Blogit
Koti asemalla

Läheltä piti

 Meillä oli aika pelottava tilanne täällä eilen illalla ja vielä tänään.
Varmaan monet omakotitalon omistajat ovat seurailleet kattonsa lumia ja ehkä tiputelleetkin niitä alas.
Mekin ollaan seurailtu omaa, mutta koska lumi tuli ihan kivasti itsestään alas viime vuonna, ei oltu hirveän huolissaan.
Kunnes sitten eilen illalla myöhään mies huomasi että pirulainen, ränni ja lauta sen mukana on repeämässä tosi pahasti jäiden mukana! (Kuva 1)
Mies tajusi että ei kauhea että jäätä on tosi paksusti ja tuo ränni saattaa repiä mukanaan ison palan kattoa, tai räsähtää suoraan alla olevalle kuistin katolle, jolloin koko kuisti saattaa mennä matalaksi!
Mikä pahinta, tuo kun räsähtää jonkun päälle niin se on henki pois samantein!
Valvottiin eilen ihan kauhuissamme yömyöhään ja yritimme miettiä ratkaisua jota ei ollut. Nukahdettiin kuunnellen irtoilevien naulojen pauketta.
Aamulla jäät olivat tulleet enempi yli laidan tuoden tikkaita mukanaan. Minä ja Miki ei saatu poistua talosta ettemme jää alle.

Lopulta mies soitteli töistä ja selvitti mistä saataisiin apua. Soitto hätänumeroon, kun kyseessä henkeä uhkaava tilanne ja palomiehet saatiin paikalle.

Myönnetään että aika läksytykset saimme, koska tämä ei kuulu heidän töihin vaan jäät pitäisi itse ajoissa tiputtaa tai kutsua ammattilainen se tekemään ajoissa.
Nolona yritin sanoa että kun ei osattu odottaa näin isoja jäitä kun ei viime vuonnakaan ollut. Aika alkutekijöissä olemme muutenkin kaiken omakotitaloon kuuluvan hoidon kanssa.
Ymmärsi kyllä sen mutta eivät kuulemma tule sitten enää uudelleen, heh!
Suuri kiitos, aika iso helpotus kun asia on nyt hoidettu. Ränni on aivan kamalan näköinen ja tikkaat melko rikki, mutta ne on pientä siihen nähden mitä tuossa olisi voinut käydä.

Jälleen opimme uutta ja ensi talvena emme päästä tilannetta tähän pisteeseen.

-Nolostunut Henna-

Kommentit (14)

 1. hennaasemalta

  Sesse: Aika hyvä idea tuo oksaleikkuri!:D

  Niina: Meilläkin mies on aikamoinen kiipeilijä ja apinamies eikä sinänsä pelkää korkeita paikkoja niin kuin mä. Että kyllähän se sinne katolle suostuu menee kunhan on ne valjaat.:D
  Joo meilläkin on tuota vuotoa…vessan katto vuotaa kun ne tulee sieltä katolta jotenkin putkia pitkin tms alas…:/
  Ai siis mitä tarkoittaa "remontoitu vintin tuuletusta isommaksi"? Voitko kertoa tuosta lisää? Me kun ollaan kans mietitty että miten tuota voisi estää ettei kerry sitä jäätä ja nouse hirveästi hukkalämpöä tuonne katolle?:o

 2. Anonyymi

  Pari kommenttia sun vastaukseen Niinalle. Tuo vessan "vuoto" johtuu varmaan siitä että vessan ilmastointi tai viemärin hengitysputkea ei ole eristetty kunnolla vaan se pääsee kondensoimaan vettä. Putken pinnalle eristys villasta ainakin kylmän vintin matkalle, mieluiten ylös saakka.
  Teilä ei kannata lisätä tuuletusta vintissä. Vaan välipohja kaipaa lisäeristystä. Syy jää ongelmaan on se että viime talvena ei taloa lämmitetty jolloin lämpövuotojakaan ei syntynyt.
  Timo

 3. hennaasemalta

  Timo: Niin tarkoitat tuolla viimeisellä kommentilla sitä, kun viime talvena ei tullut jäätä katolle niin paljon? Niin mekin ajateltiin. Tosin kyllähän täällä oli pieni lämpö päällä kokoajan silloin kun tämä oli tyhjilläänkin, mutta ei tietty niin lämmin kuin tänä vuonna kun ollaan täällä asuttu.
  Mä luulen että mieskin on noi asiat järkeillyt jotenkin noin, mutta hyvä kun sai vahvistusta asiaan!
  Voi kamala, tämä kaikki muistuttaa taas siitä miten paljon meillä on vielä tekemistä….Viimeistään vuoden päästä pitää tarttua tuohon katto ja välipohjan eristys-asiaan.

 4. Niina

  Vintin lisäeristys, joo, kuntoon 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *