirjan mukana. Kirjoja on esim ihmiskeho, dinosaurukset, avaruus jne. Kirjoitettu tarinan muodossa, jolloin lapsi jaksaa oppia, ja lautapelin avulla lapsi oppii muistamaan enemmän kirjasta ja aiheesta. Lautapeli on helppo ja hauska ja sitä meillä pelattaisiin vaikka joka päivä. Tässä oppii ihan itsekin että ”mites ne planeetat menikään”…

Meillä lapset ovat oppineet näistä ihan hirveästi asioita. Suurin syy varmaan juuri se vuorovaikutus ja keskustelu joka kirjoja luettaessa herää. Kirjat on kirjoitettu niin että lapsi jaksaa kuunnella ja lisänä voi tehdä tehtäviä tms.

Mainio joululahjaidea vaikka tilata lapselle tuo eka paketti ja mukaan vaikka viesti että olet kirjakerhossa ja saat kirjoja myöhemmin lisää. Kirjojen lähetysaikataulua voi säätää jos tuntuu ettei pysty vaikka joka kk maksamaan kirjoja, niin kirjat voi netissä siirtää eteenpäin viikolla tai useammalla, tai tilauksen voi hetkeksi keskeyttää.

Suosittelen!

Lisää tietoa täällä.

-Henna-

Kommentit (6)
 1. me liityttiin vauvana ko. puljuun ja näin ammatti-ihmisen silmin kirjat olivat ulkoasultaan sekä oikeinkirjoitusasultaan sur-kei-ta! kirjoitusvirheitä vilisi ja muutenkin jotenkin lällyn oloisia. Erosin ja vuosia sen jälkeen tuli soittoja miljoonaan kertaa (oli suoramarkkinointiesto päällä), mutta uudelleenliittymistä tyrkytettiin vaivaksi asti.
  -Lillis

  1. hennaasemalta
   9.11.2012, 14:38

   En mäkään hirveästi lämmenny siitä ikätason kerhosta jossa poika vauvana oli. Keskeytinkin kerhon melko nopsaa. Mutta nämä numero,kirjain ja tietokirjat on eri juttu ja tavallaan eri kerhoa.
   Ainakin muksut tykkää ja oppinut tosi paljon,sehän on pääasia.:)
   Mulle ei oo tyrkytetty uudelleenliittymistä.

 2. Villapullan Hanna
  9.11.2012, 16:08

  Hyvä idea, pitää tutustua. Meillä täällä kotona on tuo 5v tuleva professorin alku.. heh.. samat jutut kiinnostaa 😉 Herra Hakkaraisen aakkoskirja on ollut hitti ja muumitietokonekin kovalla käytöllä monta vuotta. Paljon tehdään myös kaupasta saatavia eskarilaisen tehtävakirjoja 🙂 Vielä vaan ei ole lukeminen auennut mutta ei varmasti ole kuin ajan kysymys.

  1. hennaasemalta
   12.11.2012, 16:03

   Joo meilläkin ihan samat tavarat suosikkeja meidän proffalla.:D
   Poika on ujo kuin mikä, ja siitä tänään just kerhossa keskusteltiin mutta älliä sillä on päässä niin ettei tässä pysy itekkään perässä. Nyt sillä on suosikkeja myös summanmutikan tehtäväkirjat, tällä hetkellä sellainen vihko jossa tavutettuja sanoja ja tehtäviä, siitä se eka kerta lukikin sanoja ja päiväpäivältä paremmin sujuu.
   Noissa vaukirjan kerhoissa on se hyvä että se eka paketti on melkein ilmanen ja jos ei tykkää, ei oo pakko tilaa muuta.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *